kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ? ΛΑΟΣ ? ΠΑΣΟΚ ? ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγγραφέας: kantonopou στις Αύγουστος 27, 2008

*********************************************************************  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΑΟΣ –

ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ 

 ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ Η Αποδόμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών ως συνέχεια του εξοβελισμού του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και της πρωινής προσευχής από τα στα Σχολεία επιβεβαιώνει πόσο βαθιά έχει εισχωρήσει ο ΝΕΟΤΑΞΙΣΜΟΣ στην Ελληνική Πολιτεία. 

Εθνικά δεδομένα θυσιάζονται χάριν των προσωπικών. Η Ορθοδοξία αντιμετωπίζεται ως βαρίδι. Ο πατριωτισμός ως ακρότητα. Η παράδοση ως παρελθόν. Οι αρχές και οι αξίες ως κατεστημένο.

Η Νέα εποχή επιτάσσει ευδαιμονισμό, εφησυχασμό, ωχαδελφισμό, και απίστευτη ελαφρότητα. Κοινώς Χύμα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί αν περιμένει κανείς από τους πολίτες οι περισσότεροι είναι ήδη κοψοχέρηδες.  

Πηγή: http://www.express.gr/news/apeoz_(xenesoz_dhmosieyseis)/68302oz_2008082768302.php3   

********************************************************************* 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΣΟΚ  

? ΔΗΛΩΣΗ ΑΝ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ  

Πηγή: ΑΠΕ  27/08/08-19:41  

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37 10680 ΑΘΗΝΑ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5

FAX: (210)3665420

e-mail : pressoffice@pasok.gr Αθήνα, 27 Αυγούστου 2008

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, ‘Αννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών και τις αλλεπάλληλες διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Το Ελληνικό Σύνταγμα προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών και η άσκηση του δικαιώματος απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί να συνοδεύεται από αξίωση αποκάλυψης έστω και αρνητικής των θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Τα παραπάνω έγιναν σαφή και σε πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αλλά και με επανειλημμένες προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ως εκ τούτου το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να προχωρήσει στην εγκύκλιο την οποία εξέδωσε στις 31 Ιουλίου 2008. Η εγκύκλιος αυτή όριζε ότι για την απαλλαγή για το μάθημα των Θρησκευτικών αρκεί απλή δήλωση των γονέων ή του ενήλικα μαθητή χωρίς να δηλώνετε ο λόγος της επιλογής αυτής.

Η σωστή και υποχρεωτική αυτή απόφαση υλοποιήθηκε και πάλι με προχειρότητα και αμφισημία. Έτσι ακολούθησαν μέσα σε ένα μήνα άλλες δύο εγκύκλιοι σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα διδακτικά προβλήματα που είχαν αμεληθεί, αλλά και να ισορροπήσει με τις αναμενόμενες σε κάθε περίπτωση αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα είναι σύγχυση και μορφή διάκρισης μεταξύ των μαθητών.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει διαχρονικά την ανάγκη σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας θεωρώντας ότι υπάρχουν πολλά πεδία θετικής συνεργασίας πολιτείας και εκκλησίας αλλά πάντοτε με δεδομένη την αναφαίρετη και επιβεβλημένη υποχρέωση της πολιτείας να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση την απαράδεκτη και λαϊκίστικη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας στο παρελθόν, που επιβεβαιώνει τη σημερινή αναξιοπιστία της.

   

Πηγή: http://www.express.gr/news/apeoz_(xenesoz_dhmosieyseis)/68375oz_2008082768375.php3 

********************************************************************* 

Δ ε λ τ ί ο  Τ ύ π ο υ –  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σεμνά και ταπεινά, ανιστόρητοι και άθεοι!

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2008
Αρ. Πρωτ. 20080803-13

«Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι’ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας(1)». Τάδε έφη κάποιος που αγαπάει πολύ την πατρίδα του και μισεί θανάσιμα την δική μας. Τάδε έφη τον Σεπτέμβριο του 1974 ο δρ. Χένρυ Κίσινγκερ ο πανίσχυρος υπουργός τότε των Εξωτερικών των Η.Π.Α. Σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν το είπε ο Κίσινγκερ αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας λόρδος Πάλμερστον στο βρετανικό Κοινοβούλιο το 1850, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα σε βάρος του Βρετανού υπηκόου Πατσίφικου. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ποιος το είπε αλλά ποιος το εφάρμοσε!!! Μάλιστα κύριοι πολιτικοί της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδος!!! Εσείς το εφαρμόσατε!!! Εσείς αποδείξατε πως είστε αυτοί που υλοποιείτε κάθε αντορθόδοξο, αντιεκκλησιαστικό και κατά τραγική συνέπεια ανθελληνικό σχέδιο! Εσείς στις 23 Νοεμβρίου του 1981 εισαγάγατε το μονοτονικό σύστημα τόσο στην δημόσια διοίκηση όσο και στην εκπαίδευση και το επισφραγίσατε με το προεδρικό διάταγμα 297/1982 που ακολούθησε. Έτσι λοιπόν πάει από τη μέση η γλώσσα. Τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα φροντίσατε να τα εξαντλήσετε τόσο με την καθημερινότητα που δημιουργήσατε όσο και με τα πρότυπα που προβάλλετε διαρκώς. Δεν αρκεστήκατε όμως σε αυτό. Το κενό που απέμεινε καταστρέφοντας αυτά τα αποθέματα, το αναπληρώσατε με κάθε λογής σαπίλα, διαφθορά, και κραιπάλη ξεπερνώντας κατά πολύ τα πρότυπα που είχατε από κάθε παρηκμασμένο πολιτισμό που φροντίσατε να αντιγράψετε. Άλλωστε ήταν το αντάλλαγμα για να γίνετε κάποτε μεγάλοι και τρανοί…

Αυτό που σας απέμεινε και ακόμα παλεύετε να το σκοτώσετε ή να το νοθεύσετε είναι η θρησκεία αυτού του λαού. Όμως αποδείχθηκε πιο δυνατή από τα πρότυπά σας! Αποδείχθηκε πως παρά την κάθετη πτώση της πνευματικότητας αυτού του τόπου, η θρησκεία του ακόμα δεν πεθαίνει! Βρήκατε τρόπους να την νοθεύσετε! Βρήκατε τρόπους να την διακωμωδήσετε με το να βάλετε κόμματα της δικής σας ηθικής και νοοτροπίας τάχα να την υπηρετήσουν. Βρήκατε τρόπο να προβάλλετε τα παραδείγματα εκείνα που πιστεύατε πως θα αμαύρωναν το θρησκευτικό αίσθημα του λαού. Αφού είδατε πως παρόλα αυτά η θρησκεία ζει ακόμα αποφασίσατε να την περιορίσετε σε όσους την έμαθαν, την διδάχθησαν και να περιμένετε να πεθάνει όταν πεθάνουν και αυτοί.

Ο τρόπος είναι απλός: Αρκεί να σταματήσει να διδάσκεται και να διαδίδεται. Έτσι λοιπόν, έρχεστε σήμερα εν ονόματι μιας ψεύτικης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιλογών, και ουσιαστικά καταργείτε το μάθημα των θρησκευτικών. Γιατί κακά τα ψέματα. Εσείς λέτε πως απλά παύει να είναι υποχρεωτικό μάθημα, αλλά ξέρετε πολύ καλά πως αυτό είναι μόνο η αρχή. Έτσι κάνατε μέχρι σήμερα σε όλα. Ξέρετε όμως πως η Τουρκία επιδοτεί τους μουσουλμάνους που κατοικούν στη Θράκη, έτσι ώστε να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας; Ξέρετε το γιατί; Γιατί πολύ απλά, η Τουρκία δεν ξεπούλησε την πίστη της! Η Τουρκία φροντίζει η θρησκεία της να περνάει από γενιά σε γενιά! Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνετε εσείς!

Για ακόμα μία φορά κύριοι σας εφιστούμε την προσοχή και τονίζουμε πως ήρθε η ώρα να μπει μία τελεία στα κόμματά σας και τις μικροπολιτικές σας.

Η παράταξή μας θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις να σταματήσει η φθορά και η διαφθορά που έχει υποστεί η πατρίδα μας από τις ανθελληνικές και καταστρεπτικές κυβερνήσεις σας.

Ήρθε η ώρα να κλείσετε τα στόματά σας που φάλτσα και άναρθρα φωνάζουν τάχα περί σήψης και διαφθοράς του δημόσιου βίου, λες και δεν είστε εσείς αυτοί που ευθύνεστε αποκλειστικά γι’ αυτή την κατάσταση!

Ποιος νουνεχής άνθρωπος πλέον αμφιβάλλει ότι εσείς δεν είστε απλώς μέρος, αλλά αυτό καθ’ εαυτό το πρόβλημα;

Ήρθε η ώρα για να πούμε στον Ελληνικό λαό τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν και που εσείς δεν τολμάτε να πείτε! Γιατί εσείς τρέμετε μη σας αποκαλύψουν και γι’ αυτό είστε έτοιμοι ακόμα και να συγκυβερνήσετε όλοι μαζί, προκειμένου να μην μαθευτεί η αλήθεια!

Φτάνει κύριοι! Το παραμύθι τελείωσε!

Στώμεν καλώς(!), αν τα ελληνικά που φροντίσατε να διδάσκονται, σάς επιτρέπουν να αντιληφθείτε τη σημασία της φράσης… 

Πηγή: http://www.koinwnia.com/

Αφήστε μια απάντηση