kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Καμπαναριό ύψους 22 μέτρων απέκτησε το Δέλβινο

Συγγραφέας: kantonopou στις 9 Νοεμβρίου, 2008

*********************************************************************  

Τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου 

Ξαναχτύπησαν ύστερα από πολλά χρόνια οι καμπάνες στον ιστορικό ναό της Παναγίας του Δελβίνου στην Βόρειο Ήπειρο, όπου μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμπαναριό.

Το νέο καμπαναριό, ύψους 22,5 μ. που χτίστηκε με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Δημήτριο.
Στην τελετή αγιασμού του καμπαναριού που στην κορυφή του έχει τρεις καμπάνες, παραβρέθηκαν εκτός από ορθόδοξοι και πολλοί μουσουλμάνοι.


Η οικογένεια Τσιμίου από το Δέλβινο, η οποία δραστηροποιείται επιχειρηματικά στην Αθήνα (στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής), παρακινήθηκε από την προσφορά αγάπης του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και ανέλαβε με δικά της χρήματα την ανέγερση του καμπαναριού.


Ο Μητροπολίτης Δημήτριος ήταν απόλυτα ικανοποιημένος που το καμπαναριό υψώθηκε στο ναό της Παναγίας του Δελβίνου. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει τον αγώνα και την αγωνία του κ. Αναστασίου για την ίδρυση νέων εκκλησιών ή την ανασυγκρότηση και συμπλήρωση των παλιών.
Μέριμνα του κ. Αναστασίου είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες Εκκλησίες, για να μπορούν οι Αλβανοί να γίνουν μέλη του Σώματος του Χριστού.


Στο πλαίσιο του αγιασμού οι θρησκευτικές χορωδίες του Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου Αργυροκάστρου «Τίμιος Σταυρός», του ΤΕΛ Μεσοποτάμου, του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου Θηλέων Βουλιαρατίου και της ενορίας Δερβιτσάνης, απέδωσαν υπέροχα και με βυζαντινή τεχνοτροπία ψαλμωδίες.
Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του Δελβίνου ο ναός της Παναγίας είναι από τους παλαιότερους του χωριού, που είχε συνολικά εννέα. Όμως, κατεστραμμένη όπως ήταν, ξανακτίστηκε από την αρχή με χρήματα της Αρχιεπισκοπής.
Σιγά-σιγά η εκκλησιαστική ζωή στην Αλβανία αρχίζει να παίρνει έντονους ρυθμούς και οι άνθρωποι να βρίσκουν τον σωστό προσανατολισμό τους προς τον Θεό.
Το γεγονός της παρουσίας και μουσουλμάνων στην τελετή αγιασμού, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ορθοδοξία, χάρις στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, εμφανίζεται στην γειτονική χώρα ως συνεχώς αναπτυσσόμενο πνευματικό κεφάλαιο.  

Πηγή :http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=10&pid=8907

Αφήστε μια απάντηση