12ο Νηπιαγωγείο Άρτας

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ a.angelis@uoi.gr Mobile: 6980192212 ΤΗΛ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ 2681023066

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού – The Codally Team

Οκτ 202022

Φέτος το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει για 1η φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 10-25 οκτωβρίου 2020″The Codally Team»

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

#CodeWeek

10-25 Οκτωβρίου 2020

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε σχολική τάξη. Ο κύριος σκοπός αυτής της δραστηριότητας  είναι να δώσει ενεργό ρόλο στα παιδιά του νηπιαγωγείου σε περίπτωση καταστροφής (πυρκαγιά, σεισμός ή τρομοκρατική επίθεση). Τοποθετώντας τους στην ομάδα, συνεργαζόμενοι με τους πραγματικούς σούπερ ήρωες (ο πυροσβέστης, ο γιατρός, ο αστυνομικός και ο δάσκαλος), η διαδικασία διάσωσης ζωών μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική.
Με βάση τρία απλά σημεία ισχύος, που μπορούν να συνδυαστούν με τις τακτικές προσομοιώσεις του σχολείου, αυτή η δραστηριότητα σχεδιάζει να μοιραστεί αυτές τις εμπειρίες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και να το κάνει καλύτερο και πιο δυναμικό μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική χρησιμοποιώντας το επιδαπέδιο ρομπότ Beebot καταγράφοντας τις κινήσεις και το προγραμματισμό.

Καταγράψαμε τις σκέψεις των παιδιών σε χαρτί και χωριστήκαμε σε 6 ομάδες όπου αντιστοιχήσαμε εικόνα Super Hero Πυροσβέστη  και μαθητή. Έπειτα η κάθε ομάδα προγραμμάτιζε το ρομπότ ώστε να ακολουθήσει τη διαδρομή που ενώνει την πυροσβέστη με τον μαθητή. Η δραστηριότητά μας ονομάστηκε «Μπορείς και εσύ να γίνεις ένας σούπερ ήρωας»  Έπειτα η κάθε ομάδα τοποθέτησε στο πλέγμα τις εικόνες που απεικονίζουν τα παιδιά που πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή για να σωθούν  με την αντίστοιχη εικόνα του πυροσβέστη που πρέπει να σώσει τα παιδιά. Τέλος προγραμματίζουν το ρομπότ για να οδηγήσουν στο συγκεκριμένο τετράγωνο. <η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της ομάδας «The Codally Team».

Η δραστηριότητά μας ονομάστηκε «Μπορείς και εσύ να γίνεις ένας σούπερ ήρωας» και στο τέλος που πήραμε τους επαίνους μας τα παιδιά γέμισαν χαρά και όρεξη για νέες δραστηριότητες!!!

Αυτό το πιστοποιητικό αναγνωρίζει ότι η Αλέξανδρος Αγγέλης έχει αναπτύξει βασικές δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης και συνέβαλε στην επιτυχία της Εβδομάδας Κώδικα ΕΕ 2020 συμμετέχοντας ενεργά στην εκδήλωση κωδικοποίησης «Μπορείς επίσης και εσύ να γίνεις Σούπερ Ήρωας»Λήψη αρχείου

ANGELIS_24uwRnvkYi-211985 ANGELIS_24uwRnvkYi-211985

Ως ένα μικρό σημάδι εκτίμησης για το ρόλο μου στην Code Week, ως διοργανωτής εκδηλώσεων, απονέμεται πιστοποιητικό αναγνώρισης.Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Ομάδες

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ_ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΛΥΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΙΤΕ!!

Μετρητής Επισκεψιμότητας

Translate

Η ώρα είναι:

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Γεωγραφική θέση


Προβολή 12o 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Άρτας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σκακιστική άσκηση

Προσθέστε την δική σας παρουσίαση

Made with Padlet

Μετρητής επισκεψιμότηταςTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων