kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Το Facebook αναγκάστηκε να ανακαλέσει τους νέους όρους χρήσης.

Συγγραφέας: kantonopou στις 20 Φεβρουαρίου, 2009

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑΈκλεψε την ιδέα για το Facebook; To Facebook έσβησε πέντε κεράκια «Τρέφονται» με Facebook Η πρώτη σύλληψη μέσω facebook

Ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω φαίνεται πως έκανε το δημοφιλές SNS (Social Network Site), Facebook, στην πολιτική του, μετά από παράπονα χιλιάδων χρηστών για τους νέους όρους χρήσης του.

«Δεδομένης της αντίδρασης που υπήρξε, πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς όσον αφορά τους όρους χρήσης του Facebook», δήλωσε ο 25χρονος πρώην φοιτητής του Χάρβαρντ και νυν δισεκατομμυριούχος, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του Facebook.

Η ανακοίνωση αυτή αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook, The Facebook Blog, από τον ίδιο.

Η ανανέωση των όρων χρήσης του Facebook ανακοινώθηκε από την εταιρεία στις 4 Φεβρουαρίου, αν και ελάχιστοι ήταν οι χρήστες που έδωσαν σημασία, μέχρι τη στιγμή που ένα blog με την επωνυμία «Consumerist.com», το οποίο ασχολείται με τα δικαιώματα των καταναλωτών, γνωστοποίησε την αλλαγή των όρων χρήσης του Facebook στο ευρύ κοινό.

Το δημοφιλές SNS, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικούσε μόνιμα δικαιώματα χρήσης στις φωτογραφίες και σε άλλες προσωπικού περιεχομένου πληροφορίες των χρηστών του, από τη στιγμή που παρέλειψε μια πρόταση στους όρους χρήσης, η οποία στην παλαιότερη βερσιόν διευκρίνιζε ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να διεκδικήσει περιεχόμενο που σχετίζεται με όσα ανεβάζουν οι χρήστες του στο Διαδίκτυο, από τη στιγμή που ο χρήστης θα «κλείσει» το λογαριασμό του στο Facebook.

Το Facebook, που αριθμεί μόλις πέντε χρόνια ζωής και έχει πάνω από 175.000.000 χρήστες, παγκοσμίως, είχε πολλές αψιμαχίες με τους χρήστες κατά το όχι πολύ μακρινό παρελθόν.

 Στα τέλη του 2007 ένα «ιντερνετικό εργαλείο εντοπισμού» -tracking tool- με την ονομασία «Beacon» δημοσιοποιούσε τις αγοραστικές συνήθειες των χρηστών του Facebook σε άλλα site στο Ίντερνετ.

 Ενώ αρχικά η εταιρεία υπερασπίστηκε αυτή την ενέργεια, τελικά επέτρεψε στους χρήστες να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία αυτή.

 Πηγή http://www.e-tipos.com/newsitem?id=76409

Αφήστε μια απάντηση