kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Περί μελλοντολογίας

Συγγραφέας: kantonopou στις 22 Φεβρουαρίου, 2009

Όλοι μας ξεφυλλίζοντας κάποιο περιοδικό ή μια εφημερίδα, θα έχουμε προσέξει τη σελίδα του ωροσκοπίου. Εκεί κατά τους αστρολόγους αναφέρονται όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζει κάποιος για το μέλλον του.

 Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ομαδική στροφή του κοινού προς τα μεταφυσικά φαινόμενα ή τις ικανότητες ορισμένων που τα εξηγούν. Πολλοί άνθρωποι, διάσημοι και μη, καταφεύγουν σε αστρολόγους, χειρομάντες, χαρτορίχτρες, ακόμη και σε καφετζούδες για να μάθουν τί θα τους συμβεί προκειμένου να ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους και να αποκτήσουν σιγουριά για τη ζωή τους. Από αυτή την αδυναμα των τελευταίων επωφελούνται οι διάφοροι αστρολόγοι – δεν έχουν καμία σχέση με τους αστρονόμους οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν κάτι και ισχυρίζονται ότι έχουν την ικανότητα να προβλέψουν το μέλλον, είτε συνδυάζοντας κινήσεις πλανητών, είτε αναλύοντας τα “μυστικά” του χεριού και όλα τα συναφή.

 Βέβαια, όλοι αυτοί που λένε ότι έχουν βρει την ευτυχία και το νόημα της ζωής μέσα από τις συναντήσεις τους με τέτοιου είδους άτομα, δεν ξέρουν ή δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τις αλήθειες της πίστης μας. Δεν αντιλαμβάνονται οτι το ολο θέμα αποβαίνει στο να απομακρυνθούν ακομη περισσότερο από το Θεο και να γεμίσει το μυαλό τους με έμμονες ιδέες για τη ζωή τους.

 Γιατί ουσιαστικά τα διάφορα μέντιουμ χρησιμοποιούν τη δύναμη της υποβολής των άλλων και της δικής τους πειθούς. Με τη μέθοδο αυτή, πείθουν οποιονδήποτε και τον μετατρέπουν σε υποχείριό τους, με την εξήγηση του ότι θα κάνει ότι του πουν για να προστατευτεί από τις τυχόν ανεπιθύμητες καταστάσεις. ΄Έτσι, κάποιος μπορεί να παγιδευτεί στα λόγια τους και η ζωή του ολόκληρη να καθορίζεται από αυτούς.

 Αν έχουν πιθανόν αποκαλύψει πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν θα το έχουν καταφέρει βέβαια με τη βοήθεια του διαβόλου, με σκοπό να κρατήσουν κοντά τους αυτόν που υποτίθεται ότι βοηθούν.

 Όλα αυτά δεν υφίστανται φυσικά δίχως την οικονομική εισφορά του ενδιαφερόμενου προς τον “σωτήρα” του.

 Επιπλέον ο καθένας μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους, μέσω τηλεφωνικής συνδιάλεξης οπότε και θα μπορέσει να ανακαλύψει τι θα του συμβεί.

 Λαμβάνοντας υπ΄όψιν όλα τα παραπάνω,συμπεραίνουμε ότι όλα αυτά που ακούγονται περί μαντείας δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα καλοστημένο παιχνίδι ορισμένων, οι οποίοι θέλουν να βγουν κερδισμένοι.

 Επίσης, κανένας μας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τους. Ένας ελεύθερος και λογικός άνθρωπος που ξέρει να “δημιουργεί” τη ζωή του, ένας χριστιανός ορθόδοξος, δεν χρειάζεται να ξέρει το μέλλον του, ότι και αν του επιφυλάσσει αυτό. Ζει τη ζωή του κάθε μέρα με χαρά και δοξάζει το Θεό που του τη χάρισε.

  Πηγή :http://users.otenet.gr/~abpriest/nautilos/48melon.htm 

Αφήστε μια απάντηση