Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην αρχαία αγορά 19/03/2024

Την Αρχαία Αγορά της Αθήνας επισκέφτηκαν οι μαθητές της Α΄τάξης  στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας στις 19 Απριλίου ( διδάσκουσες εκπαιδευτικοί: Ατζάμπου Ελευθ.,  Μαυροκεφαλίδου Π. ) . Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της, που στεγάζεται στο αναστηλωμένο κτήριο της Στοάς του Αττάλου,  δώρο του βασιλιά της Περγάμου Αττάλου ΙΙ στους Αθηναίους. Τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου σχετίζονται με τις λειτουργίες του Αθηναϊκού Δημοκρατικού πολιτεύματος, ανάμεσά τους όστρακα οστρακισμού με χαραγμένα τα ονόματα γνωστών στρατηγών και πολιτικών ανδρών της αρχαιότητας, τμήμα μαρμάρινου κληρωτηρίου, χάλκινα δικαστικά πινάκια και ψήφοι, πήλινη κλεψύδρα, πήλινα δημόσια μέτρα και χάλκινα επίσημα σταθμά. Στην κορυφή του λόφου της δυτικής πλευράς  της Αγοράς οι μαθητές θαύμασαν τον Ναό του Ηφαίστου, ενός από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ναούς και «δοκίμασαν τις γνώσεις τους» στην αναγνώριση των μερών και των αρχιτεκτονικών ρυθμών των αρχαίων ναών. Περιηγήθηκαν, επίσης, ανάμεσα σε πολύ σπουδαία μνημεία, όπως τη Θόλο, το Βουλευτήριο, το Μητρώο, το Μνημείο των Επωνύμων Ηρώων, το Ωδείο του Αγρίππα. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια  βολτίτσα στα δρομάκια δίπλα στην Αγορά, όπου όλοι απόλαυσαν γεύσεις, χρώματα και αρώματα…

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ατζάμπου Ελ.,  Καμαρινοπούλου Αγγ., Καραγιαννοπούλου Δ. , Μαυροκεφαλίδου Π.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Screenshot 20231108 154724 Instagram

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή με διδάσκουσα την κ. Καλαφάτη επισκέφθηκαν την Βουλή των Ελλήνων την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση στην αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” καθώς και κειμήλια σημαντικών πολιτικών προσωπικότητων, πίνακες ανεκτίμητης αξίας και χειρόγραφα-ορόσημα για την ιστορία της χώρας μας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση από τα θεωρεία της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Ολομέλειας που λάμβανε χώρα εκείνη την ώρα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλα τα παιδιά που στόχο είχε την ενδυνάμωση της πολιτικής αγωγής τους και την ενίσχυση και εμπέδωση του υπέρτατου αγαθού της δημοκρατίας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καλαφάτη Αθηνά

Συνοδοί: Στεφάνου Μάρθα, Τούντα Δήμητρα

GridArt 20231108 143634568

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 οι  μαθητές και οι μαθήτριες μας πραγματοποίησαν τις ακόλουθες εκπαιδευτικές επισκέψεις:

Η Α΄ γυμνασίου επισκέφθηκε τον Βοτανικό Κήπο του Διομήδη στο πλαίσιο της Βιολογίας, Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σώρρα Βασιλική.

Η Β΄ γυμνασίου επισκέφθηκε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών – ΟΤΕ στο πλαίσιο της Πληροφορικής,Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μιχελάκη Γεωργία.

Η Γ΄ γυμνασίου επισκέφθηκε το ίδρυμα TAKIS- Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες στο πλαίσιο της Φυσικής, Υπεύθυνος καθηγητής: Ντοκούζης Αλέξανδρος.

Η επίσκεψη σε εξωσχολικούς χώρους και η δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές να έλθουν σε άμεση επαφή με το γνωστικό αντικείμενο όχι μόνο διευκολύνει την μαθησιακή διαδικασία, αλλά συμβάλλει στην ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στην επιστήμη και ταυτόχρονα λειτουργεί θετικά τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Για αυτούς τους λόγους, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας ενθαρρύνει τη συμμετοχή του μαθητικού συνόλου σε εκπαιδευτικές επισκέψεις επιλέγοντας με σπουδή και με επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια τους χώρους που λαμβάνουν χώρα οι εκπαιδευτικές επισκέψεις.

GridArt 20231206 212659947
Ίδρυμα TAKIS
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση