Αν ο εγκέφαλός μας ερμηνεύει μια μυρωδιά βανίλιας ή σοκολάτας ισχυρό αντίδοτο στο αίσθημα της ικανοποίησης που διεγείρει την γεύση μας, ε, τότε τι να πω; Διαβάστε και σεις και βάλτε κανόνες στις αισθήσεις σας. Ο Δρ Hirsch, όπως γράφει η Abby Ellin, ένας αμερικανός επιστήμονας, έχει πραγματοποιήσει διάφορες μελέτες για τη μυρωδιά, την προτίμηση και την όρεξη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έδωσε 3.193 δείγματα σε ασθενείς, με αρωματικά συστατικά, τα οποία εισέπνεαν, όποτε ήταν πεινασμένοι. Καθοδηγήθηκαν έτσι ώστε να διατηρήσουν σταθερούς ρυθμούς στη διατροφή και την άσκησή τους για μια περίοδο έξι μηνών, οπότε τους δόθηκαν νέα δείγματα. Οι συμμετέχοντες έχασαν έναν μέσο όρο 5 λιβρών μηνιαίως.
Η μυρωδιά της βανίλιας
19 Ιουνίου 2009 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Γενικά
Ετικέτες: Abby Ellin·Dr. Hirsch·The New York Times·αδυνάτισμα·διαθεματικότητα·κοινωνία·παχυσαρκία·πολιτισμός·Ψυχολογία


Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.