Συμμετοχή στο 11ο Συνέδριο Φυσικών Επιστημών

Το τμήμα Β1 του σχολείου μας συμμετείχε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικών Επιστημών Οι φυσικές επιστήμες στην προσχολική εκπαίδευση, που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τον Νοέμβριο του 2020.

Οι εργασίες έρευνας, πειραματισμού και  ανακάλυψης που παρουσιάστηκαν πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τον Μάρτιο του 2020, όταν τα παιδιά φοιτούσαν στην Α τάξη. Καθώς ήταν αναγκαίο να συνεχιστεί η μαθησιακή διαδικασία με άλλο τρόπο, τα πειράματα αποδείχτηκαν ιδιαίτερα προσφιλή και αποτελεσματικά. Τα παιδιά επέλεγαν αυτά που τους κέντριζαν το ενδιαφέρον και τα μοιράζονταν διαδικτυακά με τους συμμαθητές τους, βάζοντας ο καθένας το προσωπικό του στοιχείο.

Η διαθεματικότητα αναδύθηκε με τον πλέον αβίαστο τρόπο: Μελέτη Περιβάλλοντος, Γλώσσα, Μαθηματικά και Εικαστικά συνεργάστηκαν αρμονικά στα projects των “μικρών επιστημόνων”, γι’ αυτό και η εν λόγω προσέγγιση παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική στο συνέδριο για τη διδακτική των φυσικών επιστημών.

Ως επισφράγισμα της δράσης, τα παιδιά παρέλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους ως εισηγητές-ερευνητές στο συνέδριο από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου μας.

Παρακολουθείστε σχετικό video ΕΔΩ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων