Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2021"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Σήμερα 23 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα σχολείου για το 2021, ήταν μια μέρα έμπρακτης προσφοράς και αγάπης.

Σήμερα μοιράστηκαν σε συνανθρώπους μας τρόφιμα που συλλέχθηκαν και δωρίστηκαν από ανθρώπους της σχολικής και όχι μόνο κοινότητας. Μαθητές, γονείς, καθηγητές αλλά και απλοί συμπολίτες μας από την όμορη περιοχή έδειξαν συγκινητική ευαισθησία  και έφεραν στον χώρο του σχολείου είδη πρώτης ανάγκης για την Τράπεζα Τροφίμων. Αυτά μοιράστηκαν με αγάπη και διακριτικότητα σε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται βοήθεια.

Ο Σύλλογος των Καθηγητών και η Διεύθυνση του 12ου  Γυμνασίου Πάτρας, νιώθει έντονα την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους και όσες συνέβαλλαν και φέτος στην Τράπεζα Τροφίμων που κάθε χρόνο διοργανώνει το σχολείο μας. Επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες και σε όσους/όσες στήριξαν και το ταμείο αλληλεγγύης του σχολείου μέσω της αγοράς ημερολογίων του 2022 με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, ένα ημερολόγιο που σχεδιάστηκε από το σχολείο  για καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καταφύγιο της Πάτρας.

Την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές/τριες της Γ΄Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Καταφύγιο στα Υψηλά Αλώνια με την συνοδεία των καθηγητών τους.  Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και σκοπός ήταν οι μαθητές/τριες να έρθουν σε επαφή με μια σημαντική πτυχή της σύγχρονης ιστορίας της πόλεως των Πατρών. Η ξενάγηση αφορούσε στην Έκθεση αρχειακού-μουσειακού υλικού από τις περιόδους της αεροπορικής ιταλικής επίθεσης και του βομβαρδισμού της Πάτρας, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, της Γερμανικής Κατοχής, της Αντίστασης και της απελευθέρωσης της πόλης μας, την 4η Οκτωβρίου του 1944.

Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με τον βιωματικό τρόπο με τον οποίο διδάχθηκαν και ανακάλυψαν την Ιστορία του Καταφυγίου της πόλης στην οποία ζουν. Κάποιοι/ες μάλιστα δεν παρέλειψαν να γράψουν τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους στο βιβλίο επισκεπτών.

Ακολουθεί  φωτογραφικό υλικό.

234856

11

1

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων