kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Συγγνώμη από τον Καρδινάλιο που αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα.

Συγγραφέας: kantonopou στις 27 Φεβρουαρίου, 2009

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επέστρεψε στη Βρετανία ο επίσκοπος-αρνητής του Ολοκαυτώματος «Επανορθώνει» το Βατικανό

 Ο υπερσυντηρητικός καρδινάλιος Ρίτσαρντ Ουίλιαμσον ζήτησε «συγγνώμη ενώπιον του Θεού» απ΄όλους αυτούς που τους πλήγωσε, με τις αρνητικές δηλώσεις του, με επιστολή του προς το Βατικανό που δημοσιοποιήθηκε στη Ρώμη από το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων Zenit.

 Ο καρδινάλιος Ουίλιαμσον, που έφθασε στη Βρετανία αφού ανακηρύχτηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Αργεντινή, λυπάται στην επιστολή του για τον «πόνο» που προκάλεσε «πρώτα στην Εκκλησία και μετά στους επιζώντες και στους γονείς των θυμάτων που υπέφεραν πολλές άδικες υπό το Τρίτο Ράιχ».

 Ο καρδινάλιος Ουίλιαμσον, ένας από τους τέσσερις υπερσυντηρητικούς καρδιναλίους στους οποίους ο Πάπας ήρε τον αφορισμό στις 24 Ιανουαρίου , σκανδάλισε τους πάντες αρνούμενος, μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, την ύπαρξη των θαλάμων αερίου και μειώνοντας το εύρος του Ολοκαυτώματος.

 «Ζητώ συγγνώμη ενώπιον του Θεού απ’ όλους τους ανθρώπους που πραγματικά ενοχλήθηκαν από αυτά που είπα», προστίθεται στην επιστολή και επισημαίνεται ότι «απλώς εξέφρασε την άποψη ενός μη ιστορικού».

 Πηγή :http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77896

Αφήστε μια απάντηση