kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Έμπρακτη απόδειξη προσφοράς της Εκκλησίας στον λαό της Καλαμπάκας

Συγγραφέας: kantonopou στις 19 Σεπτεμβρίου, 2011

Paidikosxx

Τον αγιασμό του Παιδικού Σταθμού “O Άγιος Βησσαρίων”, ένα σημαντικότατο έργο για την περιοχή της Καλαμπάκας που υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Εκκλησίας, τέλεσε σήμερα ο σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Ο Παιδικός Σταθμός που μπορεί να δεχτεί 120 παιδιά και εκτείνεται σε έναν χώρο 508 τετραγωνικών μέτρων, υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση από την Ιερά Μητρόπολη, με την οικονομική ενίσχυση της Ε.Κ.Υ.Ο. και τις προσφορές των Ιερών Μονών και Ιερών Ναών της Μητροπόλεως προκειμένου να προσφέρει βοήθεια και ανακούφιση στις εργαζόμενες μητέρες.

paid (3)

Αυτό το ολοκληρωμένο κτίριο με την ονομασία «Ο Άγιος Βησσαρίων», πολιούχου της πόλης, παραδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη για (8) οκτώ χρόνια (με την προοπτική ανανεώσεως) στον Δήμο Καλαμπάκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σεβασμιώτατος δεν απαίτησε καμία οικονομική βοήθεια από τον Δήμο και προσφέρθηκε εντελώς δωρεάν στον Δήμο προς όφελος των κατοίκων της πόλης.

“Η σημερινή ημέρα”, είπε στην ομιλία του ο κ. Σεραφείμ είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την μητρόπολή μας”. “Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που συμβάλλουμε στην εξυπηρέτηση πολλών οικογενειών της πόλης μας”.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης η δαπάνη για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό του ανήλθε στο ποσό των 727.000 ευρώ.

“Η Μητρόπολη σε ένδειξη αγάπης μας προς τον λαό της Καλαμπάκας παραχώρησε για 8 χρόνια την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στο Δήμο εντελώς δωρεάν προκειμένου να τον διευκολύνει στον περιορισμό της δαπάνης των ενοικίων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πού η χώρα μας και ο Δήμος μας αντιμετωπίζει” είπε.

“Ευχόμαστε”, κατέληξε, “o Προστάτης μας άγιος Βησσαρίων να ευλογεί την ευγενική αυτή προσπάθεια. Ευχόμαστε καλή χρονιά, καλή δύναμη και πλούσιο έργο για την ωφέλεια των παιδιών μας”.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9247:2011-09-19-15-28-22&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Αφήστε μια απάντηση