kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Θρησκευτικά – Η Ελλάδα δεν απαρνιέται τον διαχρονικό της ρόλο.

Συγγραφέας: kantonopou στις 27 Αυγούστου, 2008

Το υπουργείο Παιδείας σε εγκύκλιο που έστειλε στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα σχολεία πριν από λίγες ημέρες, αναφέρει ότι στην υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα (ή του μαθητή αν είναι ενήλικος) δεν χρειάζεται να δηλώνεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται η απαλλαγή.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι αλλοδαποί μαθητές που είναι αλλόθρησκοι όσο και οι Έλληνες θα μπορούν να ζητούν την απαλλαγή μέσω των γονέων τους, χωρίς να δηλώνουν για παράδειγμα ότι δεν είναι χριστιανοί ή ότι είναι άθεοι. Μέχρι πρότινος, αυτό που ίσχυε ήταν ότι οι γονείς έπρεπε να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση και να αναφέρουν, κυρίως στις περιπτώσεις μαθητών γυμνασίου και λυκείου, και τους λόγους για τους οποίους ζητούσαν την απαλλαγή των παιδιών τους από τα Θρησκευτικά.

 Όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος .Στην ίδια εγκύκλιο πάντως, που έχει τον τίτλο «ρύθμιση μαθητικών θεμάτων», τονίζεται ότι πλέον οι αλλοδαποί μαθητές που δεν μπορούν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης για την εγγραφή τους στην Α΄ Δημοτικού θα μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γεννήσεως. Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν – το 2002- είχε αποσταλεί από το υπουργείο στα σχολεία ανάλογη εγκύκλιος που ανέφερε ότι στην υπεύθυνη δήλωση για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά δεν ήταν υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει ο μαθητής. Μάλιστα σχετική απόφαση είχε λάβει και την είχε κοινοποιήσει στο υπουργείο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τον Ιούνιο του 2002. Όσον αφορά την Εκκλησία, ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η Πολιτεία εσχάτως παρασυρόμενη από την Ε.Ε. στρέφεται ευθέως κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση της Συνόδου, εφόσον το θέμα συζητηθεί εκεί.

Τώρα ο ανηψιός μου σκέφτεται να ζητήσει απαλλαγή από τα Μαθηματικά για λόγους αντιρρησίας συνείδησης αφού δεν συμβάλλουν όπως υποστηρίζει στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων του κόσμου και αμαυρώνουν την ανθρώπινη ιστορία και μετά θα ζητήσει απαλλαγή από την Βιολογία γιατί ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο άρα δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνουμε ακόμα.

Στο τέλος οι κύριοι που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα ας κλείσουν τα σχολεία να ησυχάσουμε, εξάλλου η Πολιτική και οι μίζες δεν διδάσκονται σε κανένα σχολείο.

Εξάλλου τα Θρησκευτικά δεν αναφέρονταν -για όσους λένε ότι είναι οδηγία της Ε.Ε. αλλά είναι εντολή Στυλιανίδη και μόνο!- στο Χριστιανισμό αλλά και στις άλλες θρησκείες και αποτελεί ένα οδηγό ζωής και στάσης με βάση την παράδοση και ο Χριστιανισμός ουδέποτε υποστήριξε ότι ο Άνθρωπος έχει το δικαίωμα της επιλογής και της ελευθερίας.

Από εκεί και πέρα αλλόθρησκοι είναι όσοι αρνούνται την ιστορία του διαχρονικού Έθνους μας και όχι οι υπόλοιποι…

Πηγή: http://ellinasblog.blogspot.com/2008/08/blog-post_7682.html  

Αφήστε μια απάντηση