Σχολική Διαμεσολάβηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μαυροκεφαλίδου Παναγιώτα, Κυριαζοπούλου Μαγδαληνή, Πετροπούλου Πεντζεχρή

24/04/2024, 11/03/ 2024 /

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2024

EUROPEAN SCHOOL RADIO

Oι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας «Σχολική Διαμεσολάβηση» έλαβαν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος «Κάν’ Το Ν’ Ακουστεί 2024» του «European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», με θέμα «Η δύναμη της φιλίας».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατέθεσαν το δικό τους μήνυμα με τίτλο ” Αν η φιλία ήταν” το οποίο ξεχωρίζει για την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία του ως προϊόν συλλογικής δουλειάς .  Για να δείτε και να ακούσετε τη συμμετοχή του προγράμματος της Σχολικής Διαμεσολάβησης, πατήστε εδώ.

Αποτελέσματα διαγωνισμού: 

Στην τελική κατάταξη, το ραδιοφωνικό μήνυμα του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων με τίτλο «Αν η φιλία ήταν…» έλαβε:

  • την τέταρτη θέση στην κατηγορία των ραδιοφωνικών μηνυμάτων ανάμεσα σε 77 συμμετέχοντα Γυμνάσια, μετά από τη βαθμολόγηση των συμμετοχών από τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τα συμμετέχοντα σχολεία.
  • τη δεύτερη θέση με 892 ψήφους στην ψηφοφορία των ακροατών ανάμεσα σε 299 σχολεία όλων των βαθμίδων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συμμετείχαν αλφαβητικά οι μαθητές/ τριες : Αθανασοπούλου Κάλια (Β΄),  Αντωνοπούλου Βερόνικα (Β΄), Βασιλικοπούλου Κρυσταλία (Α΄), Γκιώνης Δημοσθένης (Γ΄), Δημήτρουλα Πηγή (Γ΄), Καραγιάννης Θοδωρής (Γ΄), Τσαμπούρη Ειρήνη (Β΄), Τσαουσίδου Νατάσα (Α΄)

 

08/03/24

Επίσκεψη στο Χαμόγελο του Παιδιού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας «Σχολική Διαμεσολάβηση» του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων διοργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Πολυχώρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο Κορωπί Αττικής, την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Οι μαθητές/τριες της Α και της Β γυμνασίου που συμμετείχανυπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, των ψυχολόγων και των εθελοντών του οργανισμού ενεπλάκησαν με εμπειρικό και πολυαισθητηριακό τρόπο σε δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση τους σε ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην καθημερινότητά τους. Αρχικά, ενημερώθηκαν για την ιστορία και το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού τα τελευταία 28 χρόνια. Έμαθαν για τον μαθητικό εθελοντισμό (YouSmile) και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν ακόμη και μικρά παιδιά ή έφηβοι να συνεισφέρουν στο έργο του οργανισμού όπως ήδη έγινε φέτος με τη συμμετοχή του σχολείου μας στην εκστρατεία ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ και το οπτικοποιημένο ηχητικό μήνυμα του Β3 το οποίο προβλήθηκε και κατά την επίσκεψή μας. Ακολούθησε διάλειμμα κατά το οποίο οι μαθητές αφού έφαγαν το κολατσιό τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την παραδοσιακή φάρμα και να γνωρίσουν από κοντά τα ζωάκια όπως γαϊδουράκια, αγελάδες, κατσικάκια, κότες, πάπιες, χήνες και λαγουδάκια. Μετά το διάλειμμα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες  και μέσα από βιωματικές δράσεις επεξεργάστηκαν αφηρημένες έννοιες που στόχο είχαν να τους ευαισθητοποιήσουν για θέματα όπως η ρητορική μίσους, η συμπερίληψη και τα στερεότυπα. Η επίσκεψη του σχολείου μας στον οργανισμό ολοκληρώθηκε με την προβολή και τον σχολιασμό μιας ταινίας μικρού μήκους με θέμα το bullying.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

06/03/2024

Συμμετοχή στην εκστρατεία του Χαμόγελου του Παιδιού: ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β3 συμμετείχαν στη δράση του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Σχολική Διαμεσολάβηση» και ηχογράφησαν το δικό τους μήνυμα για την εκστρατεία ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ  η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας που έχει καθιερωθεί  να εορτάζεται την 6η Μαρτίου. Για να ακούσετε και να δείτε οπτικοποιημένο το μήνυμά τους, πατήστε εδώ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση