Άρθρα ανά μήνα: Νοέμβριος 2024
“ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”
Γνωρίσαμε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Τραγουδήσαμε ποιήματά του από τη συλλογή “18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας” και συγκεκριμένα τα ποιήματα “Κουβέντα μ΄ ένα λουλούδι” και “Το κυκλάμινο”. Δημιουργία video με εργασίες των παιδιών.
Δημιουργία αφίσας από τα παιδιά για το Πολυτεχνείο.
Τα γαρύφαλλά μας….
“ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΑΣ”
“OUTDOOR CLASSROOM DAY”
Η “Ημέρα Υπαίθριας Εκπ/σης” είναι ένα παγκόσμιο κίνημα για να εμπνεύσει και να γιορτάσει το παιχνίδι και τη μάθηση στην ύπαιθρο, στο σπίτι και στο σχολείο. Την Ημέρα Υπαίθριας Εκπ/σης, η οποία έχει δύο ημερομηνίες κάθε χρόνο, οι εκπ/κοί γιορτάζουν με μια ειδική ημέρα στην ύπαιθρο για την τάξη τους.
Τα παιδιά περνούν λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από ποτέ και αυτό επηρεάζει την υγεία, την ευημερία και την ανάπτυξή τους. Ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους – την Ημέρα Υπαίθριας Εκπ/σης και κάθε μέρα- θα κάνει τα παιδιά πιο χαρούμενα και υγιή, καθώς θα τα εξοπλίσει με τις δεξιότητες που χρειάζονται για τη ζωή.
Οι Δράσεις μας:
- Το “λιομάζωμα” στην αυλή του Νηπ/γείου μας
- Φυτεύουμε κυκλάμινα στην αυλή μας με αφορμή τα ποιήματα του Γ. Ρίτσου “Κουβέντα μ’ ένα λουλούδι” και το “Κυκλάμινο” (Από τη συλλογή Δεκαοχτώ λιανοτράγουδα της πικρής Πατρίδας, 1968-1970)
“Συλλογικός Προγραμματισμός της Σχ. Μονάδας”
“ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ”
#EUCodeWeek
14-27 Οκτωβρίου 2024
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.
Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.
Ο τίτλος της δραστηριότητας με την οποία συμμετείχαμε:Wolf Coding
Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι με παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά να φτιάξουν τους δικούς τους αλγόριθμους και να αποκωδικοποιήσουν τους αλγόριθμους των φίλων τους.
Δραστηριότητα 1η: Αρχικά σχεδιάζουν τον χάρτη για το ρομποτάκι Beebot σύμφωνα με το υπόδειγμα. Έπειτα διαλέγουν ένα φίλο του Ζαχαρία και σχεδιάζουν τον κώδικα για να τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του για το σχολείο. Έπειτα τοποθετούν το ρομποτάκι Beebot στο τετράγωνο που βρίσκεται ο ήρωάς τους και το προγραμματίζουν να φτάσει στο σχολείο.
Δραστηριότητα 2η: Καταγράφουν τον κώδικα και το μοιράζονται με μαθητές άλλων σχολείων προκαλώντας τους να τον αποκωδικοποιήσουν και να βρουν ποιο ζωάκι διάλεξαν.
Δραστηριότητα 3η : Αν δεν έχουν Beebot σχεδιάζουν επιδαπέδια την πίστα και προγραμματίζουν ένα μαθητή.
Δραστηριότητα 4η: Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά λύνουν τον χρωματικό κώδικα και ανακαλύπτουν το χρώμα του λύκου.
Το Πιστοποιητικό συμμετοχής του Νηπ/γείου μας