spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες

11 Μαΐου 2013 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Γενικά

Είδηση γλυκόπικρη, αλλά ενδιαφέρουσα. Μου θύμισε έναν άθλιο πολιτικό που μας συνιστούσε να επιλέγουμε επαγγέλματα τέτοια ώστε στο μέλλον να είμαστε  «απασχολήσιμοι¹!!!»:

Θέμα: Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»: Ενημερωτικά σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανταποκρινόμενη στο μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν νέοι για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων αγροτικής παραγωγής που πραγματοποιήθηκαν πέρσι, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και υλοποιεί, σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα.

Τα σεμινάρια εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος», μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που στόχο έχει να παρουσιάσει στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος. Έχουν διάρκεια 60 ωρών το καθένα και αφορούν στα αντικείμενα:

1.Αμπελουργία

2. Δενδροκομία και Νέες Δενδρώδεις Καλλιέργειες

3. Κηπευτικές Καλλιέργειες, Θερμοκήπια, Υδροπονία

4. Γαλακτοκομία και Τυροκομία

Η συμμετοχή των καταρτιζομένων, είναι 60 ευρώ για κάθε κύκλο (ήτοι ένα ευρώ την ώρα), που θα κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας.

Τα σεμινάρια θα γίνονται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη ή Τρίτη και Πέμπτη, ώρες 17:00 έως 20:00 και Σάββατο πρωί, 10:00 έως 14:00).

Τα τρία σεμινάρια (Αμπελουργία, Δενδροκομία και Κηπευτικές καλλιέργειες) θα ξεκινήσουν την Τρίτη 9/04/2013 και η έναρξη θα γίνει στο κτίριο «Φραγκοπούλου», στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Ιερά Οδός 75).

Το σεμινάριο της Γαλακτοκομίας θα ξεκινήσει την Τρίτη 14/05/2013.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ώρες των μαθημάτων παρέχονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς: www.neagenia.gr

1 Εκείνος ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον όρο “σε σχέση με την ανάγκη ο εργαζόμενος να έχει πολλές ικανότητες, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη τη ζωή του”! Και αμέσως μετά: “Ο όρος απασχολήσιμος αφορά τη γέφυρα που πρέπει να δημιουργηθεί ανάμεσα στην προσφορά εργασίας και τη ζήτηση”. Φυσικά και ήταν σαφές από τότε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή του όρου, αλλά συνειδητή για να αποδώσει το εφιαλτικό μέλλον μας.

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση