ANIMA-21/3/2025 & ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ANIMA LOGO 1024x485 1

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και της δράσης για τον ενεργό πολίτη με τίτλο «Τα άγρια ζώα της πόλης μας», είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ANIMA». Την εκπροσώπησε η κα Χριστίνα Θεοδωράκου, βιολόγος άγριας ζωής και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του συλλόγου, η οποία μοιράστηκε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες με τους μαθητές μας.

Μάθαμε εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες ποιο είναι το θηλαστικό που πετάει (η νυχτερίδα), ποιο είναι το ταχύτερο πουλί (το γεράκι , ο πετρίτης), τι δεν τρώνε τα ελάφια (τυρόπιτες και πατατάκια , από τι κινδυνεύουν τα άγρια ζώα (φωτιές), από τι κινδυνεύουν τα μεγάλα πουλιά όπως οι πελαργοί (ηλεκτροπληξία) και από τι γίνονται τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου(από κερατίνη) .

Σύντομα θα έχουμε και διαδικτυακή συνάντηση για να μάθουν περισσότερα τα παιδιά μας για την προστασία του οικοσυστήματος και των άγριων ζώων της περιοχής μας

Η δράση του ενεργού πολίτη θα ολοκληρωθεί με την προγραμματισμένη επίσκεψη του σχολείου στο πάρκο Διομήδους για να βοηθήσουμε στην απελευθέρωση άγριων ζώων.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και θα ασχοληθούν με ένα συγκεκριμένο άγριο ζώο. Πρώτη εργασία που τους δόθηκε είναι να φτιάξουν  το logo της ομάδας τους και να ονομάσουν την ομάδα τους . Παρακάτω τα πρώτα έργα.

CHoriς titlo

Οι αγκαθωτοί σκαντζόχοιροι

Stigmiotypo othonhs 2025 03 28 202959 Stigmiotypo othonhs 2025 03 28 203036 Stigmiotypo othonhs 2025 03 28 203056

s

Τα παπαγαλάκια

eikona Viber 2025 03 21 20 02 04 681  a

Stigmiotypo othonhs 2025 05 06 002516 Stigmiotypo othonhs 2025 05 06 002542

Οι δράσεις στο σχολείο συνεχίζονται για τον ενεργό πολίτη.

Οι μαθητές της Γ τάξης  στις 31/3/2025  παρακολούθησαν το διαδικτυακό Πρόγραμμα

Έμαθαν για τα είδη άγριας πανίδας της Ελλάδας μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διασκεδαστικά βίντεο και περιήγηση στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ. Γνώρισαν άγρια ζώα που βρίσκονται υπό περίθαλψη και συζήτησαν για πραγματικά περιστατικά και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.  Είδαν μωρά σκαντζοχοιράκια , γύπες ,έμαθαν ότι το μοναδικό θηλαστικό με φτερά είναι η νυχτερίδα κπλ.

https://youtu.be/yf2PwfgpGag

IMG 20250331 110951 IMG 20250331 111008 IMG 20250331 111309

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Ακολουθεί η επίσκεψη του σχολείου στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους -όπου φιλοξενούνται τραυματισμένα ζώα σε ειδικό χώρο αποκατάστασης στις 16/5 τελευταία διδακτική επίσκεψη της χρονιάς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα γίνουν εξερευνητές και θα εξορμήσουν στην ύπαιθρο για να μελετήσουν τα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Θα μάθουν για την παροχή πρώτων βοηθειών και την περίθαλψη ζώων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, Θα συζητήσουν πραγματικές ιστορίες τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων, και θα γνωρίσουν από κοντά κάποιους από τους μικρούς «άγριους» φίλους μας.

 

Αφήστε μια απάντηση