Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Γ ’ Γυμνασίου στη Βουλή των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026, αποτέλεσε μια ουσιαστική βιωματική εμπειρία πολιτικής αγωγής. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, επισκέφθηκαν την Αίθουσα της Ολομέλειας και την Αίθουσα Τροπαίων, έναν χώρο αφιερωμένο στον θεσμό της Δημοκρατίας και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η επίσκεψη αυτή έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση με την πράξη, να κατανοήσουν τον ρόλο των θεσμών σε μια δημοκρατική κοινωνία και να προβληματιστούν γύρω από τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και την ευθύνη του ενεργού πολίτη.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο:
- του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και των δράσεων «Ενεργός Πολίτης» της Γ΄ Γυμνασίου
- του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Περιβάλλον χωρίς σύνορα: Ερευνώ, Συμμετέχω, Προστατεύω»
- των προγραμμάτων etwinning: “Water as life and cultural bridge: protection and mission” και “DigiLab: Digital Literacy for a New Generation”.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Καλαφάτη Α., Καψή Ευγενία., Τούντα Δ.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Γώγου Β., Καλαφάτη Α., Κυριαζοπούλου Μ.

