spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Μαθητές Ακρίτες στην Ερείκουσα

15 Σεπτεμβρίου 2016 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Εθνικά Θέματα, ιστορία της εκπαίδευσης

Το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας είναι ένα κτήριο κόσμημα που χτίστηκε το 1920, με δωρεά του Ανδρέα Συγγρού και φέτος θα λειτουργήσει αποκλειστικά για τους τρεις μοναδικούς μαθητές της Α΄ , Γ΄ και Στ΄ τάξης! Σύμφωνα με τα αρχεία του σχολείου, ο μέγιστος αριθμός των εκατό (10Ερείκουσα0) μαθητών, που εγγράφηκαν, αλλά και  φοίτησαν, ήταν το 1934. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γηραιότερων εν ζωή που φοίτησαν εδώ, το σχολείο λειτουργούσε πρωί και απόγευμα με δύο βάρδιες, με την ίδια δασκάλα ή δάσκαλο, καθώς υπάρχει μία μόνο αίθουσα διδασκαλίας. Στο κτίριο υπάρχει και ο χώρος φιλοξενίας για τον εκπαιδευτικό.  Φέτος, όμως, θα φοιτήσουν στο σχολείο της Ερείκουσας τρεις μαθητές.

ereikousa mapΠρόκειται για αγόρια, μαθητές των Διαποντίων Νήσων, διαφορετικών ηλικιών που θα παρακολουθήσουν μαθήματα της Α΄ της Γ’ και της ΣΤ΄ τάξης, χωρίς αυτό να δυσκολέψει τη δασκάλα τους που θα έρθει στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. Ο μεγάλος μαθητής της τάξης είναι ο Ρενάτο, αλβανικής καταγωγής, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στην Ερείκουσα, θα ήταν και ο μοναδικός μαθητής, αν δεν έρχονταν φέτος και άλλα δύο παιδάκια που η επαγγελματική απασχόληση του πατέρα τους, τους πήρε από την Αττική και τους έφερε στο μικρό νησάκι της Ερείκουσας.

Καλή Χρονιά Ακρίτες!

Περισσότερα εδώ και εδώ.

Ετικέτες: ···

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση