ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ιούν 202123

Ενημέρωση για τη λήξη των μαθημάτων, τη χορήγηση βαθμολογίας του Γ΄ τριμήνου και Τίτλων Προόδου και Σπουδών

Ιούν 202123

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25η Ιουνίου, τελευταία μέρα του διδακτικού έτους, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα και θα χορηγηθούν στους μαθητές σε κλειστό φάκελο Τίτλοι Προόδου και Τίτλοι Σπουδών για την ΣΤ΄ τάξη καθώς και η βαθμολογία του Γ΄ τριμήνου, με τον εξής τρόπο:

 1. Οι μαθητές των τάξεων           Α , Β   και   Γ   θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:30 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 09:00 π.μ.
 2. Οι μαθητές των τάξεων           Δ,  Ε   και   ΣΤ   θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:15 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 09:45 π.μ.

   Οι γονείς που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο Σχολείο θα πρέπει να παραμείνουν έξω από το σχολείο για να τα παραλάβουν όταν αποχωρήσουν από αυτό. Παρακαλούμε πολύ να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

     Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι με υγεία!

                                                                                                              Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Πρότυπα Γυμνάσια

Ιούν 20211

Αγαπητοί γονείς ,

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την 58877/Δ6 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε Πρότυπο Γυμνάσιο, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) το αργότερο μέχρι τις 17 Ιουνίου.  Διαβάστε τη σχετική απόφαση αναλυτικά εδώ

Ημέρα διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων ορίζεται η Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Ειδικότερα όσοι ενδιαφέρεστε για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου διαβάστε την ανακοίνωση του Γυμνασίου εδώ.

 

 

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι νόσησης (Self – Tests)

Μαΐ 202119

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι  από σήμερα  Τετάρτη  έως και το Σάββατο 22 Μαΐου, μπορείτε να παραλάβετε από τα φαρμακεία  δυο (2) δωρεάν self tests, τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για να επιδείξετε τα αποτελέσματά τους τη Δευτέρα 24/5/2021 και τη μεθεπόμενη Δευτέρα 31/5/2021.

Προσοχή: Δεν θα γίνει χρήση και επίδειξή τους αύριο Πέμπτη 20/5/2021.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤ2

Μαΐ 202114

Σας ενημερώνουμε ότι με την Ε.Π. 298 /  13-5–21 απόφαση της Γ΄Δνσης ΠΕ Αθήνας αναστέλλεται η λειτουργία του τμημάτων ΣΤ2  λόγω ύπαρξης ενός κρούσματος covid-19 σύμφωνα με το  πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ .

Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης για το πρόγραμμα της οποίας θα ενημερωθείτε εντός της ημέρας.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια

Μαΐ 20215

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 μπορείτε να πάρετε δωρεάν από τα φαρμακεία ένα selftest για τον covid 19. Ο πρώτος έλεγχος του παιδιού ή των παιδιών σας πρέπει να γίνει την Κυριακή 9/5 (έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα).

Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr). Από εκεί εκτυπώνετε τη βεβαίωση ή όσοι – όσες δεν έχουν εκτυπωτή αντιγράφουν σε χαρτί τα στοιχεία της βεβαίωσης. Τη βεβαίωση, χειρόγραφη ή εκτυπωμένη, ο/η μαθητής/τρια επιδεικνύει εντός της τάξης στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας (αρχής γενομένης τη Δευτέρα 10/5/2021) και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.
Αν κάποιο παιδί απουσιάσει την ημέρα που υποχρεώνεται να φέρει το τεστ, θα το φέρει οπωσδήποτε την πρώτη μέρα που θα επιστρέψει στο σχολείο!
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς και τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά και γενικότερα ό,τι μέτρο εφαρμόστηκε στη σχολική μας καθημερινότητα πριν την έναρξη της Τηλεκπαίδευσης.
Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή. Τα βήματα πιο αναλυτικά είναι τα εξής:
Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.
Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Για τους μαθητές του Δημοτικού το τεστ θα πρέπει να διενεργείται από ενήλικο και συστήνεται να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
Αν το self-test είναι αρνητικό:
Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.
Αν το self-test είναι θετικό:
Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό,  ενημερώνετε άμεσα το Σχολείο και  ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Για να διαβάστε τη σχετική ΚΥΑ σε μορφή pdf πατήστε εδώ 

Δείτε σχετικό βίντεο οδηγιών εδώ

Πρόγραμμα χορήγησης voucher 200 ευρώ στους μαθητές για αγορά tablet ή laptop

Απρ 20216

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα χορήγησης voucher 200 ευρώ στους μαθητές για αγορά tablet ή laptop. Η σχετική πλατφόρμα  είναι ανοιχτεί από τις 5 Απριλίου 2021 και δέχεται αιτήσεις των δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις.

 • Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.
 • Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

–Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12000 ευρώ.
-Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
-Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.


Από τη διεύθυνση του Σχολείου

Οδηγίες και κατευθύνσεις για την εγγραφή των μαθητών της Α΄ τάξης το Σχολ. Έτος 2021-22

Φεβ 202127

Αγαπητοί γονείς

          Οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά 10:00 π.μ – 12:00 π.μ από τον διευθυντή του σχολείου από  01 έως και 20 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή/τριας καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται από το σχολείο και είναι αναρτημένη στο ιστολόγιό του.

          Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής συνωστισμού ο γονέας θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα με το σχολείο  στο τηλέφωνο 210 5712424 προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής του με τήρηση όλων των κανόνων προσωπικής προστασίας (μάσκα, γάντια και ατομικό στυλό).

Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από 01/01/2015 μέχρι και 31/12/2015 και κατοικούν στα όρια του σχολείου (είναι αναρτημένα στο ιστολόγιο και στον πίνακα ανακοινώσεων)

Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (παρέχεται και από το Σχολείο και είναι αναρτημένη στο ιστολόγιό του)
 2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το σχολείο ή προσκομίζεται εάν είναι δυνατόν).
 3. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο να αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 4. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) που συμπληρώνεται από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί ή ΔΩΡΕΑΝ από το Κέντρο Υγείας της περιοχής το οποίο είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο
 5. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.). Δεν χρειάζεται να προσκομισθεί εφόσον φοιτά στο Σχολείο μας μεγαλύτερο αδερφάκι.
 6. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου όταν εκδοθεί
 7. Αίτηση – δήλωση φοίτησης στο ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα πρωινής ζώνης (εάν το επιθυμούν)

Χωρίς την προσκόμιση των ανωτέρω δικαιολογητικών δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφής

Ο Διευθυντής  του  11ου Δ.Σ. Περιστερίου    

ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

NEA ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φεβ 202110

Αγαπητοί γονείς, 

Όπως έχετε πληροφορηθεί με νέα απόφαση της πολιτείας αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής από τη Πέμπτη 11 -02 2021 και η εκπαίδευση των μαθητών θα διενεργείται εξ’ αποστάσεως ως εξής : 

 1. Με Σύγχρονη Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευση μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings, με ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων την Πέμπτη 11/02/21. 
 2. Παρακολουθώντας το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης όπως αυτό θα ανακοινώνεται από την ΕΡΤ. 
 3. Με ασύγχρονη εκπαίδευσης, e-me, ή ,e-class που ίσως απαιτηθεί να χρησιμοποιηθεί επιβοηθητικά

Σας θυμίζουμε το ωράριο λειτουργίας της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Δημοτικά όπως καθορίστηκε και παραμένει το ίδιο είναι 14:10 – 17:20 καθημερινά ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ώρα  Από Έως
14:10 14:40
14:50 15:20
15:30 16:00
16:10 16:40
16:50 17:20
Μεταξύ των ωρών θα υπάρχει δεκάλεπτο διάλειμμα

Οι «ηλεκτρονικές αίθουσες διδασκαλίας» των εκπαιδευτικών παραμένουν ίδιες όπως και οι κωδικοί πρόσβασης των μαθητών στο ΠΣΔ (e-class & e-me) και σας είχαν κοινοποιηθεί τον Νοέμβριο. Επίσης το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί είναι το ίδιο που εφαρμοζόταν εκείνο το διάστημα.

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριές μας , δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια φορά να αποχωριστούμε τους μαθητές μας και την διά ζώσης διδασκαλία σε μια προσπάθεια να παραμείνουμε όλοι υγιείς.

Ευχόμαστε να επανέλθουμε γρήγορα στα σχολεία μας και αυτή να είναι η τελευταία φορά που «χωρίζουμε».Σας θυμίζουμε ότι για ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του σχολείου μας και παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του Σχολείου καθώς  και την ηλεκτρονική αλληλογραφία σας.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους μας!

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ε2, Ε1 Γερμανικών

Φεβ 20218

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι με την Ε.Π. 140 /  6-2-21 απόφαση της Γ΄Δνσης ΠΕ Αθήνας αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων Ε2 και Ε1 Γερμανικών λόγω ύπαρξης ενός κρούσματος covid-19 σύμφωνα με το  πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ .

Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης για το πρόγραμμα της οποίας θα ενημερωθείτε εντός της ημέρας.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιo και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Ο καιρός


Kατηγορίες

Αρχείο

Μοναδικοί Επισκέπτες Ιστολογίου από 15/10/2012

μετρητής επισκεψιμότητας

RSS Β΄ Επίπεδο Τ.Π.Ε

 • 13/07/2016 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. (http://e-pimorfosi.cti.gr) 13 Ιουλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι η Πύλη Ενημέρωσης σχετικά με το νέο έργο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β' επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 • 05/05/2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» 9 Μαΐου 2016
  Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»), στο πλαίσιο εμπλουτισμού των βάσεων δεδομένων δυνητικών συνεργατών του σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, καλεί επιστήμονες, αποφοίτους Α.Ε.Ι., με μεταπτυχιακή εξειδίκευση ή/και εμπειρία (επαγγελματική απασχόληση) στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για πιθανή […]
 • 26/04/2016 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 26 Απριλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 5ης περιόδου πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2015), 4ης περιόδου πιστοποίησης Β' Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος Ιούλιος 2014) και 5ης περιόδου Read More...

Επισκέπτες Ιστολογίου από 11/2/2013 ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter

ΗμερολόγιοTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων