“Τρώω για να ζήσω και όχι ν΄αρρωστήσω”

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας , δημιούργησαν σχολικό λαχανόκηπο. Μέσα από τη συμμετοχή τους στις δράσεις αυτές, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία της καλλιέργειας των λαχανικών με στόχο να τα υιοθετήσουν στη διατροφή τους.
Με αφορμή την Περιβαλλοντική εβδομάδα και το φύτεμα του λαχανόκηπου από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς που στόχο έχει:

Την καλή διατροφή και να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες τις οποίες αποκτούν από την νηπιακή ηλικία και τους ακολουθούν και στην υπόλοιπη ενήλικη ζωή τους.

Ο σύλλογος διδασκόντων της σχολικής μονάδας αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και το νέο θέμα στα πλαίσια του προγράμματος για την διατροφή με θέμα «Τρώω για να ζήσω και όχι ν αρρωστήσω» .

Εμείς η σχολική ομάδα(ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου) που αποτελείτε από 3 Νηπιαγωγούς ,την κ. Κίστη Αικατερίνη στο Κλασσικό τμήμα και στο Ολοήμερο τμήμα οι Νηπιαγωγοί , κ. Μήτση Αικατερίνη και ο Αγγέλης Αλέξανδρος.

Οργανώσαμε σχέδιο ώστε να καλύψουμε αφενός την περιβαλλοντική εβδομάδα αφετέρου να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας σχετικά με την διατροφή.
Σχέδιο της οργάνωσης ου project μας είναι η πρόσκληση και η ανταπόκριση της Διατροφολόγου της πόλις μας.

Καλέσαμε την διατροφολόγο Σοφία Ζιώβα για να μας μιλήσει για την υγιεινή διατροφή τι λαχανικά πρέπει να τρώμε για να αποκτήσουμε σώμα γερό. Η κυρία Ζιώβα μίλησε στα παιδιά για το σχολικό λαχανόκηπο που θα φυτέψουμε την ερχόμενη εβδομάδα και τον στόχο που πρέπει να υιοθετήσουν στη διατροφή τους. Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος με τα παιδιά.

Ο Δημήτριος Σκουτέλας σύζυγος της καθαρίστριας του σχολείου μας προσφέρθηκε να μας βοηθήσει και να σκαλίσει το κήπο.

Την επόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η δράση της περιβαλλοντικής εβδομάδας όπου θα ακολουθήσει το φύτεμα του σχολικού λαχανόκηπου από τους γονείς και τα παιδιά.
74
75
Ziova
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA9594OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA130137
138Laxanokipos