kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Όλοι στο ύψος μας τη νέα χρονιά!

Συγγραφέας: kantonopou στις 1 Ιανουαρίου, 2009

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

 

Αν αναλογισθούμε σε πόσα δισεκατομμύρια χρόνια ανέρχεται η «ηλικία» του σύμπαντος, συνειδητοποιούμε πως η ζωή μας είναι μόνο μία στιγμή της υπάρξεώς του. Και αυτή τη σπαταλούμε. Αν και γνωρίζουμε ότι η απώλεια του χρόνου ουδέποτε αναπληρούται.
Μας συνεπαίρνει το θαύμα της ζωής. Πολύ λίγο μας απασχολεί το γιατί ήλθαμε σ’αυτή. Αποφεύγουμε τη σκέψη του τραγικού τέλους της, καθώς και τον προβληματισμό, αν αυτό καταλήγει στο μηδέν ή είναι πράγματι η θύρα άλλης ζωής. Μας εντυπωσιάζει η παρατήρηση ότι, εάν η ζωή έχει πραγματική κατάληξη, μόνον αυτή που είναι ορατή, θα ήταν μια απάτη. Κυριαρχούν στις σκέψεις μας τα καθημερινά, τα εφήμερα και τα επίκαιρα. Φροντίζουν, γι
΄ αυτό εκείνοι που εκμεταλλεύονται τον εθνικό πλούτο των «συχνοτήτων», όχι για να μας μορφώσουν ή να διευρύνουν την πνευματική μας ανάπτυξη, αλλά για να μας εξάψουν την περιέργεια να παρακολουθούμε τις εκπομπές τους. Στόχος τους τα μικρά, τα συνήθη, τα παράδοξα και τα ευτελή. Ποτέ η ουσία της ζωής και ο επί γης προορισμός μας.
Πλεονάζουν οι κήρυκες της ευζωίας, του αμοραλισμού και του μηδενισμού. Πρόθυμοι στη διακωμώδηση της πίστεως των άλλων. Την λοιδορούν κακοπίστως, με βεβαιότητα ότι η συμπεριφορά τους αποτελεί τίτλο προοδευτικότητας. Ο σκοταδισμός ταυτίζεται με την πνευματική ανάπτυξη. Η δε καλοσύνη και εντιμότητα συμβαδίζει με την ευπιστία και την αφέλεια, κατά την άφρονα κρίση τους. Ακόμη και τις σπάνιες πράξεις τους υπέρ του κοινωνικού συνόλου, τις προβάλλουν για την αύξηση της ακροαματικότητας, και όχι για να παρακινήσουν και άλλους να τους μιμηθούν.
Ελάχιστοι αυτοί που αρέσκονται στο καλό και την προσφορά προς τον πλησίον. Οι περισσότεροι τέρπονται με την πρόκληση του κακού. Φρίκη! Πέρασαν 2008 χρόνια από τη γέννηση του Θεανθρώπου και το κακό στην ανθρωπότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί. Οι πόλεμοι δεν έλειψαν ούτε στιγμή; Κάθε τόσο εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, από πολεμικές ή τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Ενώ χιλιάδες άλλοι τραυματίζονται βαρύτατα ή παραμένουν ανάπηροι.
Την ώρα που αθώοι και ανεύθυνοι άνθρωποι υφίστανται τις συνέπειες της απανθρωπιάς των κακών, οι σχεδιαστές των «επιτευγμάτων» τους γλεντοκοπούν ασυλλόγιστα, χωρίς να φοβούνται ή να υπολογίζουν την τιμωρία της θείας νεμέσεως. Δεν έχουν αντιληφθεί πόσο απροσδιόριστοι είναι οι κανόνες της λειτουργίας της. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, φιλοσοφούντες επί των νομοτελειακών συνεπειών των ανθρωπίνων πράξεων, έλεγαν: «Οι πατέρες έφαγαν όμφακες, των υιών οι οδόντες ημωδίασαν».
Οι ισχυροί της γης, αν δεν προκαλούν ή δεν ενισχύουν την αιματοχυσία, σχεδόν πάντοτε μένουν ασυγκίνητοι ενώπιον αυτής. Και ενώ έχουν την δυνατότητα να επέμβουν βιαίως για να την σταματήσουν, συνέρχονται σε συσκέψεις για να καταλήξουν, μετά από κατανάλωση ποτού ή καφέ, στην ίση επιτίμηση του δέροντος και του δερομένου!
Η ζωή είναι τόσο μικρή, ώστε δεν πρέπει να θυσιάζεται ούτε στιγμή για την ικανοποίηση του χυδαίου μίσους. Αλλά οι παντοδύναμοι κοσμοκράτορες ρέπουν αθεραπεύτως προς το τελευταίο. Το ίδιο και οι έχοντες τη δύναμη του πλούτου.
Ωραίες μεγαλοστομίες στα κείμενα του Ο.Η.Ε., της Ε.Ε., του Ν.Α.Τ.Ο. και των άλλων διεθνών οργανισμών, κενές όμως περιεχομένου. Γιατί όταν η εφαρμογή τους δεν διαπνέεται από ηθικές αρχές και αίσθημα δικαιοσύνης καταλήγει να είναι φενάκη.
Η αλήθεια επισκιάζεται από το δίκαιο του ισχυρότερου και τον εξοπλίζει με κυνισμό, ασυδοσία και ανεντιμότητα. Δίκαιο για τον ισχυρό είναι η θέλησή του. Αυτονόητη δε απαίτησή του, ο σεβασμός της από τους αδυνάτους. Μισεί και καταδιώκει, όχι μόνον αυτούς που λένε, αλλά και όσους απλώς ακούουν όσα δεν του αρέσουν. Και όμως, το μίσος ουδέποτε υποχωρεί με το μίσος, αλλά μόνον με την αγάπη.
Άπειροι οι άφρονες, που προθυμοποιούνται να τιμωρήσουν τους ασεβείς, για λογαριασμό του ισχυρού, με όλους τους τρόπους που μεθοδεύει η σατανικότητα του τελευταίου. Έκπληκτοι οι Έλληνες από τον αριθμό εκείνων, που στράφηκαν προσφάτως εναντίον της Ελλάδος, στην πρωτεύουσά της, αλλά και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, που λειτουργούν ελληνικές πρεσβείες.
Οι αναλυτές της επικαιρότητας δεν συσχέτισαν τις τελευταίες βιαιοπραγίες στην Αθήνα, τους εμπρησμούς, τις καταστροφές, τις βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, αλλά και τους πυροβολισμούς με όπλα καλάζνικοφ εναντίον των τελευταίων και του προαστιακού σιδηροδρόμου, με κάποιο άλλο χαρακτηριστικό γεγονός, που περιέργως συνέπεσε.
Συγχρόνως ή μετά τα τελευταία επεισόδια στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδος και  του  εξωτερικού,  με αφορμή  τον ατυχή  θάνατο ενός νέου, το παγκοσμίου εμβελείας, γνωστό μέγα τηλεοπτικό αμερικανικό δίκτυο CNN είχε μια διαφημιστική εκπομπή υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», την οποίαν επανελάμβανε επί ημέρες, αν δεν την επαναλαμβάνει ακόμη.
Με τη διαφήμιση αυτή οι τηλεθεατές κλήθηκαν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τη χώρα, που είναι «πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και χώρα με τις πόλεις (Θεσσαλονίκη και Φίλιπποι) από όπου άρχισε τη χριστιανική διδασκαλία ο Απόστολος των Εθνών Παύλος».
Ευλόγως, πολλοί σκεπτόμενοι Έλληνες διερωτώνται μήπως αυτοί που καλύπτουν τις δαπάνες διαφημίσεως των Σκοπίων είναι και εκείνοι, που χρηματοδότησαν και χρηματοδοτούν τους «κουκουλοφόρους», τους εμπρηστές και τους καταστροφείς περιουσιακών στοιχείων χιλιάδων συμπολιτών μας. Οι περισσότεροι τούτων απορούν για την αδράνεια της Εισαγγελικής Αρχής, αν και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημοσίας τάξεως. Τα δε αστυνομικά όργανα υποχρεούνται να εκτελούν αμέσως και απροφασίστως τις παραγγελίες των Εισαγγελιών.
Όλοι είμαστε στα χέρια του Θεού, είπε ο Σαίξπηρ. Αλλά ο προφήτης Ησαΐας έγραψε (Κεφ. 3 στιχ. 4), πως όταν ο Θεός αποφασίσει να τιμωρήσει μια χώρα, απομακρύνει από αυτή πάντα εμπειροπόλεμο και πάντα δυναμικό άνδρα, καθώς και πάντα συνετό πρεσβύτη. Αντ’ αυτών δε επιτρέπει να γίνονται αρχηγοί νεαροί άνδρες, άνευ πείρας, οπότε οι απατεώνες γίνονται και άρχοντες.
Στο τέλος του απερχομένου έτους κορυφώθηκε ο πόλεμος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Γάζα. Η Ελλάδα, λόγω της θέσεώς της και της μακραίωνης, πατροπαράδοτης φιλίας της με τους αραβικούς λαούς (τα περισσότερα πλοία που μεταφέρουν το πετρέλαιο των Αράβων είναι ελληνικά) θα ήταν φυσικό να διαδραματίσει σπουδαίο συμφιλιωτικό ρόλο στην παρούσα κρίση. Προτίμησε όμως να πει ποιος άρχισε «χειρών αδίκων», σύμφωνα με τα ΜΜΕ και τις αμερικανικές απόψεις. Έτσι, το ρόλο της Ελλάδος ανέλαβε μοιραίως η Τουρκία, αν και είναι σύμμαχος του Ισραήλ και συνεργάζεται με αυτό στην πολεμική βιομηχανία της. Μάλιστα ο κ.Ερντογάν, αναλαβών το ρόλο που θα έπρεπε να είχε αναλάβει η Ελλάδα, μίλησε ακόμα και για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Αράβων!
Άραγε θα διδαχθούμε επιτέλους από τα παθήματά μας και θα απαλλαγούμε από τα ελαττώματα της φυλής; Ας ελπίσουμε ότι με το νέο έτος κυβερνώντες και κυβερνώμενοι θα ανέλθουν στο προσήκον ύψος!

  Πηγή :http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=10&pid=10444  

Αφήστε μια απάντηση