Εισαγωγή στο Impress

Το LibreOffice Impress σας επιτρέπει να δημιουργήσετε επαγγελματικές παρουσιάσεις διαφανειών που μπορούν να περιλάβουν διαγράμματα, αντικείμενα σχεδίασης, κείμενο, πολυμέσα και ποικίλα άλλα στοιχεία. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε ακόμη και να εισάγετε και να τροποποιήσετε παρουσιάσεις του Microsoft PowerPoint. Για τις παρουσιάσεις διαφανειών στην οθόνη, η δυνατότητα κίνησης, οι εναλλαγές διαφανειών και τα πολυμέσα είναι μερικές από τις τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την παρουσίασή σας πιο συναρπαστική.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Τεστ εθισμού στο Διαδίκτυο

Το παρόν αποτελεί αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: http://dide.sam.sch.gr/keplinet/images/article-other/iat/iat.html

Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο

Οδηγίες Χρήσης: Η παρούσα εφαρμογή σας επιτρέπει να διεξάγετε μόνοι σας ένα σύντομο Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο. Το Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο αποτελείται από 20 ερωτήσεις που απαντάτε χρησιμοποιώντας την κλίμακα: 1=Σπάνια, 2=Περιστασιακά, 3=Συχνά, 4=Πολύ συχνά και 5=Πάντα. Από τις απαντήσεις σας προκύπτει μια βαθμολογία που κυμαίνεται από 20 έως 100 και δίνει μια εκτίμηση για το αν και πόσο είστε εθισμένος στο Διαδίκτυο ή αν και κατά πόσο εμφανίζετε Συμπεριφορά Εξάρτησης από το Διαδίκτυο (ΣΕΔ). Η εκτίμηση που παρέχει το Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο είναι γενική και σας κατατάσσει σε μια από τις κατηγορίες του ήπιου, μέτριου ή σοβαρού εθισμού στο Διαδίκτυο.

Σημαντικό: Το Tεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο ΔΕΝ μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την εξέταση από κάποιον ειδικό όπως έναν ψυχίατρο και παρέχει απλώς μια εκτίμηση και όχι διάγνωση. Αν υποπτεύεστε ότι εσείς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο πάσχει από εθισμό στο Διαδίκτυο ή εμφανίζει Συμπεριφορά Εξάρτησης από το Διαδίκτυο θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό και ΌΧΙ ένα τεστ στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να διερευνήσετε περαιτέρω το θέμα του Εθισμού στο Διαδίκτυο μπορείτε να επισκεφθείτε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) ή την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.).

Αποποίηση ευθυνών: Το παρόν Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο παρέχει απλώς μια εκτίμηση και δεν αποτελεί διάγνωση η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό. Η εφαρμογή παρέχεται ως έχει και ο δημιουργός της δεν φέρει καμιά ευθύνη.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Η εφαρμογή εκτελείται εξ ολοκλήρου τοπικά στον υπολογιστή σας. Καμία μεταφορά δεδομένων δεν συμβαίνει από και προς κανέναν εξυπηρετητή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης πέρα από την αρχική φόρτωση της σελίδας. Δεν πραγματοποιείται καμία συλλογή δεδομένων.

Άδεια Χρήσης: Το παρόν Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο αποτελεί μετάφραση στα ελληνικά του Internet Addiction Test της Dr. Kimberly Young (1998) και η κλίμακά του προέρχεται από την προασαρμογή των κριτηρίων για την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια του DSM-IV. Παρέχεται για προσωπική χρήση. Η εφαρμογή Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο παρέχεται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0). Ανάπτυξη-Δημιουργία: Κατεβάογλου Στυλιανός – Τεχνικός ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Σάμου – http://dide.sam.sch.gr/keplinet. Μπορείτε να ανοίξετε το Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο σε νέο παράθυρο.

Ετικέτες: ,

Αποτελέσματα έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε 14.000 μαθητές για τις συνήθειες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο

To 14% μοιράζεται προσωπικό υλικό στο διαδίκτυο – 41% των παιδιών αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους – το 21% έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο – το 70% ανοίγει προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο κάτω από την επιτρεπτή ηλικία των 13 ετών – 61% έχει συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο- σχεδόν οι μισοί γονείς δε βάζουν όρια στη χρήση του διαδικτύου.

Περισσότερα στο https://saferinternet4kids.gr/press-newsletter/researchresults/

Ετικέτες: , , ,

SID 2019 – Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019

Ετικέτες: , ,

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών δεδομένων

ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

Βελτιώστε τους κωδικούς πρόσβασής σας – Χρησιμοποιήστε ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης.

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες από γράμματα-αριθμούς και σύμβολα.  Θα πρέπει να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε τακτικά χρονικά διαστήματα και να μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε όλους σας τους λογαριασμούς.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Τί είναι το Δίκτυο και τί το Διαδίκτυο

Πρίν προχωρήσουμε και δούμε πώς δουλεύει το διαδίκτυο ας δούμε πρώτα τί είναι το δίκτυο και τί είναι το Διαδίκτυο (Internet) γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα…

Ένα πολύ ωραίο βίντεο είναι το παρακάτω:

Ας δούμε τώρα με απλά λόγια πώς δουλευει τό Διαδίκτυο…

και λίγη τέχνη:

Είναι πραγματικά δύσκολο το να εξηγήσει κανείς τι είναι το διαδίκτυο, πώς λειτουργεί και πώς αυτό εξελίσσεται- ιδιαίτερα για όσους αγνοούν τα της τεχνολογίας. Ίσως το ίδιο δύσκολο είναι να το φωτογραφίζει κανείς! Αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Peter Garritano, με το πρότζεκ του «The internet».

Ετικέτες: , ,

Ιστορία του Διαδικτύου

Εικόνα 11.1. Το διαδίκτυο αποτελείται από υπολογιστές συνδεδεμένους μεταξύ τους ανά το κόσμο

Αυτό το διάστημα στο 89 Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης θα συζητήσουμε για το Διαδίκτυο. Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, από την ιστορία του δηλαδή το πώς δημιουργήθηκε και τί χρειάστηκε για να φτάσει στη «μορρφή» που το ξέρουμε σήμερα.

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε μέσα στην τάξη σχετικά με αυτή την Ιστορική αναδρομή είναι το παρακάτω:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Χριστούγεννα στο Scratch

Μερικές από τις κάρτες που δημιούργησαν οι μαθητές στο Scratch.

Περισσότερες θα βρείτε εδω


Μετάβαση στο scratch.mit.eduΜετάβαση στο scratch.mit.eduΜετάβαση στο scratch.mit.eduΜετάβαση στο scratch.mit.eduΜετάβαση στο scratch.mit.edu

Ετικέτες: , ,

Πόσος χρόνος είναι “πολύς χρόνος” στην οθόνη για ένα παιδί;

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

 

Ετικέτες: , ,

FORTNITE: Πως να αποτρέψουμε τα παιδιά από την υπερβολική ενασχόληση

Το παρακάτω άρθρο είναι αναφημοσίευση απο το ομότιλο άρθρο από τον ιστότοπο www.saferinternet4kids.gr


Ανησυχία στους γονείς και αισθητή αύξηση των κρουσμάτων υπερβολικής ενασχόλησης από παιδιά και νέους ανθρώπους έχει προκαλέσει το διαδικτυακό παιχνίδι FORTNITE. Σύμφωνα με τα στοιχεία μάλιστα που έχει στη διάθεσή του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ τους τελευταίους 6 μήνες πάνω από το 80% των κλήσεων που γίνονται στη γραμμή βοήθειας HELP-LINE 210 6007686 αφορούν σε γονείς που επικοινωνούν αναζητώντας τρόπο να περιορίσουν την ενασχόληση του παιδιού τους με το συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι! Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί και στην εκπαιδευτική κοινότητα όπου παρατηρείται το εν λόγω παιχνίδι να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις των παιδιών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου ενώ υπάρχει και εικόνα πτώσης των σχολικών επιδόσεων και μείωσης των φυσικών αντοχών των παιδιών καθώς πολλά είναι εκείνα που παραδέχονται ότι ξενυχτούν παίζοντας.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων