spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Από το ραδιόφωνο στο twitter

22 Ιουλίου 2013 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Χωρίς κατηγορία

article-2350630-1AEFC3A1000005DC-696_964x636

«Η σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ, Κάθριν, δούκισσα του Κέμπριτζ, έφερε στον κόσμο ένα αγόρι». Η είδηση οδηγεί στο τέλος της φρενίτιδας που επικρατούσε μέρες τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα στοιχήματα και τις ουρές έξω από τα Ανάκτορα.  

Η γέννηση του τρίτου διαδόχου του Οίκου του Ουίνδσορ προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως, καθώς μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο είχαν κατασκηνώσει επί τρεις εβδομάδες έξω από το μαιευτήριο αφού δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία του τοκετού.
Όμως σύμφωνα με την παράδοση, η βασίλισσα μαθαίνει πρώτα το γεγονός και αμέσως μετά οι γονείς της νύφης. Στη συνέχεια τηρούνται ευλαβικά οι παραδόσεις, όπως η μεταφορά μέσα – σε 15 περίπου λεπτά – του πιστοποιητικού γέννησης από το μαιευτήριο στο παλάτι, η τοποθέτηση της βασιλικής ανακοίνωσης στο ειδικό ξύλινο τρίποδο μπροστά στο Μπάκιγχαμ, οι κανονιοβολισμοί (62 από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, που βρίσκεται κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ), η έπαρση της βρετανικής σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια. Το όνομα ανακοινώνεται αργότερα. Οι περισσότεροι βασιλείς και βασιλικοί γόνοι έχουν τρία με τέσσερα πρώτα ονόματα για να τιμήσουν προηγούμενους μονάρχες ή συγγενείς και οι δυσκολίες εξισορροπούνται με αργό ρυθμό. Το όνομα του Καρόλου, για παράδειγμα ανακοινώθηκε σε ένα μήνα από την γέννησή του, ενώ του Ουίλλιαμ σε μια εβδομάδα. Στην εποχή του twitter όμως, είναι πιθανόν οι Βρετανοί να μην περιμένουν τόσο. Εξάλλου, παλαιότερα το ευρύ κοινό μάθαινε για τη γέννηση του βασιλικού μωρού από το ραδιόφωνο, ενώ τώρα το Διαδίκτυο και τα social media δίνουν το στίγμα της διαφορετικής εποχής, οπότε ιδέες και πράξεις υλοποιούνται με απλούστερο ύφος.

Ετικέτες: ····

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση