Sch.gr έξω

Μάρτιος 2020 | Δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Ανακοινώσεις σχολείου
Δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Μετά και τη γνωστοποίηση της επέκτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου της κ. Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ξεκινά η διαδικασία της εξ αποστάσεως  εκπαίδευσης.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνιστά το πιο πρόσφορο μέσο, για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, χωρίς σε καμιά περίπτωση να αποσκοπεί στην υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας ούτε στην κάλυψη της ύλης

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της κ. Υφυπουργού η διαδικασία περιλαμβάνει την υποχρέωση των γονέων να μπουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να προβούν σε δημιουργία μαθητικού λογαριασμού.

Προκειμένου όμως να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των γονέων λόγω της ταυτόχρονης μαζικής εισόδου χιλιάδων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αλλά και λόγω των περιορισμένων τεχνικών γνώσεων ορισμένων εξ’ αυτών, το σχολείο αποφάσισε :

Να προβεί στη δημιουργία των μαθητικών λογαριασμών από το σχολείο για όλους τους μαθητές του   και την

κοινοποίηση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (στο e-mail που μας έχετε δηλώσει) του ονόματος χρήστη (user name) καθώς και του κωδικού πρόσβασης (Password) το οποίο αφού λάβετε πρέπει να αλλάξετε .

Επειδή όπως σας αναφέραμε ακόμα και από εμάς, η είσοδος είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη τις περισσότερες ώρες, μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία θα σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε.

Οι λογαριασμοί αυτοί θα ενεργοποιηθούν με τη συναίνεσή σας. Για την συντόμευση των διαδικασιών και την  γρηγορότερη ενεργοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, όποιος δε συναινεί στην περιγραφόμενη  διαδικασία καλείται μέχρι την Τρίτη 24/3/2020 και ώρα 12:00 με e-mail (11dimperisteriou@gmail.com) να μας ενημερώσει σχετικά. Το σχετικό έντυπο θα σας σταλεί με e-mail ή μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, το οποίο αφού υπογράψετε πρέπει να μας το αποστείλετε με όποιο πρόσφορο τρόπο νομίζετε.  Με την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας το σχολείο, δια των αρμοδίων οργάνων διοίκησής του, θεωρεί ότι ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε τις δυσκολίες της διαδικασίας, όμως είμαστε υποχρεωμένοι ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί να υπερβούμε τα εμπόδια για το καλό των παιδιών και της χώρας μας κατ’ επέκταση.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e mail του σχολείου.

Ό Δντής του σχολείου
Καραπάτης Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *