Υγιεινή διατροφή και Υγεία

Στα πλαίσια της δράσης “Υγιεινή διατροφή και Υγεία” καθώς και “Υγιεινό πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας”, Η Στ΄ τάξη πραγματοποίη σε στην τάξη τραπέζι για υγεία και ενέργεια!!!

Υγιεινή διατροφή1Υγιεινή διατροφή2Υγιεινή διατροφή3

50 ΧΡΟΝΙΑ μετά…

1700292718627
“Δίχως τουφέκι και σπαθί, με τον ήλιο στο μέτωπο,
υπήρξατε ήρωες και ποιητές μαζί.
Είστε το Ποίημα.
Απλώνοντας το χέρι μου δεν φτάνει ως εκεί
που ωραία λουλούδια τις μορφές σας
λιτανεύει ο αέρας της αρετής.
Ω παιδιά μου
Μπροστά σ’ αυτό το ποίημα μετράει μόνο η σιωπή.”
| Νικηφόρος Βρεττάκος | Παραλειπόμενα, Β’ τόμος
|Μικρός Τύμβος, 17 Νοεμβρίου 1973 |
Συγχαρητήρια στους μαθητές/μαθήτριες και τη δασκάλα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας για την πολύ όμορφη γιορτή τους.
1700292718741

ΑΣΕΠΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΚΟΛΑΖ1

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος της Τρίτης τάξης με θέμα «Ο τόπος μας», την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου Α.Σ.Ε.Π.Α. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στο Αμύνταιο και είναι το πιο ιστορικό οινοποιείο της περιοχής μας με έτος ίδρυσης το 1959.ΚΟΛΑΖ2

Εκεί ξεναγηθήκαμε από ειδική οινολόγο  η οποία μας ενημέρωσε για τις διαδικασίες οινοποίησης και παραγωγής των γνωστών κρασιών της περιοχής μας.

ΚΟΛΑΖ3

Ευχαριστούμε τον Α.Σ.Ε.Π.Α.

Η απελευθέρωση του Αμυνταίου

Απελευθέρωση2

Το σχολείο μας τίμησε την επέτειο της απελευθέρωσης του Αμυνταίου.

Απελευθέρωση3

Την Παρασκευή  3 Νοεμβρίου η κ. Ανθή Παπά, δασκάλα της Γ΄ τάξης, μας μίλησε για τις σπουδαίες εκείνες ημέρες και μας παρουσίασε όλο το χρονικό.

Απελευθέρωση5α

Απελευθέρωση4α1

Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις της επετείου

και παρέλασε περήφανα στην παρέλαση.

 

Απελευθέρωση1

Διαφοροποιημένη μάθηση

Σήμερα  επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Τσελεπή – Κωστίκα Ευαγγελία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης της 2ης θέσης δασκάλων. Σκοπός της επίσκεψής της ήταν  μια πρώτη γνωριμία με το διδακτικό προσωπικό και συζήτηση για θέματα που μας απασχολούν. Αμέσως μετά ακολούθησε  ενδοσχολική επιμόρφωση για την Διαφοροποιημένη Διδασκαλία .

Διαφοροποιημένη 1 11 διαφοροποιημένη 1 11α

 

“Ποιοι αποφασίζουν και τι αποφασίζουν”

Με αφορμή το κεφάλαιο της Μελέτης Περιβάλλοντος, ” Ποιοι αποφασίζουν και τι αποφασίζουν”, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της Τρίτης τάξης, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Αμυνταίου και ενημερώθηκαν από υπεύθυνη του Δήμου για τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Α. Μπιτάκη ο οποίος με χαρά και προθυμία απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών. Ευχαριστούμε τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του Δήμου, για τη φιλοξενία και την ενημέρωση που μας παρείχαν.δημαρχείο5

δημαρχείο3

Δημαρχείο4 1

Ευχαριστήριο

  Οι μαθητές, οι μαθήτριες και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την έμπρακτη στήριξη και το ενδιαφέρον των μελών του για τις ανάγκες του σχολείου. Με τις εργασίες αποκατάστασης της περίφραξης  και την έναρξη του ελαιοχρωματισμού  της, βελτίωσαν  τις συνθήκες της σχολικής καθημερινότητας μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

IMG 20231023 115953 COLLAGE περίφραξη1 COLLAGE