ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

IMG 20240409 105319

Στις 9/4/2024  οι μαθητές/τριες  του Β1 και Β2 επισκέφτηκαν το Ορυκτολογικό Μουσείο γαιο-ΟΡΑΜΑ της Σχολής Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών Μηχανικών του ΕΜΠ στα πλαίσια του μαθήματος Γεωλογίας-Γεωγραφίας .

Οι μαθητές/τριες  ξεναγήθηκαν στο Μουσείο εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για τις ορυκτές πρώτες ύλες και τη χρήση τους στην καθημερινότητα, συνομίλησαν με το ρομπότ PEPPER για τα ορυκτά, έπαιξαν παιχνίδι το οποίο βασίστηκε στις γνώσεις που αποκόμισαν από την ξενάγηση. Στο τμήμα Απολιθωμάτων οι μαθητές/τριες  πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη των ειδών και το ρόλο της κλιματικής αλλαγής σε αυτή.

Οι μαθητές/τριες  της Α και Γ τάξης  επισκέφτηκαν το Παλαιοντολογικό  Μουσείο του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου γνώρισαν μερικά από τα σημαντικότερα απολιθώματα που βρέθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και απολιθώματα-σταθμούς στην ιστορία της εξέλιξης της ζωής πάνω στη γη, επιχειρώντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με οδηγό τα απολιθώματα.

Στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου ξεναγήθηκαν στην   παγκοσμίως γνωστή πικερμική πανίδα με τα πρωτόγονα ιππά­ρια, τους μαχαιρόδοντες, τις γαζέλες τις καμηλοπαρδάλεις, τους ρινόκερους και τις ύαινες που έζησαν περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα στις πεδιάδες που κάλυπταν τον Ελλη­νικό χώρο καθώς και τα περίφημα απολιθωμένα θηλαστικά της Μεγαλόπολης που έζησαν κατά την διάρκεια του Πλειστοκαίνου.

Αφήστε μια απάντηση