ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Ε.Μ.Π.

Βραδιά του Ερευνητή στο  ΕΜΠ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες σε 25 χώρες σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, συνδέεται με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European Researchers’ Night” και διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και για όλα τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, πάντα στην πρώτη γραμμή για την επανάσταση της γνώσης και της καινοτομίας.

Στο κτήριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου Πατησίων από τις 17.00 έως τις 22.00 ερευνητές του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων της Αθήνας και των Ερευνητικών Κέντρων, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, στην θα παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους , θα οργανώσουν εκδηλώσεις και δρώμενα, δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, τεχνητή νοημοσύνη, επιδείξεις τεχνικών διατάξεων, επιστημονικών οργάνων και μοντέλων.

Μεταξύ των ερευνητικών θεμάτων που παρουσιάζονται, η έμφαση τη φετινή χρονιά δίνεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με κοινωνική συμμετοχή και καινοτομία, την πράσινη, γαλάζια και ψηφιακή μετάβαση, την αειφορία, την υγεία και την ποιότητα ζωής.

 

Τη Βραδιά πλαισιώνει μουσικά η Ομάδα Κρουστών του Μουσικού Τμήματος του ΕΜΠ. Πιστός στο ραντεβού του θα είναι και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών χαρίζοντας μια μοναδική παράσταση Καραγκιόζη στους μικρούς και μεγάλους πιστούς του φίλους.

Για τους παραπάνω λόγους η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Ανθούσας Κωνσταντινίδου Ευτυχία θα παρευρίσκεται στο χώρο του Πολυτεχνείου από τις 18.00 την ίδια μέρα. Οποιος μαθητής/τρια επιθυμεί να παραβρεθεί στη Βραδιά του Ερευνητή, ας δηλώσει συμμετοχή  μέσω του κηδεμόνα του /της μέχρι την Τετάρτη 26/9 . Αν συγκεντρωθεί ικανός αριθμός μαθητών/τριών θα δηλώσουμε συμμετοχή για ξενάγηση στο χώρο . Οι μαθητές/τριες θα συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Σχετικό λινκ:   https://www.ntua.gr/ntuaren/

Τηλ. Κωνσταντινίδου Ευτυχίας: 6979778984

 

Αφήστε μια απάντηση