Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Ημέρα Περιβάλλοντος!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το θέμα για το 2021 είναι: «Ξανασκέφτομαι. Αναδημιουργώ. Αποκαθιστώ» και αναφέρεται στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την αφετηρία της καμπάνιας του ΟΗΕ «Δεκαετία για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων (2021-2030)».

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα γι’αυτή τη μέρα φυτεύοντας στο χώρο του σχολείου 11 δέντρα! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό γι’αυτό το εγχείρημα! Έφεραν τα κουβαδάκια και τα φτυαράκια τους κι έπιασαν δουλειά! Καθάρισαν, έσκαψαν, φύτεψαν, έριξαν χώμα, πότισαν και το χάρηκαν πάρα πολύ! Φυσικά, σε όλη τη διάρκεια της δεντροφύτευσης τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα που ορίζει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, Covid 19.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και ιδιαιτέρως την κυρία Χριστίνα Προκόπου και την κυρία Κατερίνα Αγριοστάθη για την άμεση ανταπόκρισή τους και την πολύτιμη βοήθειά τους σ’αυτή μας την πρωτοβουλία. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα Φυτώρια Τρουπή για τη δωρεά των δέντρων και του συστήματος αυτόματου ποτίσματος. Ευχαριστούμε ακόμα, τον κύριο Μούργελα Θεόδωρο για τον καθαρισμό του χώρου από τα χορτάρια, τον κύριο Καλίτσο Φίλιππο για το σκάψιμο του χώρου και τη μεταφορά των δέντρων, καθώς και τον κύριο Μερκούρη Βασίλη για τη σύνδεση του αυτόματου ποτίσματος! Η εθελοντική προσφορά όλων σας, συνέβαλε στη δημιουργία ενός υπέροχου κήπου στην αυλή μας!

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση φωτογραφιών από την ημέρα της δεντροφύτευσης!

https://www.canva.com/design/DAEgcUrLbFk/view?utm_content=DAEgcUrLbFk&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

 

Η παρουσίαση δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα canva.com και η μουσική που ακούγεται είναι «Το δέντρο» Στίχοι, Μουσική: Γιώργος Χατζηπιερής, Εκτέλεση: Φοίβος Δεληβοριάς & Αλκίνοος Ιωαννίδης!