ETWINNING: “Διδασκαλία στο νηπιαγωγείο της έννοιας του χώρου και του προσανατολισμού με χρήση προγραμματιζόμενων παιγνιδιών”.

Νέο Project ξεκινάμε σήμερα στο Etwining σε συνεργασία
με το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας με θέμα:
“Διδασκαλία στο νηπιαγωγείο της έννοιας του χώρου και του προσανατολισμού με χρήση προγραμματιζόμενων παιγνιδιών”.
Το θέμα περιγράφεται : Μαθηματικά, Προσχολική ηλικία, προγραμματιζόμενα παιγνίδια δαπέδου.
Στόχος είναι να μπορέσει ο εκπαιδευτικός να υποστηρίξει τη μαθηματική εκπαίδευση των παιδιών μέσα από ένα σχεδιασμένο και εξελικτικά δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με προσπάθεια ενσωμάτωσης της εκπαιδευτικής ρομποτικής για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων. Αξιολόγηση νοητικών αναπαραστάσεων, βιωματικές δράσεις όσο και στο τέλος όπου θα έρθουν σε επαφή με το προγραμματισμό και το ρομποτάκι της Beebot.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ:
Μετά από συνεννόηση με με το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας θα οργανώσουμε και θα κατανέμουμε τις υποχρεώσεις μας. Μία φορά την εβδομάδα θα ορίσουμε την ενασχόληση στα νηπιαγωγεία μας. Θα προσθέσουμε και άλλους εταίρους από νηπιαγωγεία της Ηπείρου που θα μας δηλώσουν συμμετοχή. Η οργάνωση του προγράμματος για την επίτευξη των στόχων μεθοδολογικά προσεγγίζεται κυρίως μέσου του παιγνιδιού. Η εμπλοκή των μαθητών με άλλα σχολεία θα γίνει προς το τέλος. Δεν θα δημιουργήσουμε ανάμεικτες ομάδες με άλλα σχολεία .Ίσως οργανώσουμε κάποιο διαγωνισμό με τη λήξη του προγράμματος σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τον Covid19.
ΑΝΑΜΕΝΌΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ:
Βελτίωση των δεξιοτήτων προσανατολισμού στο χώρο με το προγραμματιζόμενο παιγνίδι Beebot που μπορεί να αποτελέσει στα πλαίσια εκπαιδευτικής ένα εύχρηστο και εκπαιδευτικό εργαλείο για την Προσχολική ηλικία που o παιδαγωγός με το κατάλληλο σχεδιασμό μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικά, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη μαθησιακή διαδικασία και να πετύχει μέσα από τις κατάλληλες δράσεις αυτά που επιδιώκει.
https://blogs.sch.gr/12nipart/files/2020/10/b2164f6fb61db6d8_project_el.pdf

Το γράψιμο με το χέρι κάνει εξυπνότερα τα παιδιά – Τι δείχνει μελέτη

Το γράψιμο με το χέρι κάνει εξυπνότερα τα παιδιά – Τι δείχνει μελέτη

Τα παιδιά που γράφουν συχνά με τον παραδοσιακό τρόπο, με το χέρι, αντί να χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο, μαθαίνουν περισσότερα πράγματα και τα θυμούνται καλύτερα, υποστηρίζει μια νέα μικρή νορβηγική έρευνα, σε μια εποχή που σε όλο τον κόσμο η γενική τάση είναι η εκπαίδευση να γίνεται όλο και πιο ψηφιακή.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ:

https://appurl.io/KQTo4mlvL

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού – The Codally Team

Φέτος το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει για 1η φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 10-25 οκτωβρίου 2020″The Codally Team»

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

#CodeWeek

10-25 Οκτωβρίου 2020

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε σχολική τάξη. Ο κύριος σκοπός αυτής της δραστηριότητας  είναι να δώσει ενεργό ρόλο στα παιδιά του νηπιαγωγείου σε περίπτωση καταστροφής (πυρκαγιά, σεισμός ή τρομοκρατική επίθεση). Τοποθετώντας τους στην ομάδα, συνεργαζόμενοι με τους πραγματικούς σούπερ ήρωες (ο πυροσβέστης, ο γιατρός, ο αστυνομικός και ο δάσκαλος), η διαδικασία διάσωσης ζωών μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική.
Με βάση τρία απλά σημεία ισχύος, που μπορούν να συνδυαστούν με τις τακτικές προσομοιώσεις του σχολείου, αυτή η δραστηριότητα σχεδιάζει να μοιραστεί αυτές τις εμπειρίες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και να το κάνει καλύτερο και πιο δυναμικό μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική χρησιμοποιώντας το επιδαπέδιο ρομπότ Beebot καταγράφοντας τις κινήσεις και το προγραμματισμό.

Καταγράψαμε τις σκέψεις των παιδιών σε χαρτί και χωριστήκαμε σε 6 ομάδες όπου αντιστοιχήσαμε εικόνα Super Hero Πυροσβέστη  και μαθητή. Έπειτα η κάθε ομάδα προγραμμάτιζε το ρομπότ ώστε να ακολουθήσει τη διαδρομή που ενώνει την πυροσβέστη με τον μαθητή. Η δραστηριότητά μας ονομάστηκε «Μπορείς και εσύ να γίνεις ένας σούπερ ήρωας»  Έπειτα η κάθε ομάδα τοποθέτησε στο πλέγμα τις εικόνες που απεικονίζουν τα παιδιά που πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή για να σωθούν  με την αντίστοιχη εικόνα του πυροσβέστη που πρέπει να σώσει τα παιδιά. Τέλος προγραμματίζουν το ρομπότ για να οδηγήσουν στο συγκεκριμένο τετράγωνο. <η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της ομάδας “The Codally Team”.

Η δραστηριότητά μας ονομάστηκε «Μπορείς και εσύ να γίνεις ένας σούπερ ήρωας» και στο τέλος που πήραμε τους επαίνους μας τα παιδιά γέμισαν χαρά και όρεξη για νέες δραστηριότητες!!!

Αυτό το πιστοποιητικό αναγνωρίζει ότι η Αλέξανδρος Αγγέλης έχει αναπτύξει βασικές δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης και συνέβαλε στην επιτυχία της Εβδομάδας Κώδικα ΕΕ 2020 συμμετέχοντας ενεργά στην εκδήλωση κωδικοποίησης “Μπορείς επίσης και εσύ να γίνεις Σούπερ Ήρωας”Λήψη αρχείου

ANGELIS_24uwRnvkYi-211985 ANGELIS_24uwRnvkYi-211985

Ως ένα μικρό σημάδι εκτίμησης για το ρόλο μου στην Code Week, ως διοργανωτής εκδηλώσεων, απονέμεται πιστοποιητικό αναγνώρισης.Λήψη αρχείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6 Μ.Μ

ΣΗΜΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6 Μ.Μ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ,7ο, 8ο, 11ο, 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΑΡΤΑΣ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ 12ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ