kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέθανε η Ελουάνα ενώ συζητούσαν για την ευθανασία

Συγγραφέας: kantonopou στις 10 Φεβρουαρίου, 2009

 Πέθανε χθες η Ελουάνα Ενγκλάρο, η 38χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε κώμα τα τελευταία 17 χρόνια, ενώ η ιταλική Γερουσία συζητούσε νομοσχέδιο, σχεδιασμένο από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, για να την κρατήσει στη ζωή.

 Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Μαουρίτσιο Σακόνι ανακοίνωσε τον θάνατο της γυναίκας στους γερουσιαστές, οι οποίοι συζητούσαν, σε έκτακτη συνεδρίασή τους το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγόρευε τη διακοπή της τεχνητής διατροφής ατόμων σε κωματώδη κατάσταση και είχε διχάσει την ιταλική κοινωνία.

 Δεδομένου, όμως, ότι οι γονείς της είχαν κερδίσει μια μακρά δικαστική μάχη, τον Νοέμβριο, προκειμένου να της επιτραπεί να πεθάνει, οι γιατροί στην κλινική Ούντινε είχαν διακόψει, από την περασμένη Παρασκευή, την τεχνητή παροχή τροφής και νερού και η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

 Αμεση ήταν η αντίδραση του Βατικανού, το οποίο με ανακοίνωσή τους ζήτησε από τον Θεό να συγχωρήσει εκείνους που ευθύνονται για τον θάνατο της 38χρονης γυναίκας. «Είθε ο Κύριος να την υποδεχθεί και να συγχωρήσει όσους την οδήγησαν στον θάνατο», δήλωσε χθες ο «υπουργός Υγείας» του Βατικανού.

 «Ναι, μας άφησε», είπε ο πατέρας της Μπεπίνο Ενγκλάρο, χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA. «Αλλά δεν θέλω να πω τίποτα, θέλω μόνο να μείνω μόνος». Οι γιατροί της Ενγκλάρο είχαν πει ότι η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

 Ωστόσο, η κεντροδεξιά κυβέρνηση με την υποστήριξη του Βατικανού ασκούσαν πιέσεις, για να την κρατήσουν στη ζωή, δίνοντας μάχη με τον χρόνο. Χθες, οι γερουσιαστές, οι οποίοι συζητούσαν το νομοσχέδιο με το οποίο θα γινόταν η επανασύνδεση της γυναίκας με τα ιατρικά μηχανήματα, κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της. Ο πρόεδρος Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο είχε αρνηθεί την Παρασκευή να υπογράψει το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην ευθανασία και ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

 «Η πρόθεση του κ. Μπερλουσκόνι να τροποποιήσει το Σύνταγμα σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί μια δραματική ιστορία, αυτή της Ελουάνα, για να ανατρέψει τις θεσμικές ισορροπίες», είχε επισημάνει χθες ο αριστερός πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Πιερλουίτζι Καστανιέτι.

 Ο θεράπων ιατρός της Ελουάνα, νευρολόγος Αλμπέρτο Ντεφάνι, είχε πει χθες ότι «στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας χωρίς σίτιση και νερό, η Ελουάνα δεν θα διατρέξει σοβαρούς κινδύνους… Πέρα από τις εγκεφαλικές κακώσεις είναι μια υγιής νέα γυναίκα. Ουδέποτε αρρώστησε, ουδέποτε πήρε αντιβιοτικά», είπε ο γιατρός, ο οποίος υποστήριζε το αίτημα της οικογένειας.

 

Πηγή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100075_10/02/2009_302818

 Καλό ταξίδι Ελουάνα.

«Η Ελουάνα ζούσε.  Γιατί την σκοτώσατε»;

  

Αφήστε μια απάντηση