ETWINNING: “LITTLE VOICES, BIG CONNECTIONS” – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Safer Internet Day

 Δημιουργία Υπερήρωα

Στο πλαίσιο του προγράμματός μας, οι μαθητές όλων των σχολείων-μελών συμμετείχαν σε μια συνεργατική δράση  για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η δραστηριότητα εξελίχθηκε σε τρία βασικά στάδια:

α. Σχεδιασμός: Κάθε σχολείο πρότεινε συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά για τον “Superhero of Internet Safety”, τα οποία καταγράφηκαν σε ένα κοινό ψηφιακό έγγραφο.

β. Ονοματοδοσία: Ακολούθησε ψηφοφορία μεταξύ των μαθητών όλων των σχολείων για την επιλογή του ονόματος του ήρωα.

γ. Συμβουλές Ασφαλείας: Κάθε σχολείο ανέλαβε να γράψει από μία συμβουλή για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και να τη συνοδεύσει με μια σχετική ζωγραφιά.

tip

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία μιας τελικής παρουσίασης στο Genially, όπου ο υπερήρωας παρουσιάζει συγκεντρωμένες όλες τις συμβουλές και τα έργα των παιδιών. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, οι μαθητές μας έγιναν κοινωνοί των κανόνων του ψηφιακού κόσμου με τρόπο δημιουργικό και διαδραστικό.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση