kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Στα 14 η νεαρότερη διαζευγμένη στο Ισραήλ.

Συγγραφέας: kantonopou στις 27 Φεβρουαρίου, 2009

Το Ραβινικό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ επέσπευσε τις διαδικασίες για την έκδοση «του πιο ασυνήθιστου διαζυγίου» μεταξύ ενός 17χρονου και μιας 14χρονης, οι οποίοι είχαν παντρευτεί πρόσφατα «για πλάκα», σε μια… αυτοσχέδια τελετή.

 Ο ισραηλινός Τύπος έγραψε ότι το δικαστήριο αναγκάστηκε να εκδώσει διαζευκτήριο, διότι αποδείχθηκε ότι η τελετή που είχε τελέσει το ζευγάρι ήταν σύμφωνη με τον εβραϊκό θρησκευτικό νόμο, έστω και αν η πολιτική νομοθεσία του Ισραήλ απαγορεύει το γάμο στους κάτω των 18 ετών.

 Οι δύο νέοι, που προέρχονται από θρήσκες οικογένειες της Ιερουσαλήμ, τήρησαν όλα όσα προβλέπει ο εβραϊκός θρησκευτικός νόμος για το γάμο: αντάλλαξαν τους γαμήλιους όρκους τους παρουσία μαρτύρων, φόρεσαν βέρες και ολοκλήρωσαν την ένωσή τους.

 Όταν όμως οι γονείς του γαμπρού έμαθαν για την τελετή, επέμειναν στην έκδοση διαζυγίου. Η νύφη αρχικά αρνήθηκε, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, όταν της προσέφεραν 10.000 σέκελ (2.400 δολάρια).

 Σύμφωνα με το Ραβινικό Δικαστήριο, «αυτό ήταν το πιο ασυνήθιστο διαζύγιο στην ιστορία και σίγουρα το διαζύγιο με τα νεαρότερα διαζευγμένα μέρη».

 Όταν το κορίτσι συμπληρώσει τα 16 του χρόνια και βγάλει ταυτότητα, αυτή θα αναγράφει «Οικογενειακή κατάσταση: διαζευγμένη».

 Πηγή :http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77814

Αφήστε μια απάντηση