Εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στην Α΄ τάξη Μουσικού και Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Μαΐ 202212
music

Aγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι για τη διαδικασία εισαγωγής των αποφοίτων μαθητών/τριών δημοτικών σχολείων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια μπορείτε να  ενημερωθείτε από τους πιο κάτω συνδέσμους:

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στο Μουσικό Γυμνάσιο πατώντας εδώ.

Διαβάστε τον κατάλογο των Μουσικών Γυμνασίων πατώντας εδώ.

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο πατώντας εδώ.

Διαβάστε τον κατάλογο των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων πατώντας εδώ.

Διαβάστε εδώ για τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023.  (ανανέωση 30/05/2022)

 

Νέο πρωτόκολλο οδηγιών για την ασφαλή προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών

Μαΐ 20222

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών από αύριο Τρίτη 3 Μαΐου 2022  θα διέπεται από τους παρακάτω κανόνες :

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού κ.λπ.
 • Δε θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.
 • Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:                                              – Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  – Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου: Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.                    – Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στον γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς: Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0. Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
 • Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις νέες οδηγίες εδώ

                                            Από τη διεύθυνση του Σχολείου

Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης

Απρ 20224

Αγαπητοί γονείς:

Σας ενημερώνουμε ότι ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) θα διενεργείται μία φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και ως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Μαρ 202231

Περιστέρι 30-3-22
Ο Διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, κ. Καραπάτης Βασίλειος, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 1566/1985 συγκαλεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13-4-2022 και ώρα 19:00 στο χώρο του Γυμναστηρίου του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Το προεδρείο που θα εκλεγεί για να διευθύνει τη συζήτηση, θα προκηρύξει και τις εκλογές του Συλλόγου Γονέων. Παρακαλείσθε για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων εκ του νόμου υγειονομικών μέτρων.

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Μαρ 202223

Σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου  2022, στις τάξεις χωρίς την παρουσία γονέων σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

 

 • Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 8:30 και θα αποχωρήσουν στις 9:30 με ευθύνη των γονέων τους.
 • Το Ολοήμερο τη μέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Οδηγίες και κατευθύνσεις για την εγγραφή των μαθητών της Α΄ τάξης το Σχολ. Έτος 2022-23

Φεβ 202221

Αγαπητοί γονείς

          Οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά 10:00 π.μ – 12:00 π.μ από τον διευθυντή του σχολείου από  01 έως και 18 Μαρτίου 2022 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή/τριας καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται από το σχολείο και είναι αναρτημένη στο ιστολόγιό του.

          Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής συνωστισμού ο γονέας θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα με το σχολείο  στο τηλέφωνο 210 5712424 προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής του με τήρηση όλων των κανόνων προσωπικής προστασίας (μάσκα, γάντια και ατομικό στυλό).

Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από 01/01/2016 μέχρι και 31/12/2016 και κατοικούν στα όρια του σχολείου

Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (παρέχεται και από το Σχολείο και είναι αναρτημένη στο ιστολόγιό του)
 2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το σχολείο ή προσκομίζεται εάν είναι δυνατόν).
 3. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο να αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 4. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) που συμπληρώνεται από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί ή ΔΩΡΕΑΝ από το Κέντρο Υγείας της περιοχής το οποίο είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο
 5. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.). Δεν χρειάζεται να προσκομισθεί εφόσον φοιτά στο Σχολείο μας μεγαλύτερο αδερφάκι.
 6. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου όταν εκδοθεί
 7. Αίτηση – δήλωση φοίτησης στο ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα πρωινής ζώνης (εάν το επιθυμούν)

Χωρίς την προσκόμιση των ανωτέρω δικαιολογητικών δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφής

Ο Διευθυντής  του  11ου Δ.Σ. Περιστερίου    

ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διενέργεια self-test για την εβδομάδα 31/1-4/2

Ιαν 202230

imageΑγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές εμβολιασμένοι και μη, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον self-test έως 24 ώρες πριν, δηλαδή θα πρέπει να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2. Τα self-test, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2). Το αποτέλεσμα του self-test το καταχωρίζετε στη γνωστή πλατφόρμα edupass.gov.gr για να εκδώσετε τη σχολική κάρτα για covid-19, την οποία πρέπει να φέρουν μαζί τους όλοι οι μαθητές.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΙΘ

Ιαν 202225

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι:

 • Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής  πολιτικής προστασίας δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 26/1/2022 τηλεκπαίδευση στις περιοχές που τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας.
 • Για τη διενέργεια self-test θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας.

Ιαν 202223

sxoleia kleista xionia 1Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής με τους Δημάρχους αποφασίστηκε ότι όλα τα σχολεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 24/1/2022 και Τρίτη 25/1/2022. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Δωρεάν self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ιαν 20227

3sfΑγαπητοί  γονείς,

Ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά ! Καλή Χρονιά και πάντα με Υγεία !

Σας ενημερώνουμε ότι από 05/01/2022 άρχισε η δωρεάν διανομή self tests για τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς βάσει των πρόσφατων αποφάσεων της πολιτείας για την έναρξη των μαθημάτων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Οι μαθητές/τριες δικαιούνται πέντε (5) self tests που θα τους καλύψουν για την περίοδο από 10/01/2022 – 21/01/2022.

Την πρώτη εβδομάδα (10/1 – 14/01) οι μαθητές/τριες (εμβολιασμένοι , ανεμβολίαστοι και νοσήσαντες οι οποίοι είναι στην ίδια κατηγορία με τους εμβολιασμένους ) θα πραγματοποιήσουν τρία (3) τεστ τα οποία θα δηλωθούν στην γνωστή πλατφόρμα edupass και θα ελεγχθούν  στο Σχολείο την Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή.

Τη δεύτερη εβδομάδα (17/01 – 21/01) θα πραγματοποιήσουν δύο (2) τεστ  οποία θα δηλωθούν στην πλατφόρμα και θα ελεγχθούν  στο Σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή .

Τα self test θα γίνονται έως 24 ώρες πριν την προσέλευση τους στο σχολείο.

Αγαπητοί γονείς θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην απόλυτη εφαρμογή των πρωτοκόλλων για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και όλοι μαζί θα διατηρήσουμε το σχολείο μας ασφαλές για όλους.

                                                         Από τη διεύθυνση του Σχολείου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιo και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Ο καιρός


Kατηγορίες

Αρχείο

Μοναδικοί Επισκέπτες Ιστολογίου από 15/10/2012

μετρητής επισκεψιμότητας

RSS Β΄ Επίπεδο Τ.Π.Ε

 • 13/07/2016 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. (http://e-pimorfosi.cti.gr) 13 Ιουλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι η Πύλη Ενημέρωσης σχετικά με το νέο έργο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β' επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 • 05/05/2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» 9 Μαΐου 2016
  Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»), στο πλαίσιο εμπλουτισμού των βάσεων δεδομένων δυνητικών συνεργατών του σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, καλεί επιστήμονες, αποφοίτους Α.Ε.Ι., με μεταπτυχιακή εξειδίκευση ή/και εμπειρία (επαγγελματική απασχόληση) στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για πιθανή […]
 • 26/04/2016 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 26 Απριλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 5ης περιόδου πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2015), 4ης περιόδου πιστοποίησης Β' Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος Ιούλιος 2014) και 5ης περιόδου Read More...

Επισκέπτες Ιστολογίου από 11/2/2013 ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter

Σκακιστική άσκηση

ΗμερολόγιοTop
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων