12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

-Κάναμε σεισμό…

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την Κάτω Αχαΐα - ertnews.gr

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων οι μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετική με τους Σεισμούς.

Η παρουσίαση έγινε από τον Διευθυντή του Σεισμολογικού Εργαστηρίου του Παν/μιου Πατρών και Αντιπρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Σώκο.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με βασικές αρχές της σεισμολογίας, επανέλαβαν τις γνώσεις τους σχετικά με το γεωτεκτονικό πλαίσιο στο οποίο ανήκει ο τόπος που ζουν και ενημερώθηκαν/επανέλαβαν βασικούς τρόπους προφύλαξης ενάντια στο φαινόμενο του σεισμού.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών/τριών και ενεργοποιήσαμε τον σεισμογράφο που έφερε ο κ. Σώκος. Τα παιδιά χτυπώντας με δύναμη και συντονισμένα τα πόδια τους στο πάτωμα προκαλούσαν μικροδονήσεις τις οποίες κατέγραφε ο σεισμογράφος και σε πραγματικό χρόνο βλέπαμε το σεισμόγραμμα σε οθόνη.

Στην πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης μια τέτοια δράση είναι σημαντική για να μην ξεχνάμε πως πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για τη σωστή συμπεριφορά μας σε έναν επερχόμενο σεισμό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων Γεωλογίας-Γεωγραφίας, Φυσικής και Δεξιοτήτων Ζωής.

New Phototastic Collage

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων