«Πρόωρη Αποχώρηση των νηπίων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων -Διευκρινίσεις»

Με αφορμή ερωτήματα για την εφαρμογή της με αριθμ. Φ32/339/124196/Γ1/11-10-2012 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., επισημαίνουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση των νηπίων είναι αποκλειστικά και περιοριστικά αυτοί που αναφέρονται στη με αριθμ. Φ.32/269/102481/Γ1/6-9-2012 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με θέμα «Ολοήμερο Νηπιαγωγείο» όπου και ορίζεται ότι: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (προβλήματα υγείας, σοβαρά κοινωνικά ζητήματα) μπορεί να εγκριθεί πρόωρη αποχώρηση, κατόπιν σχετικής αίτησης του γονέα/κηδεμόνα συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η οποία διαβιβάζεται μέσω των Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων στους Διευθυντές Π.Ε. Στην αίτηση του γονέα/κηδεμόνα θα πρέπει να αναφέρονται οι ημέρες ή/και οι ώρες αποχώρησης από το Ολοήμερο Πρόγραμμα…».
Επισημαίνεται επίσης ότι η τελική έγκριση (θετική ή αρνητική) θα δίνεται από τον Διευθυντή Π.Ε. μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου και εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης από τους γονείς / κηδεμόνες.
Ως ενδιάμεση ώρα αποχώρησης ορίζεται το διάστημα από 13:45 – 14:00.
Το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπ/γείου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τα ισχύοντα και οι εκπαιδευτικοί του Ολοήμερου Προγράμματος εξαντλούν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Ε. & Δ.Ε

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΛΑΒΑΣ

Διανομή ροδάκινων στο νηπιαγωγείο μας

P1010036Δωρεάν διανομή ροδάκινων στα σχολεία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 στο Εκθεσιακό κέντρο στην Άρτα όπου μοιράστηκε ποσότητα φρούτων που αναλογεί στον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στη σχολική μονάδα.
Εμείς από την πλευρά μας παραλάβαμε ως σχολική μονάδα και τα μοιράσαμε στα παιδιά του νηπιαγωγείου μας.
P1010035

Αγιασμός στο νηπιαγωγείο μας

Ξεκινήσαμε σήμερα με τον Αγιασμό στο νηπιαγωγείο μας.Γονείς παιδιά νηπιαγωγοί.Επίσης στον Αγιασμό μας επισκέφτηκε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεωνίδας Γκόρος. Μίλησε στους γονείς για το ξεκίνημα της χρονιάς και μας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.Ακολούθησε ο Αγιασμός.
Όλοι μαζί συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του Νηπιαγωγείου και ο Προϊστάμενος Αγγέλης Αλέξανδρος μίλησε στους γονείς για το κανονισμό του νηπιαγωγείου.Τέλος μοιράσαμε στα παιδιά από ένα αναμνηστικό δωράκι.

P1010035

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010032

P1010031

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το Νηπιαγωγείο μας θα είναι κλειστό λόγω συνάντησης για ενημέρωση με τον κ. Διευθυντή Αθμιας Επαίδευσης  και στη συνέχεια με την κ. Σχολική σύμβουλο των Νηπιαγωγών.

-Ο-
Προϊστάμενος

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ