Επαναλειτουργία  3ου Νηπιαγωγείου  Αργοστολίου – ενημέρωση – οδηγίες

Αγαπητοί μας γονείς,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου μας, για το μήνα Ιούνιο 2020, τα εξής:

  1. Καταρχήν, έχετε ήδη ενημερωθεί   σχετικά με τον χωρισμό των μαθητών μας σε δύο υπό-τμήματα ανά τάξη,  καθώς και για τις ημέρες που θα προσέρχονται τα παιδιά σας στο σχολείο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο διαχωρισμός αυτός έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που αφορούν την κοινωνική απόσταση , με το σκεπτικό ότι αυτές οι ομάδες θα περιλαμβάνουν σταθερά τα ίδια παιδιά,  τα οποία και δεν θα αναμιγνύονται μεταξύ τους.

  1. Κατά  την προσέλευση στο νηπιαγωγείο όσο και  κατά την αποχώρηση , παρακαλούμε να  φέρνετε τα παιδιά μέχρι την εξωτερική πόρτα του σχολείου από όπου θα τα παραλαμβάνουν οι δασκάλες τους και ακολούθως από το ίδιο σημείο θα τα παραλαμβάνετε κατά την αποχώρηση.
  2. Παρακαλούμε να μην παρατείνεται η παραμονή σας στο σχολικό χώρο μετά την παράδοση του παιδιού για κανέναν λόγο, προς αποφυγή καταστάσεων συγχρωτισμού.
  3. Η επικοινωνία μας, προκειμένου να συζητήσετε θέματα που τυχόν σας απασχολούν, παρακαλούμε να γίνεται τηλεφωνικά.
  4. Ο καθαρισμός  των χώρων του νηπιαγωγείου έγινε και θα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ . Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε απολύμανση των χώρων του νηπιαγωγείου. Θα υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Το νηπιαγωγείο μας έχει προμηθευτεί με τα απαραίτητα αντισηπτικά, καθαριστικά,  κ.α.
  5. Απαγορεύεται η ανταλλαγή προσωπικών και ατομικών αντικειμένων και για το λόγο αυτό κάθε μαθητής θα έχει τα ατομικά του καθημερινά αντικείμενα, μαρκαδόρους, μολύβια, γόμα, κ.α. , τα οποία θα δοθούν από το νηπιαγωγείο στους μαθητές μας.
  6. Παρακαλούμε πολύ οι μαθητές μας να μην φέρνουν μαζί τους για δεκατιανό (σνακ ) οτιδήποτε χρειάζεται την βοήθεια εκπαιδευτικού πχ καθάρισμα φρούτων.
  7. Συστήνεται να έχουν καθημερινά στην τσάντα τους καπέλο και αντισηπτικό υγρό ή αντισηπτικά μαντηλάκια.
  8. Το ωράριο που θα τηρηθεί θα είναι του βασικού υποχρεωτικού πρωινού με προσέλευση στις 8:15’ π. μ. και αποχώρηση στη 1:00 το μεσημέρι.
  9. Παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης ώστε να μη συγχρωτίζονται τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου.
  10. Οι γονείς που δε θα στείλετε τα παιδιά επειδή ανήκετε σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή συγκατοικείτε με άτομο που νοσεί ή ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου πρέπει να συμπληρώσετε υπεύθυνη δήλωση.
  11. Η διαρρύθμιση των αιθουσών έχει γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα σχεδιαγράμματα και οδηγίες  που έχουν δοθεί μέσω του Υπουργείου Παιδείας.
  12. Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο το πρωί αφού θερμομετρηθούν και όταν είναι απόλυτα καλά. Εάν παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μένουν σπίτι και ενημερώνουν το σχολείο.
  13. Τέλος, όσα παιδιά εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID 19, απαγορεύεται να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο. Συστήνεται η επικοινωνία με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού. Σε κάθε περίπτωση αν εμφανιστούν συμπτώματα παρακαλούμε να ενημερώσετε αμέσως τη διεύθυνση του σχολείου.
  14. Είναι απαραίτητο να ενημερώσετε και εσείς από πλευράς σας για τα μέτρα προστασίας των παιδιών σας και να υπενθυμίζετε τους κανόνες υγιεινής που θα τηρούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη από COVID 19 ή τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή να πατήσετε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο Οδηγίες για νηπιαγωγεία- παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

 

Παρακαλούμε προς την τήρηση των οδηγιών, σας ευχόμαστε καλή επάνοδο και ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που είμαστε όλοι υποχρεωμένοι, για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου