Ολοκλήρωση σχεδίου δράσης “Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό” Β’ Τμήμα

Ως επισφράγιση μιας όμορφης συνεργασίας με την Κα Αναστασία Καρνέζη της Α’ Τάξης του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας, συναντηθήκαμε για τελευταία φορά την Τρίτη 16/5/2023. Θέλαμε να χαιρετίσουμε τους αγαπημένους μας φίλους και την δασκάλα που πάντα με τη θετική της διάθεση και το χαμόγελό της, μας έκαναν να αισθανόμαστε ευπρόσδεκτοι σε κάθε μας συνάντηση. Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά τους και τις απαιτήσεις των μαθημάτων, μας υποδέχονταν με χαρά και για 4 περίπου μήνες, στα πλαίσια του προγράμματος, ανταλλάξαμε επισκέψεις ο ένας στο σχολείο του άλλου, συνεργαστήκαμε για να κάνουμε γυμναστική όπως κάνουν στο Δημοτικό, διασκεδάσαμε στο αποκριάτικο πάρτι μας, βάλαμε φαντασία και δημιουργήσαμε λαμπάδες και κηροπήγια στο Πασχαλινό μας εργαστήρι και τέλος κάναμε κοινές δράσεις εθελοντισμού μαγειρεύοντας με τον «Άλλο Άνθρωπο» για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη έστω από ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

20230313 121234 viber image 2023 02 20 19 16 09 448 20230404 103103αλλοσ

Το εγχείρημα της δράσης μας «Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο» αρχικά φάνηκε δύσκολο και αγχωτικό. Η άψογη συνεργασία όμως με την δασκάλα και τα παιδιά της και η αγάπη που μας έδειξαν, ήταν καταλυτική για να προσπεραστούν όλα τα εμπόδια. Τους επισκεφθήκαμε λοιπόν θέλοντας να τους πούμε εκτός από «Ευχαριστώ που μας δεχτήκατε» όλη τη χρονιά, να τους ευχηθούμε «Καλό Καλοκαίρι», να τους πούμε «Θα μας λείψετε πολύ» και «Μην μας ξεχάσετε». Τους πήγαμε σαν δώρο μια κορνίζα που τη διακοσμήσαμε μόνοι μας με κοχύλια από τη θάλασσα και μέσα είχε μια κοινή φωτογραφία που βγάλαμε την τελευταία φορά στο Πασχαλινό εργαστήρι. Έτσι για να μην μας ξεχάσουν κι εκείνοι ώστε, αν κάποια στιγμή το Σεπτέμβρη μας δουν να τριγυρνάμε μόνοι μας στην τεράστια αυλή του Δημοτικού σχολείου, να έρθουν να μας κάνουν παρέα για να μην αισθανόμαστε μόνοι ..

viber image 2023 05 16 17 01 07 796

20230516 110457

Πριν φύγουμε τους χαρίσαμε μια καλοκαιρινή ιστορία που φτιάξαμε στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και μιλάει για την ρύπανση της θάλασσας από τα πλαστικά (πατήστε το link παρακάτω). Πόσο θέλαμε να πάμε μαζί στην παραλία να βοηθήσουμε στον καθαρισμό της, αλλά δυστυχώς αυτή η δράση δεν υλοποιήθηκε γιατί δεν προλάβαμε..

Ο ΤΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ

Έτσι χαιρετηθήκαμε με λύπη που θα κάνουμε τόσο καιρό να ξαναδούμε τους φίλους μας αλλά μεγάλη χαρά που τους γνωρίσαμε!

Κα Αναστασία και παιδιά σας ευχαριστούμε για όλα!!

20230516 111011

Ελπίζουμε και του χρόνου να υπάρξει τέτοια αντίστοιχη δράση που γέμισε τα μικρά παιδιά με αυτοπεποίθηση για το επόμενο βήμα τους αλλά και τα μεγάλα με αίσθημα ευθύνης για να τους δείξουν το δρόμο..