Επείγον κάλεσμα αλληλεγγύης για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής

Παρακαλούμε να συνδράμετε με κάθε μέσον στη συγκέντρωση των τροφίμων, που γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου.Λήψη αρχείου

Περιβαλλοντικές δράσεις του Γυμνασίου μας

 Λήψη αρχείου

  • Το Γυμνάσιο Ανθούσας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού.

Ανακύκλωση χαρτιού

Παραλάβαμε από την Περιφέρεια ένα μεταλλικό κάδο, ο οποίος τοποθετήθηκε στην αυλή του σχολείου, καθώς και χάρτινους κάδους σε κάθε τάξη, τους «χαρτοφάγους».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν και η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου ανέλαβε την προσπάθεια συνεχούς ενθάρρυνσης και παρακολούθησης της δράσης. Παρακαλούμε τους γονείς να συνδράμουν στην ανακύκλωση χαρτιού σύμφωνα με τις οδηγίες.

  • Το σχολείο μας συνεχίζει να συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών με κάδο «ΑΦΗΣ»
  • Φέτος δηλώσαμε συμμετοχή στην δράση «ανακύκλωση τηγανέλαιων» και αναμένουμε οδηγίες

Από τη Δ/νση και την περιβαλλοντική ομάδα

Γιορτή του Πολυτεχνείου

Οι μαθητές παρακολούθησαν   τα Επτά «πέτρινα» χρόνια μέσα από την κάμερα του Π. Βούλγαρη «Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967- 1974», ένα ανέκδοτο ντοκιμαντέρ του Έλληνα σκηνοθέτη.

Επιμέλεια κ.Κωνσταντινίδου

Εκπαιδευτική εκδρομή στο ΚΠΕ Λαυρίου

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Λαυρίου, στα πλαίσια του  Περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούμε, καθώς και των μαθημάτων Χημείας και Γεωλογίας.Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε για σχεδόν 4 ώρες ήταν:

Ο δρόμος του Μεταλλωρύχου.

Το ΚΠΕ βρίσκεται στο χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου,το οποίο στεγάζεται στις παλιές εγκαταστάσεις της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου. Περισσότερα

Επίσκεψη στον υγρότοπο Βραυρώνας

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το σχολείο μας οργάνωσε επίσκεψη στον υγρότοπο της Βραυρώνας, στον αρχαιολογικό χώρο  καθώς και στο μουσείο της Αρτέμιδος στην ίδια περιοχή.

Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Προστασίας και Ανάδειξης του Υγρότοπου , που υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διάρκειας 2 ωρών. Περισσότερα

Επίσκεψη στο Ιερό και το Μουσείο της Βραυρωνίας Αρτέμιδος

vravr2

Στις 26 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε τη Βραυρώνα, όπου ταξιδέψαμε στα πολύ παλιά χρόνια, τότε που οι Έλληνες τιμούσαν τους 12 Θεούς.

Η Θεά Άρτεμις, κόρη του Δία και της Λητούς, ήταν η Θεά της φεγγαρόλουστης νύχτας, η βασίλισσα των δασών. Γεννήθηκε σ ένα μικρό νησί που φάνηκε μέσα στη θάλασσα, τη Δήλο, και μετά απο αυτήν ακολούθησε ο δίδυμος αδελφός της ο Απόλλωνας. Περισσότερα