spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Οι Ωρομίσθιοι είναι συνάδελφοί μας

1 Ιουνίου 2009 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Γενικά, ιστορία της εκπαίδευσης

Αντιγράφω με περίσκεψη το ακόλουθο κείμενο διαμαρτυρίας και το φιλοξενώ στο ιστολόγιό μου και ταυτοχρόναως αισθάνομαι πολλή ντροπή, που ως μέλος μιας απαθούς κοινωνίας δεν έχω αντιδράσει έως τώρα. Οι κρίσεις δικές σας κύριοι και κυρίες συνάδελφοι αλλά για την ιστορία του φαινομένου θα επανέλθω:

«Δευτέρα, 25 Μάιος 2009, Πληροφορίες: Μαυροματάκη Δέσποινα Γεν.Γραμματέας Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής  Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Αρ. Πρωτ: 25
Προς:
τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
κ. Άριστόβουλο Σπηλιωτόπουλο
ΥφΕΠΘ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και κ. Σπυρίδωνα Tαλιαδoύρo, Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΠΘ κ. Νίκη Γκατσοπούλου, Γεν. Δ/ντή Προσωπικού ΥΠΕΠΘ κ. Αθ. Κουτρουμάνο, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ
Θέμα: Πληρωμή δεδουλευμένων των ωρομισθίων
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μετά από καταγγελίες πολλών καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, οι οποίοι εργάζονται ως ωρομίσθιοι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, διαπιστώσαμε ότι είναι απλήρωτοι από την αρχή του έτους και πολλοί εξ αυτών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Η ανεπίτρεπτη και αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη δεινή εργασιακή και οικονομική κατάσταση των ωρομισθίων συναδέλφων. Είναι γνωστό ότι δουλεύουν σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες, χωρίς ασφάλιση σε πολλές περιπτώσεις, δεν πληρώνονται για άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν πέραν των ωρών διδασκαλίας. Ζουν στην ανασφάλεια και στην εργασιακή περιπλάνηση για το απαράδεκτα χαμηλό ποσό των 6,90 ευρώ την ώρα και την διασφάλιση κάποιας προϋπηρεσίας.
Προκαλείται εύλογα το ερώτημα γιατί, αφού οι ωρομίσθιοι Γαλλικής Γλώσσας καλύπτουν πάγιες λειτουργικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι γνωστός από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ο αριθμός ωρών Γαλλικής Γλώσσας, το Υπουργείο δεν φροντίζει να εξασφαλίσει το κονδύλι που απαιτείται για την αποζημίωση των ωρομισθίων συναδέλφων;
Όπως όλοι οι εργαζόμενοι έτσι και οι ωρομίσθιοι δικαιούνται να λαμβάνουν έγκαιρα τις πενιχρές αποδοχές τους, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα.
Το εξοργιστικό στην υπόθεση είναι ότι ήδη έχουν παραλάβει τις βεβαιώσεις αποδοχών για την Εφορία και θα φορολογηθούν για χρήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν λάβει και είναι άγνωστο με τα μέχρις στιγμής δεδομένα πότε θα λάβουν.
Ζητούμε, μέχρι την οριστική κατάργηση του θεσμού της ωρομισθίας και την κάλυψη όλων των κενών ΠΕ05 με διορισμούς από τη σχολική χρονιά 2009-2010:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους ωρομίσθιους με διπλασιασμό της ωριαίας αντιμισθίας από τώρα.
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Σοφοκλής Τσακαγιάννης Η Γεν. Γραμματέας Δέσποινα Μαυροματάκη»

dwrean-paideia.jpg

Ετικέτες: ·········

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση