ΕΝΑΡΞΗ 2ΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ξεκίνησε η υλοποίηση και στα τρία τμήματα του 2ου θεματικού κύκλου των εργαστηρίων »ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ»

Το εργαστήρι που υλοποιείται έχει τίτλο »ΚΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ;» και στοχεύει στην εκπαίδευση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στον σεβασμό στη
διαφορετικότητα, στην αντιμετώπιση διακρίσεων,στη συνεργασία/συνεργατικότητα, κοινωνική ευαισθησία, συμπερίληψη, διαμεσολάβηση,
επίλυση συγκρούσεων.

Το εργαστήρι θα υλοποιείται  2-3 ημέρες κάθε εβδομάδα και η περίοδος υλοποίησης είναι απο Ιανουάριο εώς τέλη Φεβρουαρίου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Β’ ΤΜΗΜΑ 10-14/1

Καλή Χρονιά με Υγεία και Πρόοδο για το 2021

Με την επιστροφή μας στο σχολείο μοιραστήκαμε τα νέα μας, πως περάσαμε που πήγαμε και τι ευχόμαστε για την νέα χρονιά. Ευχές που ζωγραφίσαμε για να πούμε τι θα κάναμε αν είμασταν εμείς για μια μέρα ο Αγιος Βασίλης που έχει την δυνατότητα να φέρει στον κόσμο σημαντικά αγαθά που τα έχει ανάγκη και όχι απλά δώρα. Μερικές ευχές ήταν: «να έχουμε έναν υγιή πλανήτη», «να φέρω καθαρό νερό για τις χώρες που δεν έχουν», «να μην υπάρχουν σκουπίδια στα  πεζοδρόμια», «να μην γίνεται πόλεμος» (φωτογραφίες από την δραστηριότητα θα μπουν στην επόμενη ανάρτησή μας). 

Θυμηθήκαμε την παράστασή μας, πόσο χαρήκαμε με την επίσκεψη του Αι Βασίλη και στιγμές από την γιορτή που κάποια παιδιά είχαν προλάβει να την δουν μέσα από την βιντεοσκόπηση που έγινε εκείνη την ημέρα. 
IMG 20211220 161914
1 1

4

5

Φυσικά τα παιδιά δεν ξέχασαν ότι πλέον μετά από τα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια ως βοηθοί του Αι Βασίλη είναι πλέον επίσημα ξωτικά και με δίπλωμα!

IMG 20211223 122140 1

IMG 20211223 122145

IMG 20211223 122125 1

Έχοντας ξεστολίσει την τάξη μας από τις γιορτινές κατασκευές αποφασίσαμε να την κάνουμε και πάλι πιο ελκυστική αυτή τη φορά στολίζοντας τα παράθυρά μας με χειμωνιάτικες χειροτεχνίες. Πιάσαμε δουλειά και πάλι και το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ.

IMG 20220112 104120

IMG 20220112 103745

IMG 20220112 111517

IMG 20220112 103742

IMG 20220114 080645

IMG 20220114 104915 IMG 20220114 104924 IMG 20220114 104910

Μιλήσαμε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα και επειδή το χιόνι παραλίγο να μας ‘χτυπήσει» την πόρτα αυτήν την εβδομάδα εστιάσαμε στο πως δημιουργείται και πως σχηματίζονται οι χιονονυφάδες μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο αναρτημένα στο You Tube & στο Vimeo αντίστοιχα. Για να κατανοήσουν τα παιδιά την δημιουργία του χιονιού μιλήσαμε για τον Κύκλο του Νερού και πως από την βροχή δημιουργούνται οι χιονονυφάδες για να έχουμε χιονόπτωση. Το πιο εντυπωσιακό βίντεο ήταν αυτό με την δημιουργία τους που πραγματικά μοιάζει με ένα έργο τέχνης της φύσης.

Φτιάξαμε σύνθετες λέξεις με πρώτο συνθετικό τη λέξη ΧΙΟΝΙ έχοντας για εποπτικό υλικό τις κάρτες αναφοράς του dreamkindergarten.blogspot της Ανθής Ζήση και του  kindy kids.com  (πατήστε πάνω στους συνδέσμους για να δείτε όλο το υλικό)

ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ Σελίδα 2

ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ Σελίδα 3

Μάθαμε τις φωνούλες του χειμώνα μέσα από ένα τραγούδι (που το ακούσαμε από εδώ ) και διαπιστώσαμε ότι γίνεται πιο εύκολο για εμάς να διαβάσουμε πλέον κάποιες λέξεις.

Α,α,α αρχίζει η παγωνιά!
Πάει ο ήλιος έχει φύγει
και το κρύο μας τυλίγει.
Α,α,α αρχίζει η παγωνιά!

Ε,ε,ε, χειμώνα παγερέ!
Ξύλα ανάβουν μες τα τζάκια
και ζεσταίνουν τα σπιτάκια.
Ε,ε,ε, χειμώνα παγερέ!

Ι,ι,ι, βοριάδες τσουχτεροί!
Πόρτες παραθύρια κλείστε
τους ανέμους έξω αφήστε.
Ι,ι,ι βοριάδες τσουχτεροί!

Ο,ο,ο, ζεστά που θα ντυθώ!
Έξω στην αυλή θα τρέξω
και χιονόμπαλες θα παίξω
Ο,ο,ο, ζεστά που θα ντυθώ!

Ου, ου, ου, το κρύο πάει παντού!
Τα χεράκια ξυλιασμένα
και τα πόδια παγωμένα
Ου, ου , ου, το κρύο πάει παντού!

Δημιουργήσαμε και την Ιστορία του Ι,ι που μένει να εικονογραφηθεί όπως γίνεται κάθε φορά γι αυτήν την γλωσσική δραστηριότητα και για κάθε γράμμα που μαθαίνουμε. Με την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Έλενας (φωτογραφίες στην επόμενη ανάρτηση)

Καλώς ήρθαμε ξανά πίσω στο σχολείο που τόσο μας έλλειψε, συνεχίζοντας με πολλές δουλίτσες και δημιουργικές δραστηριότητες!

Καλή εβδομάδα!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Γ’ ΤΜΗΜΑ 10-14/1

Η επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι γεγονός. Τα παιδιά χάρηκαν τόσο πολύ που επέστρεψαν και συνάντησαν τους φίλους τους. Συζητήσαμε για το πώς περάσαμε, τι δώρο μας έφερε ο Άγιος Βασίλης και ποιος κέρδισε το φλουρί σε κάθε οικογένεια. Ευχηθήκαμε ο ένας τον άλλο «Καλή Χρονιά»!

Η αλλαγή της χρονιάς στο ημερολόγιο ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρόνο και τις εποχές. Επικεντρωθήκαμε στην εποχή που έχουμε τώρα, τον Χειμώνα. Είπαμε από ποιους μήνες αποτελείται, είδαμε τη λέξη ΧΕΙΜΩΝΑΣ, μετρήσαμε από πόσες συλλαβές αποτελείται και από πόσα γράμματα. Ακολούθησε κι ένα παιχνίδι. Τα παιδιά προσπάθησαν να ανασυνθέσουν τη λέξη και τα κατάφεραν πολύ καλά. Στη συνέχεια, αντιγράψαμε και τη λέξη ΧΕΙΜΩΝΑΣ.

1

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης εποχής; Τα παιδιά ανέφεραν το κρύο, το χιόνι, τα ζεστά ρούχα. Έπειτα, φανταστήκαμε πώς θα ήταν ένα χειμωνιάτικο τοπίο και το δημιουργήσαμε. Κόψαμε, βάψαμε, κολλήσαμε και έτοιμο το τοπίο μας!!!

Από τα αγαπημένα στοιχεία των παιδιών είναι το χιόνι. Τι είναι όμως το χιόνι; Πως δημιουργείται; Παρακολουθήσαμε βίντεο και συζητήσαμε σχετικά. Χρησιμοποιήσαμε και το θερμόμετρο της τάξης για να δούμε αν θα μπορούσε να χιονίσει αυτές τις μέρες. Όταν είδαμε τη θερμοκρασία (3 βαθμούς), συμπεράναμε πως ακόμα δεν μπορεί να χιονίσει αφού βασική προϋπόθεση είναι η θερμοκρασία να φτάσει στους 0 βαθμούς. Στην εργασία μας χρησιμοποιήσαμε το σχήμα της χιονονιφάδας για να δημιουργήσουμε.

2    271651921 360514625406666 857734559955603866 n

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο χιονάνθρωπος και ο χιονοπόλεμος. Φτιάξαμε χιονόμπαλες από χαρτί και παίξαμε το παιχνίδι «Τάισε τον χιονάνθρωπο». Τα παιδιά έπρεπε να καταφέρουν να πετάξουν τη χιονόμπαλα στην τρύπα που είχε δημιουργηθεί στο στόμα του χιονάνθρωπου. Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ!

Φτιάξαμε και τα δικά μας χιονανθρωπάκια. Τα παιδιά έκοψαν και κόλλησαν τα κομμάτια στο χαρτόνι για να συνθέσουν τον χιονάνθρωπο τους. Πρόσθεσαν με τον μαρκαδόρο όσα χαρακτηριστικά ήθελαν.

3  4

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Α’ΤΜΗΜΑ 10-14/1

20211221 121957  Με την γλυκια προσμονή του νέου έτους….

Σας υποδεχόμαστε ξανά μικρά μας παιδάκια στην τάξη μας.

1.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ξεκίνησαμε αυτην την εβδομάδα τον δεύτερο κύκλο εργαστηρίων απο τον θεματικό κύκλο »ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ».Το εργαστήρι που θα υλοποιήσουμε έχει τίτλο »Κι’αν ήμουν εγώ» κι έχει σχεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό στην διαφορετικότητα και την αντιμετώπιση διακρίσεων.

Ξεκινάμε το πρώτο μαθημά μας με σκοπό να φτιάξουμε ενα συμβόλαιο τάξης στο οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι μαζί για διάφορους κανόνες που πρέπει όλοι να τηρούμε στα πλαίσια του εργαστηρίου.Μετα απο συζήτηση και κατάθεση πολλών ιδεών απο τα παιδιά καταγράψαμε τις αρχικές ιδέες των παιδιών.Slide1

Τα παιδιά δεσμέυτηκαν το καθένα να αποτυπώσουν με την ζωγραφική εναν κανόνα προκειμένου μετα να φτιάξουμε την αφίσσα του συμβολαίου μας.

Όλοι στα τραπεζάκια λοιπόν…..

Slide2

Και να μερικά απο τα αποτελέσματα της προσπάθειας.

 

 

 

 

 

 

 

Slide3

Στη συνέχεια μαζευτήκαμε όλοι παρεούλα και συνθέσαμε το συμβόλαιο αφίσσα.

Στο τέλος αποφασίσαμε να την τοποθετήσουμε στην πόρτα μας.

 

 

Slide4

Μεσα συμβόλαιο της τάξης τα παιδιά θέλησαν να καθόμαστε στο μάθημα σε κύκλο στην μοκέτα και όχι στα παγκάκια.Οπότε δεσμευτήκαμε σε αυτο και αποφασίσαμε οτι κατα την έναρξη του μαθήματος θα ακούμε στο κασσσετόφωνο ενα αγαπημένο μας τραγούδι.

Ακούσαμε απο μερικά cd και καταλήξαμε σε ενα αρκετά εύθυμο τραγούδι. Έτσι θα γίνεται πάντα το ξεκίνημά μας.

Παράλληλα έπρεπε τα παιδιά να διαλέξουν ενα σύμβολο που θα έχουμε και θα το φοράμε σε στυλ κονκάρδας κάθε φορά που ξεκινάνε τα εργαστήρια.

Τα αγόρια αμέσως ζήτησαν το αυτοκίνητο και αρχίσαμε να ψάχνουμε στο labtop σχετικές εικόνες μέχρι να καταλήξουμε στην αγαπημένη.

Τα κορίτσια και αυτά παρασύρθηκαν απο τις εικόνες και διάλεξαν ενα ρόζ αυτοκίνητο για σύμβολό τους ενω τα αγόρια διάλεξαν ενα αστυνομικό αυτοκίνητο.

Slide5

Καθίσαμε λοιπόν σε κύκλο ακούγοντας το τραγούδι και όλα τα παιδιά μαζί έμοιαζαν να το απολαμβάνουν.

Slide6

Στόχος του πρώτου εργαστηρίου ήταν να γίνει διάκριση των βασικών αναγκών του ανθρώπου και των επιθυμιών του.Προβληματίσαμε τα παιδια για το ποιες είναι οι ανάγκες μας οι βασικές που χωρίς αυτες δεν μπορούμε να ζήσουμε και ακούστηκαν διάφορες απαντήσεις όπως οξυγόνο, δέντρα.

Λίγο λίγο με την στήριξη εποπτικού υλικού καταλήξαμε στις βασικές μας ανάγκες.

DSCF0399

 

Το επόμενο στάδιο ήταν τα παιδιά να χωριστούν μεσα απο παιχνίδι αρχικά σε δυάδες και στη συνέχεια σε τετράδες και δούλεψαν συνεργατικά στα τραπεζάκια τους .

Στόχος αυτού του σταδίου είναι η ανάπτυξη της επικοινωνίας και η επίγνωση των παιδιών οτι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές επιθυμίες.

Με την βοήθεια εικόνων τα παιδιά διάλεξαν μια που αντιπροσώπευε το θέλω τους και στη συνέχεια αναπτύχθηκε με την ενθάρρυνση της εκπαιδευτικού η επικοινωνία.Π.Χ εσύ τι θα ήθελες Ζωή;Έτσι η τετράδα είχε κάποιο χρόνο στην διάθεσή της για να γνωρίσει ο ένας τις επιθυμίες του άλλου.Στην συνέχεια σαν εμπέδωση συμπλήρωσαν ενα φύλλο εργασίας στο οποίο έπρεπε να αποτυπώσουν μια βασική ανάγκη και μια επιθυμία.

Slide7

Μετα απο τα τραπεζάκια μαζευτήκαμε πάλι στον κύκλο και κάθε παιδί έπρεπε κοιτώντας το φύλλο εργασίας του να παρουσιάσει στην ολομέλεια το θέλω και την ανάγκη του φίλου του.Έτσι όλα τα παιδιά πέρασαν απο αυτην την διαδικασία.

Στη συνέχεια της  2ης φάσης του Εργαστηρίου    Δεξιοτήτων        τα παιδιά      έπρεπε   με τη βοήθεια    εικόνων να συνειδητοποιήσουν και να καταγράψουν  σε δύο διαφορετικούς    πίνακες    ποιές     είναι οι πραγματικές  μας  ανάγκες …πχ. φαγητό, νερό,  σπίτι , κτλ…

Με τη δική μας ενθάρυνση ακούστηκαν πολλές  απόψεις    και   .. ιδέες από όλα σχεδόν τα παιδιά  οι οποίες και καταγράφηκαν   με στόχο να αντιληφθούν όσο γίνεται καλύτερα τη διαφορά ανάμεσα στο  ΄θέλω΄’ και  έχω πραγματικά ανάγκη.omadikh 1

 

IMG 20220114 125435

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 20220114 125511 IMG 20220114 125425

 

 

 

 

 

 

 

Η συνέχεια την άλλη εβδομάδα.

2.ΕΠΟΧΕΣ

Παράλληλα ασχοληθήκαμε με την διάκριση των εποχών.Μέσα απο εικόνες τα παιδιά προσπαθούσαν να αντιστοιχίσουν τις εικόνες στην σωστή εποχή και να καταλήξουμε στο οτι υπάρχουν 4 εποχές, τα παιδιά του γέρο χρόνου, που εναλλάσσονται σαν σε κύκλο.

Slide8

 

3.ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ

Ενα αλλο θέμα που ανοίξαμε αυτην την εβδομάδα είναι η χειμερία νάρκη. Σαν αρχή γνωρίσαμε κάποια ζώα που πέφτουν σε χειμαιρεία νάρκη, είπαμε τί συμβαίνει στο σώμα του ζώου σε αυτην την κατάσταση , τις φωλιές τους ,διαβάσαμε ενα πολύ ωραίο παραμύθι και στο τέλος τί άλλο δραματοποιήσαμε το παραμύθι στο οποίο σκαντζοχοιράκια,χελώνες, νυχτερίδες και αρκούδες όταν ήρθε ο χειμώνας μαζεύτηκαν σε μια γωνιά , κουλουριάστηκαν και πέσαν σε χειμερία νάρκη

Slide9

4.ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Βέβαια αυτην την εβδομάδα είχαμε αποφασίσει μαζί με τα παιδιά να φτιάξουμε βασιλόπιτα.

Φέραμε στην παρεούλα ενα μεγάλο τραπέζι όπου ακουμπήσαμε όλα τα υλικά και κοιτώντας εικόνες με τα αντίστοιχα υλικά αρχίσαμε να εκτελούμε την συνταγή.

Slide10

Slide11

Slide12

Και βέβαια για να πάνε όλα καλά στο ψήσιμό την σταυρώσαμε !

Slide13

Την βάλαμε στο φούρνο, το σχολείο μας μοσχομύρισε και στο τέλος την κόψαμε ονοματίζοντας τα κομμάτια.

Λίγο πρίν σχολάσουν τα παιδιά…. έτοιμα τα κομματάκια τους που θα έπαιρναν μαζί τους.

Βέβαια η ανυπομονησία για το ποιος θα είχε το φλουρί ήταν μεγάλη. Θέλανε να την φάνε εκείνη τη στιγμή !

Slide14

Και βέβαια την επόμενη μέρα μάθαμε ποιος ήταν ο τυχερός και ήταν η Βιολέτα μας!

Πάντα τυχερή και πήρε ενα δωράκι απο τις δασκάλες της όπως συνηθίζεται ο τυχερός της βασιλόπιτας να παίρνει και απο κάτι.

Και κλείνουμε με μια επιθυμία και ενα παράπονο ενός παιδιού

»ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΔΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ’

Εξηγήσαμε βέβαια οτι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και ουτε θα ήταν δυνατόν.

Αυτα τα δώρα πάντα ελκύουν τα μικρούλια μας!!

Καλό Σαββατοκύριακο !

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

10738620 270376811963 5864 2288881975 6038 makeleio gr 595408 07647182792161 27

Αγαπητοί γονείς καλή Χρονιά απο όλο το Σύλλογο Διαδασκόντων σε όλους με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη στον προσωπικό αγώνα του καθενός. Εύχομαι η νέα Χρονιά να συνεχίσει με ανοιχτά τα σχολεία μας και να είναι πάνω απ’όλα δημιουργική για όλους.

Αναφορικά με την έναρξη των σχολείων και την διενέργεια των προβλεπόμενων self-test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας 10-14 Ιανουαρίου καλείστε να διενεργήσετε 3 self-test και να επιδείξετε την σχετική σχολική κάρτα απο το edupass  τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή. Διενεργείτε το self-test εντος 24 ώρου πρίν. Για την επόμενη εβδομάδα διενεργείτε 2 self test και τα επιδεικνύετε Τρίτη και Παρασκευή. Παλι εντός 24 ωρου πρίν. Πιο αναλυτικές οδηγίες σε σχέση με την νεα υπουργική απόφαση για την λειτουργία των σχολείων θα δοθούν άμεσα.

Για την περίπτωση που κάποιοι γονείς δεν βρήκαν στα φαρμακεία self-test για την αυριανή ημέρα έναρξης των σχολείων το σχολείο θα παραθέσει στην διάθεσή σας αυτα που προβλέπονταν για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κρούσματος.

Υπάρχουν στην διάθεση των γονέων 12 self-test.

Αύριο Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα βρίσκομαι στο σχολείο 7.15 προκειμένω να διαθέσω στους πρώτους 12 γονείς το προαπαιτούμενο self-test προκειμένου ο μαθητής/τρια να μπορέσει να εισέλθει στο σχολείο κατα την ώρα προσέλευσης.

Η Προϊσταμένη

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 13-17/12 Β’ ΤΜΗΜΑ

Οι μικροί βοηθοί του Άι Βασίλη συνεχίζουν ακάθεκτοι την δουλειά τους! Έφτιαξαν μικρά Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από κουκουνάρια! Μια καταπληκτική και εύκολη κατασκευή! Μπορούν να κρεμαστούν και σαν στολίδιαSlide21Αγγελάκια από χάρτινη δαντέλα και αστεράκια για μάτια. Η κατασκευή δεν έχει τελειώσει ακόμη καθώς μας απομείναν τα μαλλιά αγγέλου!Slide22Ο αγαπημένος Ρούντολφ των βοηθών γίνεται σακούλα, με τα χεράκια τους για κέρατα και το πιο γλυκό του χαμόγελο φυσικά. Όσο για την κόκκινη μύτη του, δεν έλλειψε ούτε αυτή..

Slide23Άλλη μια κατασκευούλα με γλωσσοπίεστρα και σύρμα πίπας χρωματιστό για τα όμορφα ελατάκια!

Slide27

Τις πιο όμορφες στιγμές από την εβδομάδα αυτή που πέρασε τις αφήσαμε για το τέλος..

Η πρώτη, είναι «Ο άλλος άνθρωπος» εκείνος που αγαπά, που προσφέρει ανιδιοτελώς, που βοηθά, που στηρίζει τον συνάνθρωπό έτσι κι εμείς μαζί με τον Κωνσταντίνο μαγειρέψαμε, για να μοιραστούν περίπου 400 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους το έχουν πραγματικά ανάγκη.  Η συγκίνησή μας μεγάλη, η καρδιά μας γεμάτη που γίναμε ο δικός τους «Άι Βασίλης» όλοι μαζί, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, με μια πράξη αγάπης, κρατώντας έστω για λίγο, «το κουπί της ελπίδας». Στείλαμε μηνύματα αγάπης μέσα από τις ζωγραφιές μας πάνω στα καπάκια των φαγητοδοχείων αλλά και ευχές για Καλές Γιορτές με Υγεία και Αγάπη….Τα μηνύματα που πέρασε στα παιδιά η σημερινή πράξη αγάπης, είναι ανεκτίμητης αξίας. Ευχαριστούμε εσάς τους γονείς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα αυτό και βοηθήσατε με τις προσφορές των προϊόντων που φέρατε.
Slide24

Slide25

Slide26

Η δεύτερη όμορφη στιγμή ήρθε μέσα από την συμμετοχή του τμήματός μας στο πρόγραμμα του Out of Eden Learn. Σας είχαμε ενημερώσει για την συμμετοχή μας σε αυτήν την Παγκόσμια Εκπαιδευτική Πλατφρόρμα δημιουργημένη από την ερευνητική ομάδα Project Zero του Harvard Graduate School of Education. Στην επεξεργασία των θεμάτων που αφορούν την Υγεία του Πλανήτη, για το Βήμα 3 του προγράμματος, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την μακέτα που φτιάξαμε για την οδική ασφάλεια από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Συζητώντας με τα παιδιά για το τι πιστεύουν ότι προκαλούν τα καυσαέρια των τόσων πολλών αυτοκινήτων που υπάρχουν στον πλανήτη μας, είναι εντυπωσιακό το τι απάντησαν γι αυτό το θέμα. Μπορείτε να δείτε όλη την παρουσίαση αυτών που είπαν τα παιδιά πατώντας  ΕΔΩ

(Σημείωση: η παρουσίαση είναι στα αγγλικά όπως ακριβώς ανεβαίνει το υλικό στην Πλατφόρμα για να μπορούν να το δουν και παιδιά από άλλες χώρες)

Το ακόμα σπουδαιότερο όμως είναι ότι η Πλατφόρμα Out of Eden Learn και η ερευνητική ομάδα του Project Zero πρόσεξαν την δική μας δουλειά και δημοσίευσαν στο λογαριασμό τους στο TWΙΤTER μέρος αυτού που τα παιδιά έκαναν. «Οι σοφές κουκουβάγιες» γίνονται διεθνείς! με έξυπνες και όμορφες ιδέες τους δείχνουν ότι παρά το μικρό της ηλικίας τους, έχουν ήδη καταλάβει τι συμβαίνει στον πλανήτη μας. Μήπως τελικά τα παιδιά έχουν την λύση;

Μπράβο τους!

Slide28

Τέλος στην ώρα των Αγγλικών η κυρία Helen έπαιξε με τα παιδιά διασκεδαστικά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια δίνοντας την ευκαιρία και να παίξουν και να έρθουν σε επαφή με την γλώσσα.

 

IMG 20211213 114631 IMG 20211213 114649IMG 20211213 114804

IMG 20211213 114303 IMG 20211213 114526

IMG 20211213 120243 IMG 20211213 120246 IMG 20211213 115857

IMG 20211213 120417 IMG 20211213 115839

Εν αναμονή της τελευταίας εβδομάδας εργαστηρίων, εορτασμών και Χριστούγέννων….Μείνετε συντονισμένοι!!

Δραστηριότητες 13-17/11 Γ’ τμήμα

Η εβδομάδα μας κύλησε με τις πρόβες μας για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Τα παιδιά κάθε μέρα είναι και καλύτερα στο ρόλο τους.

Αυτή την εβδομάδα μιλήσαμε και για τον αγαπημένο άγιο των παιδιών. Φυσικά τον Αη- Βασίλη. Αρχικά, συζητήσαμε για τον αληθινό Άγιο Βασίλη αλλά και για Άγιο Βασίλη που όλοι περιμένουμε.

Με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη, φτιάξαμε και την κάρτα. Με τα δύο βασικά σχήματα, κύκλο και τρίγωνο, αφού τα κόψαμε και τα κολλήσαμε δημιουργήσαμε την κάρτα μας. Γράψαμε και τις ευχές μας.

 

267940304 178415274468799 977932390573516180 n     268318788 198825915797645 4224688653846159774 n      269504832 4880151402044024 4575480284490488256 n

 

Με αφορμή τη δράση που οργανώσαμε με τον «Άλλο άνθρωπο», τα παιδιά έμαθαν πως ο καθένας από εμάς μπορεί  να προσφέρει καθημερινά. Τα παιδιά μαγείρεψαν μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο ο οποίος μας αφηγήθηκε και διάφορα περιστατικά από τα τόσα χρόνια προσφοράς. Τα παιδιά χρωμάτισαν καταπληκτικές ζωγραφιές στα καπάκια από τα φαγητοδοχεία. Το αποτέλεσμα μοναδικό. Για να ευχαριστήσουμε τον κ. Κωνσταντίνο για τις ώρες που πέρασε μαζί μας, τα παιδιά διάλεξαν να του τραγουδήσουμε και να του αφιερώσουμε το τραγούδι «Ν’ αγαπάς».

268116670 436737974767147 7481967851469844927 n 268285251 466218588415142 5785430549222595841 n 268371556 423536009502364 8179781432154975068 n 269609311 1236646660176361 7225480044134545722 n

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ευχαριστούμε πολύ για την γενναιόδωρη συνεισφορά σας στην δράση που οργανώσαμε με τον» άλλο άνθρωπο ».

Ευχόμαστε ο θεός να χει πάντα γεμάτο το σπιτικό σας με ότι χρειάζεστε και πάνω απ’ όλα να σας χαρίσει υγεία , ειρήνη και αγάπη !!

Να έχετε καλές γιορτές.

3231

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 13-17/12 Α’ΤΜΗΜΑ

DSCF0373 1

Όλη την εβδομάδα καθημερινά συνεχίζονται οι πρόβες στο σχολείο μας και τα παιδιά βρίσκονται σε μια προσμονή της τελικής εορτής.

Όλα περιμένουν το βραβείο για την υπομονή που δείχνουν στις πρόβες που τι άλλο; Απο το να φορέσουν μια στολή .

Μέσα σε αυτο το εορτστικό κλίμα που βρισκόμαστε απο την 1η Δεκεμβρίου κάθε μέρα μετράμε αντίστροφα με την βοήθεια χάρτινων Ταράνδων που κρύβουν και απο δυο τυχερούς της ημέρας οι οποίοι κερδίζουν σοκολατάκι.Η χαρά την ώρα της αναγγελίας του τυχερού δεν κρύβεται,Γίνεται ενα μικρό πανηγύρι μέσα στην τάξη

 

DSCF0382DSCF0389

Αυτην την εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του σκηνικού κατασκευάσαμε και αυτο που έλειπε… απο τι άλλο; Μια φάτνη.Με πλαστικά τουβλάκια και μπαστούνια κάναμε τον σκελετό,και στη συνέχεια τον καλύψαμε με χαρτί μπέζ του μέτρου που είχαμε τσαλακώσει.Η καλύτερη ώρα βέβαια για τα παιδιά ήταν αυτη του στολισμού με φωτάκια με χρυσά μικρά χαρτάκια που είπαμε οτι θα φωτίσουν την φάτνη !

DSCF0410

 

Οι     χριστουγεννιάτικες      δημιουργίες μας      συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα…..

Τα όμορφα ταρανδάκια    που βοηθούν τον αη- Βασίλη   να μοιράσει τα δώρα    στα παιδιά….

πλημμύρισαν    την    τάξη μας……….

 

IMG 20211213 133201 IMG 20211213 134043

IMG 20211210 135824 1

 

 

IMG 20211213 134043

 

 

 

 

 

 

 

Στέλνουμε κι εμείς    τις δικές μας    ευχές μέσα από τις χριστουγεννιάτικες κάρτες μας ….

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ   ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   ΜΕ ΥΓΕΙΑ,    ΑΓΑΠΗ    ΚΑΙ    ΧΑΡΑ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ   !!!!!!!!

IMG 20211213 153256 IMG 20211214 150510 IMG 20211214 145708 IMG 20211213 153011 αρτεμη ΕΓΩ

 

 

 

 

 

 

 

Αυτην την εβδομάδα είχαμε την χαρά να ζήσουμε και την εμπειρία με τον» άλλο άνθρωπο» που ήρθε και μαγείρεψε στο σχολείο μας.Όλοι περιμέναμε να βγούμε στην αυλή να δούμε την μεγάλη κατσαρόλα που πιθανόν θα είχε μαζί του και να μάθουμε με τι τρόπο θα μαγείρευε στην αυλή του σχολείου.

 

 

Slide2 3

Αφου τα παιδιά βοήθησαν τον κύριο Κωνσταντίνο να μαγειρέψει στην μεγάλη κατσαρόλα είδαν και το πολύ αλάτι που έριξε στην κατσαρολα και τα πολλά ζυμαρικά.Μετρήσαμε οτι έριξε 4 πακέτα.Ρωτήσαμε τον κύριο Κωνσταντίνο πως του ήρθε αυτη η σκέψη να μαγειρεύει για τα φτωχά παιδάκια και μας είπε οτι μια ημέρα είδε δυο παιδιά να τσακώνονται πάνω απο τα σκουπίδια για το ποιο  θα πάρει τα πιο πολλά σάπια πράγματα και έτσι εκείνη την στιγμή του γεννήθηκε αυτη η επιθυμία !

Slide3 2

Στο τέλος μπήκαμε στην τάξη και το κάθε παιδί ζωγράφισε και ενα καπάκι απο την χάρτινη συσκευασία.Αυτο ήταν το δώρο τους για τα φτωχά παιδάκια μαζί με την πολύτιμη στήριξή σας !

Slide1 2

Στο τέλος ο κύριος Κωνσταντίνος ήρθε στην τάξη να μας χαιρετήσει και φεύγοντας πήρε μαζί του και όλες τις τσάντες που εσείς προσφέρατε !

Slide4 2

Σας ευχαριστούμε πολύ !!

Στα Αγγλικά η κυρία Ελένη μαθαίνει ανα αγγλικό τραγουδάκι που θα πούμε στην γιορτή και έπαιξε και με μερικές λεξούλες με εικόνες όπως angel.jinger bread, bow και wise men λέξεις που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα !Slide5