Εκδηλώσεις

 

Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπαρουσίαση

 

Αγαπητοί γονείς, σας προσκαλούμε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00μμ στη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου μας για να ζήσουμε μαζί την ανάσα των Χριστουγέννων (έχετε λάβει ενημερωτικό email).

Στη διαδικτυακή μας συντροφιά θα βρίσκεται η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε για να μας αφηγηθεί βιωματικά και διαδραστικά το παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου»

«Τι συμβαίνει όταν η βασίλισσα Ανάσσα βρίσκει λιωμένο τον χιονάνθρωπό της στο παλάτι του Πάγου; Και ποιος καθαρίζει τους παγωμένους δρόμους του Ροβανιέμι; Κι ύστερα, πώς αναποδογυρίζει το καμίνι της Βίδας και γεμίζουν λάβα τα δώρα των Χριστουγέννων λίγο πριν από την αναχώρηση του Άι-Βασίλη για την ταχύτερη περιστροφή του στη Γη; Ελάτε να ζήσουμε το παραμύθι της Ανάσσας του Πάγου στην κρυσταλλωμένη ενδοχώρα της Φιλανδικής Λαπωνίας και να συναντήσουμε τον Άι-Βασίλη με τα ξωτικά του, που δουλεύουν για την πιο σημαντική αποστολή του κόσμου.

Γιατί, τελικά, τα Χριστούγεννα είναι μαγικά. Και οι επιθυμίες των παιδιών αξίζουν θαύματα…»

Η Προϊσταμένη και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς του 3ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας ,σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00μμ στο Σπίτι του Δασκάλου με θέμα ” Όρια : Αφαιρώντας τα ΜΗ από την πρακτική μας”.
Εισηγήτριες :Aντωνία Ορφανάκη , Παιδοψυχίατρος
Μαρία Φιλιππίδου , Αναπτυξιακή Ψυχολόγος Κ.Ψ.Υ.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη και ιδιαιτέρως σημαντική.

 

 

 

 

Με ένα βιβλίο παιδικό…

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη
Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Στις 6 Απριλίου 2019 το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ιονίων Νήσων και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών κ. Μαρία Βλάχου πραγματοποίησαν στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου με τίτλο “Με ένα βιβλίο παιδικό…”. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση συμμετείχαν 7 νηπιαγωγεία της Κεφαλονιάς παρουσιάζοντας δράσεις φιλαναγνωσίας. Το νηπιαγωγείο μας πήρε μέρος στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Τίτλος της δράσης μας: “ΠΑΡΑΜΥΘΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ”.

Με αφορμή τη συγγραφή δικών μας παραμυθιών στο νηπιαγωγείο αποφασίσαμε μαζί με τα παιδιά να φτιάξουμε ένα “Βιβλίο Μαγειρικής Παραμυθιών” δημιουργώντας δικές μας παραμυθοκάρτες.

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΠΑΡΑΜΥΘΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *