12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

-Αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία

Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αλληλεγγύης  που απηύθυνε η  ΄Πρόταση, Κίνηση για έναν άλλον τρόπο ζωής΄ και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις»

Το κάλεσμα αφορούσε στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία που δοκιμάστηκαν τον Σεπτέμβριο από σφοδρή κακοκαιρία και από επακόλουθα πρωτοφανή πλημμυρικά γεγονότα.

Οι μαθητές/μαθήτριες αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 12ου Γυμνασίου Πάτρας, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους φέρνοντας στο χώρο του σχολείου είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά κ.α.).

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, επισκέφθηκαν το σχολείο μας η πρόεδρος του Καλλίπολις κα Γιάννα Ζορμπά και οι κοινωνικοί λειτουργοί, κα Γιώτα Γεωργοπούλου και κα Νίκη Θεοδωροπούλου με το υπηρεσιακό τους όχημα προκειμένου να παραλάβουν τις προσφορές της σχολικής μας κοινότητας.

Οι εκπρόσωποι του Καλλίπολις για μια διδακτική ώρα με ομάδα μαθητών/τριών της Α΄ και της Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν βιωματικές  δραστηριότητες που αναδεικνύουν την σπουδαιότητα αλλά και αναγκαιότητα της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, της προσφοράς και της καλοσύνης για ένα κόσμο πιο όμορφο.

Στη συνέχεια τα παιδιά με χαρά μετέφεραν τις σακούλες, με τα είδη που συγκεντρώσανε, στο αυτοκίνητο του Καλλίπολις και ευχαρίστησαν τις κυρίες Ζορμπά, Γεωργοπούλου και Θεοδωροπούλου που μέσα από ο κάλεσμά τους τους έδωσαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν έστω και λίγο τους συνανθρώπους τους στην Θεσσαλία.

New Phototastic Collage1 1

New Phototastic Collage2 1

New Phototastic Collage3 1

New Phototastic Collage4 1

New Phototastic Collage5 1

New Phototastic Collage6 1

New Phototastic Collage7 1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων