Καθαρισμός της παραλίας της Ραφήνας

Την Δευτέρα 11/4 το σχολείο μας επισκέφτηκε την παραλία της Ραφήνας 17 km μακριά από την Ανθούσα. Στα πλαίσια του προγράμματός μας, οι μαθητές – μέλη του Blue School συμμετείχαν σε μια δράση που αφορούσε τον καθαρισμό της παραλίας.

Οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες , παίρνοντας κάθε ομάδα ένα φάκελο που περιείχε ένα χάρτη της περιοχής και  ένα φύλλο εργασίας που περιελάμβανε καταγραφή των απορριμμάτων, παρατηρήσεις και  ερωτήσεις . Εφοδιάστηκαν με πλαστικές σακούλες και γάντια.

Κατέγραψαν τα απορρίμματα που βρήκαν , φωτογράφησαν και φωτογραφήθηκαν, παρατήρησαν την παραλία, προσανατολίστηκαν. Επειδή ο καιρός ήταν άστατος με πολύ αέρα, την επόμενη μέρα στο σχολείο τοποθέτησαν τα απορρίμματα σε ένα χαρτί και παρατήρησαν τα είδη που βρήκαν. Τα απορρίμματα  ήταν κυρίως πλαστικά , είχαν προέλευση τη στεριά και τα περισσότερα είχαν παραμείνει πολύ καιρό στην παραλία ή στη θάλασσα.

Οι μαθητές «δέσανε» μια μαθήτρια με ένα σπάγκο προκειμένου να βρεθεί στη θέση ενός θαλάσσιου ζώου που παγιδεύτηκε  στα δίχτυα των ψαράδων. Ένιωσε πανικό, απελπισία, εγκλωβισμό, φόβο και μετά από ώρες θα ένιωθε πείνα και κίνδυνο να γίνει τροφή άλλων θηραμάτων.

12 4 3 6 1 3

Αφήστε μια απάντηση