kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τέσσερις νέοι ανήγγειλαν μέσω Ιντερνετ ότι θέλουν να αυτοκτονήσουν

Συγγραφέας: kantonopou στις 15 Απριλίου, 2009

Eρωτική απογοήτευση, κακές σχέσεις με τους γονείς, αλλά και η ανεργία ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τέσσερις νέους ανθρώπους (ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι) να αναγγείλουν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν μέσω του internet!

 Ευτυχώς, οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά τον εντοπισμό των επαφών που είχαν οι επίδοξοι αυτόχειρες μέσω ηλεκτρονικών δωματίων συζητήσεων, τα γνωστά «τσατ ρουμ» στο Διαδίκτυο, απέτρεψαν τους τέσσερις νέους από το να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, πρόκειται για δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας από 13 έως 26 ετών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα οποία δημοσιοποιούσαν τις προθέσεις τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους, σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας στο Διαδίκτυο.

 Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού εντόπισαν τις συνομιλίες τους αυτές ανακάλυψαν τα ψηφιακά ίχνη τους και ακολούθως την ταυτότητα των νεαρών και ενημέρωσαν τις οικογένειές τους.

 Στα μηνύματα απόγνωσης που δημοσιοποιούσαν και έστελναν στους συνομιλητές τους και οι τέσσερις έγραφαν ότι είχαν ερωτική απογοήτευση ή προβλήματα στις σχέσεις με τους γονείς τους και το γεγονός ότι ήταν άνεργοι.

 Τόσο τα αγόρια ηλικίας 13 και 26 ετών, όσο και τα κορίτσια που είναι 15 και 23 χρόνων ανέφεραν ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων και οι ανήλικοι γιατί δεν αντιμετωπίζονται όπως έπρεπε από τους οικείους τους.

 Η αστυνομία ειδοποίησε ψυχολόγους από την Αλληλεγγύη της Εκκλησιάς και το Χαμόγελο του Παιδιού, οι οποίοι ενημέρωσαν τους οικείους των επίδοξων αυτοχείρων και παράλληλα σχημάτισαν δικογραφία που εστάλη στον εισαγγελέα.

Πηγή:http://www.apogevmatini.gr/?p=21122

Αφήστε μια απάντηση