kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Μοναδική παράσταση στην Ιωνίδειο Σχολή

Συγγραφέας: kantonopou στις 15 Απριλίου, 2009

Εξαιρετική επιτυχία είχε η εκδήλωση του Δήμου Πειραιώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για τη Μεγάλη Εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε στην Ιωνίδειο Σχολή, με παραδοσιακούς σολίστες, βυζαντινή χορωδία, χορευτικά δρώμενα και προβολή οπτικού υλικού από διάσημους ζωγράφους εμπνευσμένους από τα Θεία Πάθη.

Στη μοναδική αυτή παράσταση, συμμετείχε η βυζαντινή χορωδία «Αγιοπολίτης» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Αρβανίτη, το πολυμελές χορευτικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Αθηνών και η παραδοσιακή ορχήστρα του παραδοσιακού μας σολίστα Γιώργου Κοτσίνη.

 Εκκλησιαστικά τραγούδια, ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, μοιρολόγια της Παναγιάς, παραδοσιακά τραγούδια και χορευτικά δρώμενα που ακούγονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια των Άγιων Ημερών, ερμηνεύτηκαν από το μεγάλο μας παραδοσιακό τραγουδιστή Χρυσόστομο Μητροπάνο και τη μεγάλη μας ερμηνεύτρια Γιώτα Βέη, οι οποίοι καθήλωσαν το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα της Ιωνιδείου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

 Ακολούθησε απονομή τιμητικής διακρίσεως του Χρυσού Σταυρού της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στην κ. Ζηνοβία Γλου, για την προσφορά της στον πολιτισμό και στην κοινωνία του Πειραιά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον δήμαρχο Πειραιώς Παναγιώτη Φασούλα.

  Πηγή:http://www.apogevmatini.gr/?p=21014

Αφήστε μια απάντηση