kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Νέο ναρκωτικό… ήχου!

Συγγραφέας: kantonopou στις 16 Φεβρουαρίου, 2009

Πρόκειται για το Idoser που πωλείται μέσω διαδικτύου ως αρχείο drg .

Το λένε Idoser και είναι το νέο ναρκωτικό ήχου που προσφέρεται μέσα από τις σελίδες του ίντερνετ μέσω ψηφιακών αρχείων. Η δόση του πρωτοποριακού αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνου ναρκωτικού είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία mp3 και πωλούνται ως αρχεία drg.

  Πρόκειται για ηχητικά κύματα συχνότητας 3 – 30 Hertz, υποηχητικά κύματα δηλαδή, τα οποία διεγείρουν τον εγκέφαλο.

 
Ερευνητές έχουν εντοπίσει ότι ο συνδυασμός αυτών των ηχητικών κυμάτων με τη χρήση ναρκωτικού ?έκστασι? μπορεί να παρατείνει την κατάσταση της υπερδιέγερσης, που μπορεί να προκαλέσει στο χρήστη, ακόμη και για τρία 24ωρα, προκαλώντας ακόμη και το θάνατο!

 
Πρωτοποριακές πειραματικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ?Nature? αναφέρουν ότι όλες οι πληροφορίες μεταδίδονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο μέσω του ήχου που παράγουν τα εγκεφαλικά κύτταρα κάθε φορά που ?μαθαίνουν? ή ?βλέπουν? κάτι.

 
Το νέο αυτό ναρκωτικό, το οποίο στα πρώτα δείγματά του προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες που θα το ?κατεβάσουν? από το ίντερνετ, έχει ήδη δημιουργήσει θόρυβο στην Ιαπωνία και την Αμερική.

 
?Στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε καταγράψει κάποιο τέτοιο κρούσμα. Παρακολουθούμε όμως την υπόθεση από κοντά. Θα πρέπει να ενημερωθεί και να λάβει μέτρα η επιστημονική κοινότητα, αλλά και να διαμορφωθεί ανάλογα και η νομοθεσία περί ναρκωτικών ουσιών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πολυσύνθετο γεγονός?, εξηγεί ο επικεφαλής Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης μιλά σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της κοινωνικής οργάνωσης ?Αγάπη?, με θέμα τους κινδύνους που κρύβει το ίντερνετ. Όπως ο ίδιος εξηγεί, ?το σερφάρισμα των παιδιών στο διαδίκτυο πρέπει να γίνεται υπό όρους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλειά τους, που δεν κινδυνεύει μόνο από τα νέου τύπου ναρκωτικά?.

Σπείρα με… φωτογένεια.

 
Στο μεταξύ, τέσσερα κιλά και 160 γραμμάρια κοκαΐνης ετοιμαζόταν να διοχετεύσει στην αγορά της Θεσσαλονίκης κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο συμμετείχε και ένας 32χρονος που απολάμβανε τα φώτα της δημοσιότητας ως μοντέλο.

 
Ο 32χρονος, κατά την αστυνομία, ήταν ο τελικός παραλήπτης δέματος κοκαΐνης, που πέρασε από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Η κοκαΐνη ήταν ειδικά συμπιεσμένη και τοποθετημένη σε σακούλες, που ήταν κρυμμένες σε σαμπρέλα με ειδικό υγρό, προκειμένου να μην ανιχνεύονται από εκπαιδευμένους σκύλους της αστυνομίας.

 Οι ναρκωτικές ουσίες ήταν τοποθετημένες σε εξαρτήματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, τον οποίο πήγε ανυποψίαστος να παραλάβει από το αεροδρόμιο υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, για να το μεταφέρει στη Χαλκιδική. Στα γραφεία της εταιρείας στη Χαλκιδική πήγαν να το παραλάβουν μέλη της σπείρας, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί και ο 32χρονος.

 
Στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” συνελήφθη ζευγάρι νεαρών Ρουμάνων που επιχείρησε να εισάγει στην Ελλάδα περίπου ένα κιλό κοκαΐνης, κρύβοντάς το σε διπλό πάτο μιας βαλίτσας. Το ζευγάρι προερχόταν από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μέσω Ζυρίχης.

  Πηγή http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=34054 

Αφήστε μια απάντηση