ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, η περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου Ανθούσας έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Δραπετσώνας: Ταξιδεύοντας με ένα γιλέκο στη θάλασσα της παγκοσμιοποίησης. Τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με το ζήτημα της παγκοσμιοποίησης και της ευθύνης του καταναλωτή μέσα από βιωματικά εργαστήρια και διδακτικές τεχνικές, όπως παιχνίδι προσομοίωσης, παιχνίδι ρόλων, και δραστηριότητες δημιουργίας εννοιολογικών χαρτών και ιστοριογραμμής.

Μάθαμε πως μέσα από τις καταναλωτικές μας συνήθειες επιδρούμε σε απομακρυσμένα περιβάλλοντα και ανθρώπους, γιατί υφίστανται τις επιπτώσεις (οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές) της παραγωγικής διαδικασίας των αντικειμένων που εμείς καταναλώνουμε. Με αφορμή την περίπτωση ενός «κόκκινου γιλέκου», έτσι όπως περιγράφεται στο βιβλίο του W. Korn (Πώς ένα Κόκκινο Γιλέκο Έκανε το Γύρο του Κόσμου. Αθήνα: Κέδρος, 2009) το πρόγραμμα μας έφερε σε επαφή με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως διαμορφώνονται μέσα στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης.

Ο παγκόσμιος πολίτης ως υπεύθυνος καταναλωτής μπορεί να καθορίσει ποιά προϊόντα θα συνεχίσουν να παράγονται, σε ποιες εργασιακές συνθήκες και ποιες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα έχει η παραγωγική τους διαδικασία.

 

Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας συνόδευσαν και συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια.

Υπεύθυνοι  καθηγητές : Κωνσταντινίδου Ευτυχία (γεωλόγος) Chalvet Helene (γαλλικής φιλολογίας)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 21018

Διδακτική επίσκεψη στο
Μουσείο Κωστή Παλαμά!
Γυμνάσιο Ανθούσας.
Εξαιρετική προσέγγιση στο έργο του ποιητή!
Περιήγηση στην νεοκλασσική τριλογία της Αθήνας στην οδό Πανεπιστημίου!
Εξαιρετικοί όμως πρωτίστως οι μαθητές#
Εξαιρετική και η μέρα, με καταγάλανο Αττικό ουρανό

Υπεύθυνες καθηγήτριες : Βεληζιώτη Αγγελική (φιλόλογος) Αναστασίου Χριστίνα (φυσικός)