kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ : ΘΥΣΙΑ & ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Συγγραφέας: kantonopou στις 19 Δεκεμβρίου, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                          

 Κέρκυρα, 16 Δεκεμβρίου 2008

  Στα κηρύγματά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι για την κρίση στην εποχή μας, η οποία είναι πρωτίστως πνευματική, κύρια αιτία είναι η έλλειψη θυσίας και προσφοράς εντός της κοινωνίας. Όταν ο άνθρωπος και το σύστημα λειτουργούν ατομοκεντρικά, τότε είναι φυσικό να γεννιούνται κοινωνικές αδικίες και οι νέοι να μην έχουν ελπίδα για το μέλλον τους. Η δομή του σύγχρονου πολιτισμού και του τρόπου ζωής στερείται δικαιοσύνης, ενώ ένα αίσθημα εκδίκησης πρυτανεύει εξαιτίας της αναξιοπιστίας των θεσμών.

  Η Εκκλησία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, προβάλλοντας και βιώνοντας ακέραιο το ήθος και το βίωμα των Αγίων , προτείνει ως λύση για την κρίση την πραότητα στις ανθρώπινες σχέσεις, την θυσία και την παραίτηση από τα δικαιώματα, ιδίως όλων όσων έχουν την εξουσία να το πράξουν και την  υπακοή στην αληθινή δικαιοσύνη, η οποία διδάσκεται μέσα από το θέλημα  του Θεού.

 Η κρίση, συμπτώματα της οποίας είναι η εξέγερση των νέων, η βία και ο αλληλοσπαραγμός, είναι σημείο μετανοίας και επιστροφής στο δρόμο της πίστης. Η Εκκλησία, χωρίς να αρνείται την ανάγκη  για κοινωνικές αλλαγές, δεν θα πάψει να τονίζει ότι η αλλαγή βρίσκεται πρωτίστως μέσα μας.

   Πηγή :http://www.imcorfu.gr/ 

Αφήστε μια απάντηση