Σχολικές Γιορτές

22/03/2024

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22/03/2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Κατά την έναρξη της γιορτής, τα παιδιά παρουσίασαν με εξαιρετική ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στην ιδέα της Επανάστασης και στη μνήμη του μεγάλου συγγραφέα, το θεατρικό δρώμενο «ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», το οποίο περιέχει διαλόγους από τον «Καπετάν Μιχάλη» του Ν. Καζαντζάκη. Στη συνέχεια, η χορευτική ομάδα παρουσίασε με ενθουσιασμό παραδοσιακούς χορούς όπως τσάμικο και καλαματιανό και η χορωδία έψαλλε ηρωικά τραγούδια. Ακολούθησε η αφήγηση από τα παιδιά των καίριων σημείων που προηγήθηκαν της Επανάστασης και ταυτόχρονα ντυμένα με παραδοσιακές στολές ενσάρκωσαν σπουδαίους αγωνιστές και προσωπικότητες όπως ο Ρήγας, ο Θ. Κολοκοτρώνης, η Μ.Μαυρογένους κ.α. που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη νικηφόρα εξέλιξη του Αγώνα. Η γιορτή έληξε με την απονομή της σημαίας και τον ψαλμό του Εθνικού Ύμνου με συνοδεία πιάνου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Τούντα Δήμητρα, Καραγιαννοπούλου Δήμητρα. Χορευτική ομάδα: Στεφάνου Μάρθα. Χορωδία: Χαιρικάκη Ελίνα

GridArt 20240408 094425164

22/12/2023

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Καλήν εσπέραν άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας
Χριστού τη Θείαν Γέννησιν να πω στ’ αρχοντικό σας.
Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλει,
οι ουρανοί αγάλλονται, χαίρει η φύσις όλη.
Εν τω σπηλαίω τίκτεται εν φάτνη των αλόγων
ο Βασιλεύς των ουρανών και Ποιητής των όλων.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2022, τελευταία μέρα του σχολείου για το 2023 οι  μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων έψαλλαν τα κάλαντα  σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μας μίλησαν για την ιστορία των καλάντων και τις διαφορετικές εκδοχές που συναντάμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε ένα παραδοσιακό σκηνικό, τραγούδησαν όχι μόνο τα πανελλήνια κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και παραδοσιακά κάλαντα από την Πελοπόννησο, τη Χίο και την Κρήτη. Η μαθήτρια Βερόνικα Αντωνοπούλου (Β1) με τη  μελωδική φωνή της τραγούδησε κάλαντα από την Ήπειρο. Ο μαθητής Γιώργος Πετρέλης(Α2) συνόδευσε τα κρητικά κάλαντα με τη λύρα του. «Τρίγωνα κάλαντα» έπαιξε ο μαθητής Παναγόπουλος Νικόλας (Α2) με το βιολί του και «Άγια νύχτα» ο μαθητής Παπαγιάννης Γιώργος (Γ2) στο αρμόνιο. Για τη γιορτή συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Χαιρικάκη Ελίνα, Ατζάμπου Ελευθερία και Μαυροκεφαλίδου Παναγιώτα.

Στο τέλος της γιορτής οι μαθητές αντάλλαξαν δώρα συμμετέχοντας στο Secret Santa. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα etwinning-Eating healthy-Living healthy at school οργάνωσαν μπουφέ με υγιεινά παραδοσιακά εδέσματα των Χριστουγέννων. Πλούσιο μπουφέ με κεράσματα και λιχουδιές ετοίμασε με πολλή αγάπη και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς είχαν εκκλησιαστεί, ενώ στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  μια ομάδα παιδιών επισκέφτηκε το Κ.Α.Π.Η. Άνω Λιοσίων προσφέροντας δώρα και χαρά στις γιαγιάδες και τους παππούδες.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

17/11/2023

Γιορτή για την επέτειο από τα πενήντα χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Screenshot 20231118 090429 Gallery

Πενήντα  χρόνια μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, το σχολείο μας τιμά, για ακόμα μια χρονιά, τη δυναμική εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας. Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων παρουσίασε τη θεατρική παράσταση “Εμένα με νοιάζει ” του Θωμά Μενεξέ. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με το τραγούδι “Ο δρόμος ” του Μάνου Λοΐζου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α1. Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Ιγνάτιος από την ενορία του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Συντελεστές γιορτής: Καψή Ευγενία, Πεντζεχρή Πετροπούλου, Κατασκευή σκηνικών: Βασίλης Πέρρος, Διδασκαλία χορωδίας: Ελίνα Χαιρικάκη………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

28/10/2023

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940

Screenshot 20231029 125915 Yahoo Mail

«Το κουβάρι της ιστορίας»  ξετυλίχτηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023. Μαθητές και μαθήτριες σε ρόλο παικτών και παρουσιαστών ενός τηλεπαιχνιδιού παρουσίασαν με έξυπνο, χιουμοριστικό και εύληπτο τρόπο το χρονικό  της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Μέσα από ερωτήσεις, οι δύο  διαγωνιζόμενες ομάδες,  οι «Παντογνώστες» και οι «Ξερόλες» αναμέτρησαν τις δυνάμεις τους και μας μίλησαν για την αφορμή, τις αιτίες, τους πρωταγωνιστές και τις τραγικές συνέπειες του 2ου Παγκοσμίου πολέμου. Η γιορτή πλαισιώθηκε από τη χορωδία του σχολείου. Είχε προηγηθεί η απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές και η παράδοση της σημαίας. Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής κ. Χατζητρακόσιας, ο πατήρ Ιγνάτιος από την ενορία του Αγίου Γεωργίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Καλαφάτη Αθηνά, Μαυροκεφαλίδου Παναγιώτα

Κατασκευή σκηνικών: Πέρρος Βασίλης

Υπεύθυνη χορωδίας: Χαιρικάκη Ελίνα, Βοηθός χορωδίας: Τούντα Δήμητρα

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση