Αμπέλι – Σταφύλι – Τρύγος

Μετά την έναρξη της περιβαλλοντικής  εβδομάδας  η  σχολική σύμβουλος των Νηπιαγωγών Άρτας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη συνέχισε την προγραμματισμένη παρακολούθηση του project «Αμπέλι-Σταφύλι-Τρύγος.

Η κ. Σχολική σύμβουλος παρακολούθησε το Project και έπαιξε με τα παιδιά.

1

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

2

5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA13 14 15 16 21 27 28 32 33
44 45 46 47 48alex_Trigos56 66 72

 

 

 

 

 
 
159

Περιβαλλοντική εβδομάδα

Από φέτος και κάθε σχολικό έτος η 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αφιερώνεται στην Π.Ε. και όλα τα ΚΠΕ ώς περιβαλλοντική εβδομάδα..

Οι Υπεύθυνοι Π.Ε. ενημέρωσαν  τους Δ/ντες, εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της Δ/νσης τους, ώστε να δημιουργήσουν, όπου αυτό είναι δυνατό, σχολικούς λαχανόκηπους. Μέσα από τη συμμετοχή τους στις δράσεις αυτές, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία της καλλιέργειας των λαχανικών με στόχο να τα υιοθετήσουν στη διατροφή τους.

Με αφορμή την Περιβαλλοντική εβδομάδα και το φύτεμα του λαχανόκηπου από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς που στόχο έχει:

Την καλή διατροφή και να  αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες τις οποίες  αποκτούν από την νηπιακή ηλικία και τους ακολουθούν και στην υπόλοιπη ενήλικη ζωή τους.

Ο σύλλογος διδασκόντων της σχολικής μονάδας αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και το νέο θέμα  στα πλαίσια του προγράμματος για την διατροφή με θέμα «Τρώω για να ζήσω και όχι ν αρρωστήσω» .

Εμείς η σχολική ομάδα(ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου) που αποτελείτε από 3 Νηπιαγωγούς ,την  κ. Κίστη Αικατερίνη στο Κλασσικό τμήμα και στο Ολοήμερο τμήμα οι Νηπιαγωγοί , κ. Μήτση Αικατερίνη και ο Αγγέλης Αλέξανδρος.

Οργανώσαμε σχέδιο ώστε να καλύψουμε αφενός την περιβαλλοντική εβδομάδα αφετέρου να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας σχετικά με την διατροφή.

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εβδομάδας προσκαλέσαμε τον ειδικό και Γεωπόνο της πόλις μας Μάλλιο Κωνσταντίνο να μιλήσει σχετικά με το σχολικό λαχανόκηπο που θα δημιουργήσουμε στο σχολείο μας. Ο κ. Μάλλιος μας έφερε δείγματα από φυτά και σπόρους όπου μοίρασε στα παιδιά να εξοικειωθούν με τα λαχανικά , τους μίλησε και επικοινώνησε με τα παιδιά με απλές ερωτήσεις όπου υπήρξε διάλογος με τα παιδιά.

Την ημέρα αυτή παραβρέθηκε και η  σχολική σύμβουλος των Νηπιαγωγών Άρτας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη για την έναρξη της περιβαλλοντικής εβδομάδας με τον προσκεκλημένο μας Γεωπόνο κ. Μάλλιο Κωνσταντίνο αλλά και την προγραμματισμένη παρακολούθηση του project «Αμπέλι-Σταφύλι-Τρύγος.

Η κ. Σχολική σύμβουλος παρακολούθησε το Project και έπαιξε με τα παιδιά.

Εμείς στη συνέχεια γεμίσαμε ένα πολυεστερικό καλούπι γλάστρας με λευκό τσιμέντο και μαρμαρόσκονη το οποίο είχε κατασκεύασε ο Νηπιαγωγός κ. Αγγέλης Αλέξανδρος. Η γλάστρα εμφανίζει την απεικόνιση του τρύγου. Τα παιδιά στη συνέχεια έβαψαν την γλάστρα.

12

 

40

 

41

 

 

 

25

 

 

42

 

sx_simvulos