Σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση από 30-11 μέχρι 3 -12-2020

Αγαπημένοι μας γονείς και παιδιά…

Φτάσαμε αισίως στο τέλος ακόμα μιας εβδομάδας με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δυστυχώς τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν αρκετά  αλλά η αισιοδοξία και το χαμόγελο των παιδιών μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε!!

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα αποχαιρετίσαμε το Νοέμβριο και θυμηθήκαμε όλα όσα μάθαμε αυτό το μήνα, παίξαμε διαδικτυακό παιχνίδι με τα χρώματα και ζωγραφίσαμε για το Νικόλα  που είχε γενέθλια!

Την Τρίτη, υποδεχθήκαμε το Δεκέμβριο και το Χειμώνα, εγκαινιάζοντας το νέο μας ψηφιακό, χειμωνιάτικο ημερολόγιο, στολίζοντας μαζί σας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης μας και λύνοντας γρίφους για το Χειμώνα που ήρθε!!

Την Τετάρτη, είδαμε πολλούς πίνακες ζωγραφικής με θέμα το Χειμώνα και γίναμε ντεντέκτιβ, ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα αντικείμενα μέσα σε αυτούς και ψάχνοντας αντικείμενα μέσα στο τα οποία μας θυμίζουν κύκλο, για να φτιάξουμε έναν χιονάνθρωπο. Στη συνέχεια ο καθένας ζωγράφισε το Χειμώνα όπως τον φαντάζεται.

 

Την Πέμπτη, η μέρα ήταν αφιερωμένη στα άτομα με Αναπηρία. Διαβάσαμε το παραμύθι: «Η Αργυρώ γελάει» και έπειτα συζητήσαμε σχετικά με τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Έπειτα, κλείσαμε τα μάτια και προσπαθήσαμε να περπατήσουμε, για να αντιληφθούμε τις δυσκολίες ενός ατόμου με προβλήματα όρασης, αλλά και να ζωγραφίσουμε με το στόμα, προκειμένου να βιώσουμε το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αντιμετωπίζει κάποιος κινητικά προβλήματα.

Θυμηθείτε  τις εργασιούλες μας !

Φτιαχνουμε κύκλους με φυσικά υλικά !

Θα θέλαμε επίσης  να παρατηρήσετε προσεκτικά  και να διαλέξετε ένα πίνακα  από αυτούς  που σας στέλνουμε .Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε  λέξεις όπως  : Χειμώνας, παγωνιά, χιονονιφάδα, τζάκι, Χριστούγεννα, χιονάνθρωπος και ότι άλλο θέλετε  εσείς  (ανάλογα και με τον πίνακα)  και με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά να κάνετε μια μικρή ιστορία που θα μας στείλετε .Μην ξεχάσετε  να στείλετε μαζί με την ιστορία σας τον τίτλο που θα της δώσετε   και τη ζωγραφιά σας .Θα τα  συγκεντρώσουμε όλα μαζί  και θα κάνουμε ένα όμορφο βιβλίο με ιστορίες !

Σας ευχαριστούμε πολύ πολύ !!!!Σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο και δημιουργικό τριήμερο.